Inga Lindström: Granlunda öröksége

Bakancslistához adom
Inga Lindström: Der Erbe von Granlunda
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus film, 89 perc, 2009

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Amikor a megrögzött városlakó, Thomas Fredericksson megtudja, hogy nagyapja ráhagyta a vagyonát, falura megy, hogy megnézze, amit örökölt. Ott találkozik Karinnal, az állatorvossal. A párt több köti össze, mint azt sejteni lehet.

Stáblista:

Szereplők

Karin Västervik
Tomas Fredriksson
Mia Asmundson
Jonas Västervik

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
grosz_i okt. 03. 12:20:11 8/10

Inga Lindström: Der Erbe von Granlunda - Granlunda öröksége (2009) - 27. epizód

Amikor a fiatal állatorvos, Karin, aki ott él a Granlunda birtok közelében a tízéves fiával, Jonas-szal -, felkeresi a birtok idős tulajdonosát, Magnust, nem is sejti, hogy utoljára látták egymást. Ugyanis röviddel rá, a földtulajdonos meghal.

Röviddel rá felbukkan a birtok örököse, Tomas, aki határozottan csak egyet akar: a birtokot amint lehet, de minél hamarabb, eladni. Ugyanis ő echte városi ember, jól működő bárja van a fővárosban, és fogalma sincs, mit is kezdhetne a vidéki élettel.

Mégis néhány napot kénytelen Granlundán maradni, és közben a pompás környezet belopja magát a férfi szívébe, és megismerkedik közelebbről is Karinnal, az állatorvos nővel. Eközben Tomas megsejti, hogy őt és a birtokot valami titokzatos múlt köti össze, ugyanis a férfi édesanyját, Gretát még fiatal nőként Magnus (a nagypapája) elüldözte a birtokukról, és azóta, minden családi kapcsolat megszűnt közöttük.

Karin egyáltalán nem sejti, hogy a birtok intézőjének, Paul is valamilyen szerepet játszhatott ebben a titokzatos múltban. Az utóbbi időben ugyanis Karin összebarátkozott az intézővel, sőt még azt is tervezték, hogy összeköltöznek, ekkor azonban közéjük áll a múlt…

Karin és Tomas pedig egyre közelebb kerülnek egymáshoz, sőt egymásba is szeretnek, ekkor derül ki, hogy Paul életében van egy súlyos titok, amiről pedig Karin nem tud…

Karin vívódik az érzéseivel, majd rájön, hogy csak akkor lehet igazán boldog, ha a szívére hallgat és meghozza élete nehéz döntését…
8/10
grosz_i 2019 okt. 07. - 08:59:25 8/10
Nyilván a szinkron nyersfordításában a Granlunda öröksége helyett a Granlunda örököse szerepelhetett,
mivel a "der Erbe" az örökös, a "das Erbe" az örökséget jelent. A dramaturg ötletességére vall, hogy az örökség szót választja címnek, mert a cselekmény témáját az örökség körüli bonyodalmak adják.
Minden kritika dacára, messze a legjobb TV műsor előzetest egybegyűjtő portál a port.hu - köszönet érte és délszláv jövevényszóval hála is. (HVALA!)
sadrok 2019 okt. 03. - 23:37:08
Thomast visszahúzza Stockholmba a munkája és életformája, el nem tudná képzelni a vidéki életet. Mégis fontolóra veszi a kérdést, hogy eladja vagy megtartsa-e a frissen örökölt birtokot? Nagyapját, aki ráhagyta a vagyont, nem ismerte, anyja soha nem beszélt róla. mert a múltban haraggal váltak el...
Talán még ennyi kiegészítés a leíráshoz.... nem az alapján néztem meg a filmet, mert igazából nem sokat mondott.
Nem volt éppen rossz, egy alakalmas, átlagos romantikus film. Reálisnak érzem a mai 7,6 - ot, én is ennyit adnék rá :-)
Csipkebogyika8 2019 máj. 13. - 10:01:39
Na, egyre jobban leamortizálják a port.hu oldalt! Ez vajon kinek kell???
Szándékosan űzik el az olvasókat?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu