Jelszavak

Bakancslistához adom
Slogans
albán-francia filmdráma, 91 perc, 2001

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Az immár több fesztiválon is jelentős díjakat kapott albán rendező harmadik játékfilmje a 70-es évek végén, egy falusi iskolában játszódik. A gyerekek - a tanárok vezetésével - állandó szlogen-gyártásra kényszerülnek. A politikai jelszavakat kövekből rakják ki a falu körüli erdőkben, mezőkön, dombokon. Az itt évtizedekig "kemény" diktatúra szinte abszurd ostobasága ellen lehetetlen volt lázadni...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
adamnagysweetmovie 2012 nov. 13. - 10:52:35 Előzmény Bozótharcos
"Bemutatta a szocializmus abszurditását és ostobaságát, és azokat az idiótákat akik ebbe hittek és fanatikusan követték a hatalomtól áradó hülyeségeket. "

Hát igen, ahogy írod, nem is olyan távoli múlt.
9/10
Bozótharcos 2011 okt. 07. - 14:19:19 9/10
Ezt a filmet egyszer apámmal láttam még évekkel ezelõtt, kapcsolgatott össze-vissza a tv-be, és épp akkor kezdõdött ez a film. Úgy voltunk vele hogy életbe nem láttunk még albán filmet, hát akkor ezt megnézzük. És nem bántuk meg. Sõt én majdnem végigröhögtem a filmet. Kivéve a végét mert az tényleg dráma volt. Bemutatta a szocializmus abszurditását és ostobaságát, és azokat az idiótákat akik ebbe hittek és fanatikusan követték a hatalomtól áradó hülyeségeket. Mindezt egy kis falura levetítve. Akinek módja van rá, nézze meg, nem fog csalódni benne. Visszaidézi a nem is olyan távoli múltat, szórakoztat, elgondolkodtat, és elszomorít.