Hymypoika - Kitünő tanulók

Bakancslistához adom
Hymypoika
18 éven aluliak számára nem ajánlott finn filmdráma, 104 perc, 2003

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Négy, Helsinki gazdag negyedében élő fiú leteszi az érettségi vizsgát. Taavi, akinek apja és anyja még a fiú gyermekkorában meghalt, örökölte szülei házát és vagyonát. Mivel elegendő pénz áll rendelkezésükre, Taavi és barátai gondtalan nyár elé néznek. Az érettségi banketten, ahol jelen vannak a szebbik nem képviselői is, és fiúk, lányok egyaránt sűrűn emelgetik a poharakat, Taavi megszállottan lefilmez minden történést. Amikor már mindenki kiütötte magát, Taavi felfigyel arra, hogy a barátja éppen szeretkezik egy lánnyal, és persze ezt is megörökíti a videón. Másnap reggel a másnapos fiúk megnézik a felvételt, és úgy döntenek, mindegyikük lefilmezi intim pillanatait egy lánnyal, majd megnézik, és eldöntik, melyik videó kapja meg a díjat, a legkiválóbb érettségizőnek járó szobrocskát.
Bemutató dátuma: 2004. december 2. Forgalmazó: Best Hollywood

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
King Diamond 2011 dec. 06. - 00:41:41 8/10
Kevés idõm van mostanában filmet nézni, ami látszik is a legutóbbi hozzászólásom óta eltelt idõn. Pedig lenne egy-két film a moziban is, ami érdekelne, a gépen lévõkrõl meg ne is beszéljünk. Most megnéztem ezt a finn filmet, már egy ideje terveztem. Lehet, hogy nem így este, eléggé fáradtan kellett volna nekiveselkedni, mert nem egy gyors folyású film, valamint a hangulata is eléggé egyedi. Ám, még ettõl függetlenül is tetszett. Már csak a finn környezet miatt is. Volt szerencsém Finnországban tanulni, igaz Lappföldön, és nem Helsinkiben, de nagyon tetszettek a tájak, a havas, hideg idõ, meg a finn szereplõk. Szép lányokat válogattak össze nagyon (a rendõrcsaj jött be nekem a legjobban). A zenékrõl is érdemes említést tenni, jó volt hallani az állandó (finn) rockzenét a háttérben, nem a szar discot meg technot, mint például itthon. Ezekért is volt számomra élvezhetõbb a film. Számomra nem volt sokkoló, vagy meghökkentõ a képi világ, láttam már hasonló témájú filmet/filmeket (Ken Park például), az is tetszett egyébként. Kicsit mutathattak volna többet is itt-ott a csajokból. A cselekményvezetés is jó volt, nem feltétlen gondoltam volna, hogy mindenkivel az fog történni, ami, a fõszereplõk közül.
Meglepõ módon a Port-os kritika nem húzza le, az IMDb-n viszont rém gyenge pontozást kapott. Annál jóval jobbnak érzem.
8/10
10/10
abradan 2011 dec. 04. - 16:39:10 10/10
Alapfilm az új évezredbõl. Helsinki érzi a lüktetést. Akik eddig beírtak a filmhez, fingjuk sincs, hogy merre tart ez a nagy történet, amit emberi civilizációnak csúfolunk... Nincs történet, nem szól semmirõl, beteg, vulgáris, obszcén... Ebben élünk. Kihoztuk magunkból a maximumot. Igyekszünk jól elcseszni az egészet. Na, a tinédzserek már helyén kezelik a dolgokat, nem félik az aberrációt,az absztrakciót. Csak szenvedik. De piszkosul. Mindenki húzzon el azonnal megnézni ezt a filmet, a hibáival, a gyengeségeivel együtt. Mert az is van neki. Nekünk, embereknek. 10/10, a vállalkozó szellemû rendezésért és a színészi játékért.
7/10
bbendeguz 2011 okt. 14. - 12:18:43 7/10
Sokkoló film. Olykor már vulgárisnak találtam a filmet, meglehetõsen beteges. De a szereplõk hitelesen játszottak, zseniális alakításokat láthatunk a filmben. Akik szeretik az elvont filmeket, azoknak egyszer mindenképpen meg kell nézniük.

7/10
1/10
Rahar 2010 szept. 16. - 14:07:34 1/10
Csatlakozom az elõttem ezen fórumba írt két személyhez, ez egy nagyon unalmas, semmitmondó és érdektelen film. Attól, hogy egy filmben meztelen nõket mutogatnak még nem fog tetszeni. Engem egy filmben elsõsorban a történet érdekel, az alapszituáció és az cselekményvezetés. Na, ebben a filmben mindkettõ felejthetõ, a film valójában nem szól semmirõl, nem mesél el egy érdekes történetet. Természetesen azért van neki története, de az olyan primitív, valótlan és hülyeség, hogy ezért, errõl kár volt filmet készíteni.Nekem ez a szint 10 pontból szigorúan 1 pont. Ilyen filmekre szerintem kár az embernek az idejét elfecsérelnie.
leguan 2008 nov. 13. - 15:27:03
Az elmúlt két hónap legnagyobb csalódása volt ez a film.
Nem csodálom h. ilyen késõn adták.
Ha az unalmat vizuálisan ki lehet fejezni-akkor ezt a szerepet betöltötte eme film(?).
El is felejtem hamar...
offtopic
Moldávia bánata 2008 nov. 08. - 17:07:19
Én sem gondoltam volna, hogy a finnek ilyen szoftporeszt is simán megcsinálnak, ilyen fiatal szereplõkkel. :)
intro 2008 nov. 07. - 18:30:15
én is nagyon szeretem az északi filmeket (a finnek nem számítanak a skandináv országok közé), de ez a film szerintem túlmegy a jóízlés határán. hangulata kicsit emlékeztet a furcsa játék címû német filmre, képi világa azonban durvább. a film totálisan öncélû, kizárólag sokkolni akar, mûvészeti értéke ugyanis nulla.
montanosz 2008 nov. 07. - 10:44:03 Előzmény Hirsipuu
szeretem a skandináv filmeket, de ez nem nyerte el a tetszésem, túl átlagos és kiszámítható
5/10
Hirsipuu 2008 aug. 10. - 17:59:20 5/10
Hááát érdekes egy film volt, annyira nem nyerte el a tetszésemet... csak azért néztem meg, mert finn (finnül néztem, magyar felirattal), jah plusz még azért, mert szeretem a Killer Naughty boy címû számát, ami kapcsolódik a filmhez, mellesleg a banda énekesnõjének a testvére szerepel a filmben.