Halálkeringő

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar thriller, 100 perc, 2010

Értékelés:

170 szavazatból
Szerinted?

Egy lepusztult polgári lakásban vagyunk napjainkban, nem számít, hogy pontosan hol, de talán egy kelet-európai nagyvárosban. A nappali romokban. Az asztalon egy pohár whisky, néhány kokaincsík, és egy frissen olajozott kézifegyver társaságában halványrózsaszín cumisüveg árválkodik.
A romok tetején Elza (Dobó Kata) a megtört rendőrnő roskad magába, kinek lába alól végleg kicsúszott élete talaja. Veszélyes szerelmi háromszögbe keveredett, szintén rendőr férjével (Patrik - Mészáros Béla), és annak bűnöző barátjával (Alex - Lengyel Tamás). Hatalmas nyomás nehezedik rá, melyet csak az alkohol és a kokain hamis káprázata képes valamelyest enyhíteni. Mindezek tetejében még terhes is, már jócskán a kilencedik hónapban. Sodródó személyisége némán kiált segítségért.
Bukott hősnőnknek váratlanul kétes "megmentője" érkezik, a rég nem látott, gyűlölt apa, Rusty, (Kern András) a nyomozólegenda személyében. A látogatás erőtlen ürügye a lány harmincadik születésnapja és még egy "apróság". Szépre tervezett találkozásuk azonban rövid úton klausztrofób kergetőzésbe csap át, amikor is az érzékeny szimat számára nyilvánvalóvá válik, hogy Elza jelene szörnyű titkokat rejt.
Bemutató dátuma: 2010. január 14. Forgalmazó: Szuez Film Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Kun Gazda Balázs 2018 aug. 02. - 15:25:19
20 percig bírtam nézni...
fourdogs 2018 febr. 20. - 08:21:42 Előzmény M41 2150
Úgy 2300 fényév távolságból minden bizonnyal.
Torolt Felhasználo 2016 márc. 21. - 08:48:32
Egy rakás jó dolog van ebben a filmben, folyamatosan elcseszve.

Pl. nincs elég hallucináció (ha már elkezdtük, miért nem toljuk a következõ 30+ percben?).
Amikor meg van, és információt nyújtana, addig várnak a dologgal míg rég elefelejtjük (kia fene volt azazarc az elején? honnan a vér?).
A zene a legpocsékabb, mert folyton olyanokat pakolnak fel amik megtörik a hangulatot. Csak azért mert szóba kerül egy baba nem kezdünk el tingli-tanglizni!
A karakterek sem stimmelnek, mert ha Dobó Kata egy kokós, lepusztult állat, aki amúgyis gyûlöli az apját akit 10 éve nem látott (plusz épp egy kiló kábszeren ül), akkor miért tûri el hogy betolakodjon az életébe/lakásába? Miért nem lövi le mikor az ahelyett hogy elmondaná miért jött turkál a cuccai között?
5/10
convar 2013 dec. 29. - 19:43:19 5/10
Nem rossz film, csak éppen nem is jó.

Felesleges flashbackek, amiknek semmi értelme, funkciója, csak arra voltak jók hogy összezavarják az embert...
Felesleges káromkodások, amiknek semmi értelme, funkciója, csak arra voltak jók hogy elhiteltelenítsék a karaktert...

A vége pedig... maradjunk annyiban hogy én egy egészen másféle végkifejletet akartam látni.


SPOILER

Sztem sokkal érdekesebb lett volna ha Kernnél rámennek egy apa legyek vagy zsaru? dilemmára, hisz Rusty idõvel rájön hogy kislánya nem kicsit sáros... hamár kamaradarab abban sztem még lett volna némi potenciál feszültségteremtés terén. Na mindegy.

A legvégén a megszült gyerek meg...

SPOILER VÉGE


Dobó Katát nem bántom, sztem nem rajta múlt.

Meg a rendezõt se. Mégiscsak ez volt az elsõ (és lehet hogy utolsó? hisz nagy bukta volt) egész estés munkája, lesz (?) ez még jobb is...

A fényképezése egyébként pazar, mintha nem is magyar filmet néztem volna (ezt most dicséretnek szántam).


5/10
10/10
M41 2150 2013 dec. 26. - 18:37:44 10/10
Nagyon jó Magyar thriller!!!
far vik 2013 febr. 08. - 23:06:32 Előzmény far vik
Ez valami borzalom! Ráadásul valamikor már végigszenvedtem belõle valamennyit... amit eddig s feledés jótékony homálya borított. Jöjj távkapcsoló, szüntesd meg szenvedéseim!
far vik 2013 febr. 08. - 19:49:58
Na, most segítsetek! Ez, vagy a Wallander a Dunán? Bár a kérdés nem egészen komoly...
stanmore 2013 febr. 08. - 12:19:02 Előzmény Rebbeka
Igazad van, nyilván azért írtál ékezet nélkül,mert olyan nyelvterületen élsz, ahol nincsenek ékezetes betük.A kioktatókkal meg nem kell törõdni ,mert ezzel pótolják hiányzó sikerélményüket, és mutatják nagy hazafi voltukat:)
stanmore 2013 febr. 08. - 12:16:46
Én nem nézem le és nem nevetem ki,mert logikus amit mond.Inkább a helyesírásból is hazafias érzést és erényt kikiáltókat nevetem ki:)
stanmore 2013 febr. 08. - 12:14:54 Előzmény oncogito
Nyilván megvan az oka, hogy ékezet nélküli klaviatúrán ír Rebeka,de ettõl eltekintve egyáltalán nem olyan rossz a helyesírása.Abban meg igaza van, hogy egyesek azért rágódnak a helyesíráson, mert a gondolat nem erõsségük:)
user11 2012 szept. 30. - 21:45:08
Nálam jól mûködött ez a film, lekötött, furcsa látvány, jó történet, és meglepõen jó színészi munka, bár a Kern szerepére egy valamivel szuggesztívabb színészt inkább el tudnék képzelni. Szépen fényképezték, volt ritmusa, feszültség. Csak az utolsó leszámolás volt baromság, ilyet egy profi rendõr nem enged.

Spoiler


"Kidobnád szegény apádat ebben a zimankóban??? Hát milyen gyerek vagy te???
Anyás." :)
zsolt100 2012 szept. 19. - 10:36:52
Én 12 perc után abbahagytam, ki nem állhatom Kernt és a hozzá hasonlókat. Mindenhol ott vannak és már nagyon unalmas a képüket nézni. Kevésbé ismert, de tehetséges színészekkel talán jobb lett volna.
5/10
beo71 2012 febr. 15. - 17:18:11 5/10
A képi világ miatt végig néztem(ez tetszett is)ezt az akár érdekesnek is nevezhetõ történetet,ami az idézhetetlen párbeszédek és felesleges hallucinációk miatt inkább a rossz,felejthetõ film,kategóriába sorolható.5/10.
Pünkösdi Kató 2011 dec. 12. - 14:04:42 Előzmény aestus
A párbeszédek nekem is tetszettek, a káromodások sem voltak idegenek, mesterkéltek, nevettségesek, mint az Apám beájulna filmben...
Pünkösdi Kató 2011 dec. 12. - 13:16:57 Előzmény Sanya08
Milyen egy ilyen közönségtalálkozó? Hol, hogyan zajlik? Van egy felkonfos, a nézõk kérdést tesznek fel - ha még nem látták a filmet, akkor rejtély... -, a rendezõ elmond ezt-azt, a színészek is, mint egy werkfilm, csak elõttünK?
Pünkösdi Kató 2011 dec. 12. - 12:46:30 Előzmény fafacsabi
A lakás valódi volt? Mert egyszer kintéztünk az ablakon. Vagy valódi, miközben kiszedték a falakat?
Pünkösdi Kató 2011 dec. 12. - 12:42:25
Én is megnéztem a filmet, nagyon vártam, mert magyar thrillert nem szoktunk látni. :)) Mindenesetre, örültem, amikor vége lett. :( A cselekmény nagyon tetszett, Kata és Kern szerepe és alakításuk maximálisan tetszett, hiteles volt, Kata nagyon jól játszotta a lepukkant rendõrnõt - bár, szerintem felesleges volt a rendõrfoglalkozás neki, az apja nyomán is kitanulhatta a fogásokat, logikát. Szóval, mindkettõjüknek elhittem a karakterüket, igen jól játszották a szerepet. Ami nem tetszett, ami miatt örültem, hogy vége lett, a sok-sok hallucináció, képzelgések, idõsíkok változása, ezek nálam beteszik az ajtót. :( Jó, nem csak én vagyok a filmek nézõje. :))

Elég lett volna a lepattant nõt játszania, felesleges volt a történet szempontjából a drog, hiszen kiss hiteltelen a drogos kismama - még akkor is, ha egyébként létezik ez a jelenség. De kár volt a sok hallucinációval elrontani - számomra - a filmet. Ettõl függetlenül megállja a helyét, bár thrillernek akkor sem mondanám.
honey75 2011 dec. 12. - 11:23:17
Annyira bosszantó, amikor egy alapvetõen jó alapötletet így elcsesznek. A külsõségekben már tiszta Hollywood vagyunk: az operatõri munka, a vágás, még a zene is abszolút profi és a helyén volt, akár még a történetet is nevezhetnénk érdekesnek, amennyiben a forgatókönyv megírásával is annyit foglalkoztak volna, mint a látványvilág felépítésével. Dobó Katának minden elismerés, hogy a sok baszdmegelés közepette még képes volt valódi színészi játékra is, míg Kern úgy "mondta fel" a rá osztott bugyuta szövegeket, mintha a Heti Hetesben olvasná fel a szokásos "Elfogtunk egy levelet" jelenetét. A dráma nem volt elég dramatikus, a feszültség nem volt elég feszült, az egész valahogy szétcsúszott. A legautentikusabb figurának Alex tûnt, kár, hogy csupán néhány mondatos szerep jutott neki. A végkifejlet pedig amellett, hogy visszataszítóan morbid, még szánalmasan gyermeteg is. Elvesztegetett idõ volt: a film elkészítése és megnézése egyaránt.
greghouse 2011 dec. 11. - 14:00:09
Szerintem a "magyar thriller" önmagában is "contradiction in terms", fogalmi ellentmondás. (Az amerikaiak ezt mondják a Military Intelligence-re, ami hivatalosan Katonai Hírszerzés, de eredetiben jön ki.) Én emlékszem, annak idején a (szerintem nagyon jó) Dögkeselyût (Cserhalmi) is valami ujság thrillernek nevezte, az minden, csak nem thriller.
7/10
Dyrtyho 2011 dec. 11. - 00:09:08 7/10
Ahogy látom itt elég sokaknak nem tetszik/tetszett a film,de én ma megnéztem az m1-en ezt a remek magyar thriller alkotást,és nekem is igenis tetszett a film....tetszett ahogy Dobó Kata hozta a negatív,Kern pedig a pozitív karakter játékát,Dobó Katába meg amúgy is szerelmes vagyok,szerintem õ az egyik legjobb magyar színésznõ.Érdekes volt a film története is,meg úgy az egész sztori szál végig vezetése is jó volt,a betét dalok teljesen megállták a helyüket a különbözõ jelenetek alatt,a vége fõcímet pedig imádtam,ráadásul Völgyesi Gabi énekli.Nálam ez a film 10/7 az itthoni filmek listáján.
Összes hozzászólás