Inga Lindström: Névtelen levelek

Bakancslistához adom
Inga Lindström: Jemand liebt dich
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott 90 perc, 2022

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
grosz_i 2023 márc. 24. - 08:15:46 8/10
Inga Lindström: Névtelen levelek (2022) - Jemand liebt dich - 96. epizód

Röviddel azután, hogy a gyerekét egyedül nevelő Karlotta az üzlettárs barátainak, Astridnak és Johannak felvázolja az új, közös kávézójuknak az ötletét, rájön, hogy a barátja, Gustav megcsalja.
Karlottát kijózanítja ez a felismerés. Bárcsak hallgatott volna a lányára, Linneára. A szakítás fájdalmaitól szenvedve, váratlanul romantikus leveleket kap egy ismeretlentől. Vajon Gustav a levél szerzője? Vagy inkább a szimpatikus műszerész, Mikkel? Mindnyájan csak találgatnak, még a kollégája Elias sem tudja, ki lehet a levelek titokzatos szerzője.

Mindezzel egyidejűleg Linnea az anyját regisztrálta interneten a „Svéd szívek” randi-oldalra. Ez egyáltalán nem felel meg Karlotta ízlésének, mégis rábukkan egy profilra, aki mögött Johant sejti. Viszont a jó barátai és üzlettársai már évek óta egy álompárt alkotnak, mégis lehetséges lenne mindez? Ugyanis Karlotta számára Astrid és Johan tökéletes párkapcsolatban élnek.
Karlotta mégis jelentkezik a „Svéd szívek” webportálra, de egy másik néven -, hogy utánajárjon a dolognak. Egyre csak sokasodnak az ismeretlen levélíró figyelmességei. Karlotta találgat, ugyan ki is írhatta neki ezeket az üzeneteket mentazöld színű papíron. Csapán egy nagyobb konfliktus után jön rá, ki is áll a mentazöld színű levélkék mögött. Mindeközben rájön, hogy az igazi, nagy szerelem néha ott vár ránk a hátsó kijáratnál…
8/10
offtopic
grosz_i 2023 márc. 23. - 11:31:26 8/10
Sajnos a Lindström filmek sorozatából az első 22, természetesen a legjobbak - valamilyen érthetetlen okból nem kerültek sorra a szinkronizálásnál, következésképp adásba sem kerültek. Természetesen a port.hu az adott oldalon a filmismertetőt tartalmazza:

1. Inga Lindström: Sehnsucht nach Marielund (2004)
2. Inga Lindström: Begegnung am Meer (2004)
3. Inga Lindström: Wind über den Schären (2004)
4. Inga Lindström: Die Farm am Mälarsee (2004)
5. Inga Lindström: Inselsommer (2005)
6. Inga Lindström: Entscheidung am Fluß (2005)
7. Inga Lindström: Mittsommerliebe (2005)
8. Inga Lindström: Der Weg zu dir (2005)
9. Inga Lindström: Sprung ins Glück (2005)
10. Inga Lindström: Im Sommerhaus (2005)
11. Inga Lindström: Das Geheimnis von Svenaholm (2006)
12. Inga Lindström: In den Netzen der Liebe (2006)
13. Inga Lindström: Auf den Spuren der Liebe (2006)
14. Inga Lindström: Die Frau am Leuchtturm (2006)
15. Inga Lindström: Wolken über Sommarholm (2006)
16. Inga Lindström: Emma Svensson und die Liebe (2007)
17. Inga Lindström: Sommertage am Lilja-See (2007)
18. Inga Lindström: Vickerby für immer (2007)
19. Inga Lindström: Die Pferde von Katarinaberg (2007)
20. Inga Lindström: Ein Wochenende in Söderholm (2007)
21. Inga Lindström: Sommer der Entscheidung (2008)
22. Inga Lindström: Der Zauber von Sandbergen (2008)
8/10
grosz_i 2023 márc. 23. - 08:33:24 8/10
Inga Lindström: Névtelen levelek (2022) - Jemand liebt dich 96. epizód

Karlotta Holm üzleti partnereivel, Astriddal és Johan Wallinnal egy kávézót üzemeltet, amely most végre jövedelmező. Éppen ezért új üzleti ötletet javasol nekik, hogyan hasznosíthatnák ésszerűen az összegyűlt pénzt. Egy régi, használaton kívüli templomot vehetnének át egy plébániától, amelyet kávézónak meg egyéb rendezvényeknek hasznosíthatnának. Míg Astrid lelkesedik a templom megtekintéséért, Johan meglehetősen szkeptikus. Kollégája, Elias és lánya, Linnea is nagyszerűnek tartja az ötletet. A barátja, Gunnar a helyszínre nem tud elmenni, pedig fontos lett volna az ő véleménye is.
Otthon aztán az a gondolata támad, hogy meglepi Gunnart az irodájában egy üveg pezsgővel. De ott rajtakapja a férfit egy másik nővel, és rögtön szakít is a barátjával.

Miután Gunnar elhagyta a közös otthonukat, Karlotta elkezdi olvasni néhai férje, Jasper szerelmes leveleit. Rájön, hogy azóta nem volt semmi romantika az életében. Másnap reggel Gunnar átjön az összepakolt holmijáért. Az udvaron még ott áll egy régi VW busz, amit közösen akartak átalakítani. Azt akarta még magával vinni, de inkább lemond róla.

Linnea létrehozott neki egy profilt egy társkereső oldalon, de mégsem tetszik neki az ötlet. Amikor megmutatja neki, hogyan működik az oldal, egy képre bukkannak Johanról Hans álnéven. Karlotta most kíváncsi, és szeretné megtudni, vajon miért is regisztrált ott a férfi. Később bejön egy autókereskedő Mikkel, hogy megnézze a VW buszt. De nem érdekli, mert túl sok pénzt kellene belefektetnie a felújításába. Viszont felajánlja Karlottának, hogy leparkolhatja nála a buszt, és saját maga megjavíthatja…

A kávézóban Astrid találkozik Oscarral, aki egy péktanfolyamon vesz részt vele. A férfi építész, és felajánlja, hogy segít neki az új projektjében. Miközben javítgatja a buszt, üzenetet kap Hanstól a társkereső oldalon. Amikor Karlotta újra hazajön, egy csokor virágot talál a lépcsőn, rajta egy kis névjegykártyával, amelyen csupán ez áll, hogy „Valaki szeret téged”.