Zala megye délnyugati részén, a Göcsej szívében található Kustánszeg. Lakói mindig is dolgos földművelő népek voltak, ezért ételeik is a nehéz fizikai munka igényei szerint alakultak. A zalai tájegység gasztronómiájának alapját a kukorica, a krumpli, a káposzta és bab képezi, s a belőlük készült ételek: a dödölle, gánica, a tartalmas levesek, a sokféle kelt- és kukoricás tészta. A film helyi asszonyok közreműködésével bemutatja, hogyan készül a savanyú bürkés borsóleves babból, a savanyú répaleves, a toros káposzta, a krumpliprósza és a kelt rétes.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Hozzászólások
10/10
surildi
2015 júl. 14. - 17:18:40
10/10
Szeretem ezt a mûsort, sok jó régen vagy nem is ismert olcsó, laktató ételeket mutat be. :)
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások