Haru utazása

Bakancslistához adom
Haru tono tabi
japán filmdráma, 134 perc, 2010

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Kobajasi Maszahiro családi drámája road movie-ként indul az északi Hokkaido szigetén, egy kis halászfaluban. A 19 éves Haru kénytelen-kelletlen gondját viseli rokkant nagyapjának, ám kapcsolatuk az elviselhetetlenségig feszült. A lány és nagyapja nem lát más megoldást, mint útra kelni, és keresni egy rokont, aki magához venné az öreget. Az összecsapásokkal és meglepetésekkel teli út során a két ember között minden addiginál erősebb bizalom és megértés jön létre.

Kobajasi, aki kívülállónak tekinti magát Japánban, és akitől nem idegen a kritikus szemlélet, a Haru utazásában gátlások nélkül, iróniával, ugyanakkor megindító módon mesél olyan ősi japán értékekről, mint az elfogadás képessége és a család iránt érzett felelősség. A főszerepben Nakadai Tatsuya, Kuroszava filmjeinek sztárja nyújt emlékezetes alakítást.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
adamnagysweetmovie 2011 ápr. 25. - 21:17:26 4/10
"Kobajasi, aki kívülállónak tekinti magát Japánban, és akitõl nem idegen a kritikus szemlélet"
Nos, szerinetm ez egy klisés mûvészfilm, repetitív szerkezettel (innen az unalom), közhelyesen szentimentális helyzetekkel.
Lehet a rendezõ társadalommal szemben lázad (bár õszintén ezt sem éreztem), a filmmûvészetben tutira megy, de sajnálatosan a középszert sem érte el.
Elsie Beckman 2011 ápr. 15. - 09:14:10
Gyönyörû, szép film. De nekem nagyon unalmas volt... Pedig úgy szerettem volna szeretni, mert nagyon kedves film.