It Should Happen to You

Bakancslistához adom
amerikai vígjáték, 86 perc, 1954

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Don Victor 2021 nov. 02. - 10:37:18 9/10
Judy Holliday nem igazán ismert manapság, szegénynek nem jutott hosszú karrier (és élet). De én kifejezetten miatta szereztem meg ezt a filmet, miután a Born Yesterday és A válás című filmjeiben láttam. Nem okozott csalódást, nagyon jól állt neki ez a kicsit hibbant, öntörvényű karakter. És ebben a filmben kapott először fontos szerepet Jack Lemmon, ráadásul zongorázik és énekel is benne a főszereplő Judyval!
A történet is jópofa, mely szerint a New Yorkba nemrég érkezett fiatal lány azon gondolkodik, hogyan szerezhetné meg a neki kijáró 15 perc hírnevet. Ennek céljából kivesz egy hatalmas reklámfelületet az egyik forgalmas téren, de ezzel egy nagy cég terveit keresztezi. Innen indulnak a bonyodalmak, két férfi is képbe kerül (egyik Lemmon karaktere, a másik a sikeres cégvezető - utóbbival a színésznő állítólag futó kalandba is keveredett, ami a házasságát is megpecsételte).
Magyarul nemigen található meg, de eredeti nyelven igen, és megéri a keresgélést, ha valaki szereti az 50-es évek amerikai filmjeit.