Hawaii

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 155 perc, 1966

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Abner Hale, a merev és keserű misszionárius fiatal és gyönyörű feleségével Hawaiira megy, hogy a kis szigeten az igaz hitre térítse a bennszülötteket. A két kultúra közötti szakadék azonban átléphetetlen - minden fáradozása ellenére sem sikerül szót értenie az őslakókkal, és tevékenysége tragédiába torkollik. James Michener bestseller-regényének filmváltozatát hét Oscar-díjra jelölték.

Stáblista:

Szereplők

Jerusha Bromley
Abner Hale tiszteletes
Rafer Hoxworth kapitány
Dr. John Whipple
Charles Bromley

Hozzászólások

Szerinted?
kgabor45 2010 júl. 04. - 14:45:16
Eddig csak angolul ment az MGM-en. Elindítottam a felvételt, hátha van már szinkronizált változata is. Végre magyar szinkronnal adták - de hallgathatatlan "megélhetési színészek" ágálnak benne. Egyszerûen letöröltem az egészet. Pedig nézhetõ lenne, nagyon jó minõségû kópia, de hallgatni - csak az eredetit!
6/10
SandroVM 2009 aug. 05. - 23:47:16 6/10
Biztos vagyok benne, hogy jobb a könyv, ugyan a film sem rossz. Ezen véleményem bizonyára az elfogultságon alapszik, miszerint a könyv maga jobb, mint a film.

A történet egy elég összetett kérdéshalmazt feszeget. Válaszokat is igyekszik adni, noha ezekkel nem fog mindenki azonosulni. Alapjában véve ez a sztori történhetne bárhol a világon, ahol két egymásnak alig bemutatott nép találkozik. Attól csak még csodálatosabb és látványosabb, hogy mindez Hawaii-on történik. Nem is magyarázom túl a filmet - - > meg kell nézni. Vagy el kell olvasni, bár ez nem egy könyv fórum, azért én is kedvet kaptam rá...
10/10
Táncos csaj 2009 aug. 01. - 14:38:54 10/10
Amerika,ha esetleg én is megkérhetnélek rá,hogy valahogy elküldenéd nekem is,nagyon hálás lennék.Már nagyon régóta szemezek James Michener könyveivel,fõleg ezzel,de most hogy nézem a filmet,biztosan el fogom olvasni.Kérlek majd írj,ha olvastad:)
Szerintem csodálatos film,megérdemelt volna legalább egy Oscart!:)
fellini 2008 júl. 27. - 15:30:36
Kedves Filmbarátaim! Addig tökölésztem, míg sikerült lemaradnom e klasszikus rögzítésérõl. Tudna valaki segíteni a beszerzésében (átmásolásában)?
felh 2008 júl. 27. - 14:05:23
Julie Andrews, Max von Sydow ... kíváncsian várom a filmet!