Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3. – A forradalom

Bakancslistához adom
Les Visiteurs: La Révolution
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia vígjáték, 110 perc, 2016

Értékelés:

144 szavazatból
Szerinted?

Ki ne emlékezne a középkorból a jelenbe tévedt, bátor Godefroy lovagra és segédjére, a minden lében kanál Jacques-Foches-ra, akik 1993-ban az egész világot meghódították csetlés-botlásaikkal - Az 1998-ban elkészült Jöttünk, láttunk, visszamennénk 2.- Az időalagút után tizennyolc évvel végre itt a várva-várt folytatás, amely pontosan ott veszi fel a fonalat, ahol az előző rész abbamaradt: 1794-ben, a vérzivataros francia forradalom kellős közepén.
A fess Godefroy de Montmirail herceg (Jean Reno) és hű fegyverhordozója, Jacques-Foches, a bolondos (Christian Cavier), alighogy megérkeznek a 18. századi Franciaországba, máris Jacques-Foches egy újabb leszármazottjába, Jacques Focheaux-ba botlanak, aki nem elég, hogy Napóleon Bonaparte tanácsadója, hanem közvádló is egyben. Rögtön guillotine alá is akarja küldeni hőseinket és Godefroy arisztokrata utódait is, akik felettébb arrogáns viselkedésükkel húzták ki a jakobinus diktatúra híveinél a gyufát. Godefroyt azonban nem olyan fából faragták, hogy csak úgy magára hagyja földijeit a bajban...
Bemutató dátuma: 2016. április 14. Forgalmazó: Freeman Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
nikato 2022 okt. 16. - 16:20:44 6/10
Újranézve is jó, nem nevet rajta annyit az ember, mint az 1-2. részen, de jó, vasárnap délutáni mozinak mindenképp, vagy pont főzés mellé a konyhában. Kár, hogy Marie-Anne Chazel-nek nem Pálos Zsuzsa volt a magyarhangja. SPOILER: Sajnálom, hogy nem ért úgy véget, hogy végre hazaértek volna. SPOILER VÉGE
10/10
Lilko03 2022 júl. 26. - 20:56:02 10/10
Én is nehezen szántam rá magam, hogy az első két film többszöri megnézése után - mindkettő remekmű - ezt a 3. filmet is megnézzem. Részemről kellemes meglepetés volt, mivel teljesen beleillik a sorba, szerintem ez is mestermű. Rengeteget nevettem a szövegeken, nagyon jók a szereplők is. A legjobban pedig azért tetszett, mert a franciák már történelmük egyik legnagyobb eseményét is ki tudják figurázni és humorral bemutatni a legnagyobb eleganciával. Nekem nagyon tetszett, számomra ez is többször nézhető. Csak azt sajnálom, hogy 4. nemigen várható, elsősorban a két főszereplő életkora miatt talán már nem érdemes.
7/10
GRatta 2021 márc. 30. - 11:04:35 7/10
Csak ennyi év után néztem meg, pedig az első két részt rengetegszer megnéztem. A 3. részről viszont nagyon sok rosszat hallottam. Lehet, ennek az előzetes "lehúzásnak" a következménye, hogy én nem találtam annyira rossznak, mint vártam. Ami valóban hiányzik belőle, az azok a szövegek, amiket az 1-2. részből azóta is fújunk, amikor valami hasonló szituról eszünkbe jut ("maguk még ennének, azok után, amit befaltak? - naná"; "ez a cafat a tied" - "a trubadúrláda!" - "váááá, tanulj és okosodj, kisember!"). Na, ilyenek ebben nincsenek, max az fog fennmaradni, hogy "Hurrá ez világít!". Persze ezt is Zsákfos mondta, aki sajnos a bűzén kívül túl keveset szerepelt. A másik gyengéje az volt, hogy túl gyors és kesze-kusza volt a cselekmény, nem volt annyira kidolgozva, mint a korábbiak, semmi váratlan fordulat, igazából érthetetlen volt, hogy mit miért csinálnak Godefroy-ék.
SPOILER lehet alább:
Viszont a gyengéi ellenére sokat röhögtünk rajta. Igaz, ezek főként a prosztóságok voltak, és azokra adott reakciók, de voltak azért jó komikus jelenetek is. Amikor Zsákfos fikázza Fosóék fürdőszobáját, ahol semmi forrás meg "napvilág-éjszaka". Az új szereplők se voltak rosszak, végig azon agyaltam, honnan is olyan ismerős ez a Gonzague de Montmirail, aztán a végére rájöttem, hogy ő az, akit Robespierre lefejeztetett az 1. részben felolvasott családi krónikák alapján. Ezzel legalább sikerült összekötni a történeteket, mint ahogy az is kiderül, hogyan került Zsákfos ivadékainak kezére a Montmirail kastély. Robespierre és Marat nagyon jól lettek megformázva, és a többi konvent-tag is. Szerintem egyébként történelmi görbetükörként ismét jól teljesített a film: bár az arisztokrata rokonok elég életképtelenül viselkednek, de mégis az jött le a filmből, hogy még mindig magasabb színvonalat képviseltek, mint a vérszomjas és képmutató forradalmárok - és véleményem szerint ez lehet a hiteles kép a francia forradalomról. Jellegzetes a nyomorult Prune (Zsinett asszony őse) és a fekete ex-rabszolga, akik állandóan a szabadságról és egyenlőségről papolnak, de valójában forradalom ide-vagy-oda, ugyanolyan nyomorultak, mint a feudalizmusban voltak - Charlotte, Fosó és Marat is átnéznek rajtuk és csicskáztatják őket, amiért egy kis pénzért kuncsorognának, de úgyse kapnak. Az állandóan rasszizmust vonyító Philibert pedig nagyon aktuális a mai BLM-őrületben.
A konklúzió hasonló az eddigiekhez: Godefroy szaga, öltözete és bárdolatlan őszintesége ellenére minden korban kiderül, hogy a családból ő a legnemesebb egyéniség (bár azt hittem az elején, hogy Victoire-ban méltó leszármazottat talál, de végül ezt sajnos nem használták ki). Megszólalásai mindig a pőre valóságot leplezik le ("egy férfi nem hord harisnyát"; "gyáva kutya vagy Gonzague"; "Merész polgártárs is mondjon valamit (Marat). - Rövidesen bekrepálsz."). Zsákfosnál pedig csak a leszármazottai szánalmasabbak, bár ezt ő nem ismeri fel, mert őt csak a csillogó ékszerek és bádogkordék érdeklik. Egy-két fricskát kaptak még az osztrákok és a hollandok is. Mindenesetre tehát a társadalmi (ön)kritikát is sikerült ismét beleötvözni a filmbe. Remélem lesz folytatás, bár ez egyre kevésbé valószínű :(
1/10
Dani... 2019 nov. 24. - 17:32:17 1/10
Első kettő nagyon jó volt. Így nagy reményekkel ültem le elé...
Óriási csalódás. Egyetlen egy pozitívumot nem tudok róla elmondani.
A szériáról leakartak húzni még egy bőrt... csak elfelejtték hogy már körül van metélve... :/
1/10
pityu88 2019 ápr. 07. - 22:15:21 1/10
Nagyon szerettem volna jó kritikát adni, mivel imádom Jean Reno-t de ez a film nem ér meg 1 forintot sem. 15 perc mulva kikapcsoltam, nembírtam tovább annyira erőltetett semmi az egész, pedig nincsenek nagy elvárásaim egy vígjátékkal kapcsolatban de ez a minimumot sem tudta elérni.1/10
Xxy92 2018 máj. 21. - 11:00:11
2018. május 21. (hétfő)
23:50
TV2

Ideális időpont egy országos tévépremier számára. De hát ugye a kvízműsornak hazudott, semmitmondó showműsorok világában élünk, melyek minden mással szemben előnyt élveznek.
vino-et-veritas 2017 dec. 23. - 22:00:54
Eleje és vége még úgy-ahogy.
A közepe (talán 2/3) viszont nem több, mint egy szimpla, átlagos színpadi bohózat (kb. egy helyen is játszódik).
Marat vagy Robespierre nem sokat tesz hozzá.
Erõsen elmarad az elsõ két résztõl.
A végén az újabb idõcsavar miatt folytatás várható valamikor, de a megszállt "Hexagon" megint feladja a leckét.
Nem biztos, hogy lesz még elég erõ benne, lehet, hogy be kellene valahogy fejezni, 'mer egyre gyengébb lesz...

Kár, hogy Józsa nem fog többé Jacquouille la Fripouille / Jacquouillet / Jacquart "hangjába bújni"...
6/10
idõjós1010 2017 júl. 14. - 00:08:57 6/10
Többedjére sikerült csak végignézni, mivel már nagyon késõ estére hagytam, de azt kell hogy mondjam, minél többször futottam neki, annál jobban tetszett a film. A sok negatív értékelést elnézve, lehet hogy bennem lesz a hiba, de nekem tetszett. Minél többet néztem, annál többet tudtam rajta nevetni. Mostanra már, korábbi véleményemet sem igazán tartom. Legnagyobb baj viszont az, hogy az eredeti részekbõl szinte semmire sem emlékszem. Plusz pont, hogy Zsakfos a bolondos, annál többre :-D
6/10
idõjós1010 2017 júl. 10. - 20:45:52 6/10
Nem lett ez olyan rossz, mint amennyire sokan szidják. Bár nekem sem nyerte el igazán a tetszésem, de mosolyogni azért lehet rajta. Rettentõen zavaró viszont, hogy az embernek már az elején olyan érzése van, mintha a filmet, a közepétõl kezdte volna el nézni, és sajnos ebben a részben már nincs annyi hangsúly azon, ami az elõdökben a legtöbb poént szülte,: Hõseink elsõ perctõl kezdve sikeresen asszimilálódtak új környezetükben. Az egyetlen amivel kirínak onnan, az a szaguk. Üdítõ, vidám, kalandos kis film, de nem azt hozza, amiért megszerettük anno.
8/10
JoeM 2017 febr. 20. - 17:31:10 8/10
Rettegve fogtam bele a filmbe a sok negatív kritika miatt, mivel az elõzõ 2.5 rész a kedvenceim közé tartozik. Abban igazat kell adnom a bírálóknak, hogy messze nem olyan ütõs, mit az elõzõ részek, de egyszer azért megnézhetõ. Fõleg, ha a nézõk a fõszereplõk és a rendezõ elõtt kellõ tisztelettel viseltetnek. Azért nem kis bátorság volt belefogni és megcsinálni részükrõl a folytatást és ha nem is úgy sikerült, ahogy mindenki elvárta, el kell fogadni, hogy egy alapvetõen helyzetkomikumra épülõ filmvígjáték sorozat egy idõ után megkopik. És ebben megújulni csak nagyon ütõs poénokkal lehet, ami itt nem igazán jött össze. A folytatás lehetõségének örülök, és azt gondolom, hogy a történettel a náczik közé keveredve megvan a potenciál egy jobb folytatásban. Elég, csak a Top secret!-re gondolni.
rohamkocka 2017 febr. 16. - 19:01:07 Előzmény Semprini
Alapvetõen trilógiának készült az film, nem értem, miért így fejezõdött be. Nekem az is, ahogy felveszi a szálat, nehezen tudtam összerakni a képet.

Nem lett volna baj, ha pontosan tudja ez a fejezet, mit szeretne. Most akkor kifigurázzuk a korok eltérõségeit, vagy a francia arisztokráciát vagy a francia forradalmat -- ez a rész sajnos sokat markol, keveset fog.

SPOILER
Teljesen eltûnt például az ékszerek szála, ami miatt ugye végül ismét vissza kellett menni a 2. részben. A varázslónõ akciója viszont nagyon látványos volt, az embernek a hideg futkosott a hátán. Viszont az, hogy a nácik idejébe tért vissza, nekem óriási csalódás. :(
1/10
Hellas 1903 2017 jan. 21. - 06:57:34 1/10
Meg se közeliti az elözö 2 rész szinvonalát , ritka unalmas volt !
6/10
Semprini 2016 szept. 18. - 20:36:35 6/10
Szerintem a második rész nemhogy nem gyengébb mint az elsõ, de még rá is tesz egy lapáttal azzal, hogy ketten a jelenkorból is visszamennek a középkorba, még nagyobb kavarodást okozva. Igazából a két sztori tesz ki egy egészet, csak sajnos nem fejezték be, nyitva hagyták a végét, ezért lett egy harmadik is. Az, hogy a harmadik klasszisokkal gyengébb lett mint az elsõ kettõ, természetesen tény, de én nem tudok rájuk haragudni. Persze jobb is lehetett volna, de nem kellett volna 20 évet várni vele, sokkal jobb forgatókönyv kellett volna, és kevesebb töltelék-szereplõ. Tényleg csak remélni merem, hogy egy valóban méltó lezárást kap a sorozat egy negyedik résszel. De ha mégsem, akkor is ott az elsõ kettõ, amelyek - hangsúlyozom: egyformán zseniálisak és bármikor újranézhetõk.
Ze74 2016 szept. 18. - 20:06:53
Az elsõ rész az szenzációs volt,aztán ez is úgy járt mint általában a trilógiák és további részeik,hogy egyre gyengébbek.Sajnos nem is bírtam 20 percnél tovább,számomra eddig volt nézhetõ.
3/10
pihes 2016 szept. 07. - 10:54:23 3/10
Az elõzõ részek közül láttam, és nem dobott fel, az sem...
Ezzel sem javítottak, egy cseppet sem, inkább, még romlott...
6/10
nikato 2016 szept. 05. - 16:17:42 6/10
SPOILER: Na most már végig néztem rendesen: Túl nagy hangsúlyt fektetnek a büdös láb, és - száj dologra. Az arisztokraták és rém idegesítõek voltak benne.
10/10
Antal kóti 2016 szept. 04. - 21:29:51 10/10
Te ki a franc vagy hülye gyerek?
1/10
brocklesnar21 2016 szept. 03. - 13:13:34 1/10
Borzalmas elejétõl a végéig. Tipikusan az a film aminél várod, hogy mikor lesz már vége, mert halálra unod magad rajta. Az elsõ két rész mai napig a kedvencem, ezért úgy voltam vele a negatív kritikák ellenére, hogy adok neki egy esélyt. Nem kellett volna... A szereplõk túlságosan megöregedtek, másrészt mintha nem is ugyanazokat a szereplõket látnám. A második részbe szépen átültették a szereplõk személyiségét és dumáját az elsõ részbõl, de ez ennél a filmnél már nem volt meg. Jacques-Foches karaktere is a gusztustalankodáson kívül nem sokat tett hozzá a filmhez. A sztori vontatott és unalmas, olykor teljesen értelmetlen, egymásba folynak az események. Nem kellett volna ezt a harmadik részt már erõltetni ennyi év után.
Ateellas 2016 szept. 02. - 12:06:10
Megnéztem...és hasonló a véleményem amit a Dumb és Dumber 2-hez írtam be. Simán nézhetõ kategória, de sajnos egyszer nézõsbe.nem sikerült átlagon felülit hozniuk...viszont remélem lesz 1 ütõsebb folytatása ennek :)

kár, hogy 5/10 nél nem érdemel többet.
6/10
nikato 2016 szept. 02. - 08:43:15 6/10
SPOILER lehet benne: Tulajdonképpen ez a 2. rész után folytatódik, csak kicsit "megöregedtek." Háááát, még a légvégéig nem néztem, de amennyit láttam, nekem már nem olyan, mint a régiek. Nem nevettem kicsit se. Elõbb kellett volna jönnie a folytatásnak. Nyilván azért is hagyták a 2. részt rendesen befejezetlen véggel, hogy majd egyszer hátha lesz folytatás. A Reszkess Amerika az nem a 2. folytatása volt, az egy elbaltázott remake volt.
Összes hozzászólás