Júlia és a szellemek

Bakancslistához adom
Giulietta degli spiriti
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz-francia filmdráma, 148 perc, 1965

Értékelés:

47 szavazatból
Szerinted?

Giulietta szereti férjét, Giorgiót, aki azonban már unja őt. Házassági évfordulójukról is megfeledkezik és furcsa vendégsereget visz magával haza. A társaság szeánszot szervez és a szellemek teljesen felzaklatják Giuliettát és átalakítják életét is. Kételkedni kezd férje hűségében, majd amikor cáfolhatatlan bizonyítékai lesznek, az asszony megaláztatása teljes. Megpróbálja felvenni a harcot férje szeretőjével, de ez nem sikerül neki. Férje elutazik, az asszony egyedül marad és újra megrohanják víziói.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
DUNAWÖLD 2021 febr. 21. - 18:45:28 1/10 Előzmény DUNAWÖLD
De hogy még feleségnek is?
1/10
DUNAWÖLD 2021 febr. 21. - 18:42:27 1/10
Hogy miért ezt a fura, nézhetetlen arcot választotta Fellini ehhez a nem sikerült, de jól dekorált filmhez... Rejtély.
1/10
Andrea4378638467587 2020 dec. 06. - 21:06:33 1/10
Olyan ez a film mintha elmebetegek írták volna, de legalább érdekes lenne!
A szép díszletekbe nem igazán illett bele a Marlboro cigis doboz.
perry 2014 márc. 01. - 01:18:09 Előzmény fulcsy
Mi vagyunk mi? Az álmaink a vágyaink, a szürke hétköznapok, mikor a szerelem szeretetté szelídül, ezek vagyunk mi. Boldogság és kétely között vergõdve, megcsalatva vagy frivol játékokkal szórakozva, néha meg hintve egy kis misztikával.
Mert mindannyiunknak vannak látomásai, többünknek álmában, kivetítve a megtörténtet és a meg nem történteket. Vágyakat és boldogságokat, célokat és félelmeket, melyek bennünk élnek. Aztán pedig megfelelünk a hétköznapoknak és lassan de biztosan mozgunk civilizációnk jól felépített struktúrájában, csak néha merünk kilépni belõle , de ez a játék mámorító és izgalommal teli, hiszen bonyolult hangszer vagyunk, néha fals hangokkal, és pillanatokra pedig a megtalált összhang fájóan szép harmóniájával.
Mert megcsalat-tatunk, a szebbért és az új vágy izgalmáért, majd mint biztonságos kikötõbe újra révbe érnek nálunk nõk és férfiak.
Hiszen mindannyiunknak vannak szellemeink, bennünk élnek és vezérelnek, titkokat súgnak, vagy csak egyszerûen velünk vannak.
Vágyunk az anyai szeretetre , de távolságtartó anyával áld meg a sors, vagy olyan nagypapával aki lázad a jelen konvenciói ellen. Típusok járnak köztünk mint Fellini Júlia és a szellemek filmjében ami olyan mint egy nagy színes lom és ha akarod bele álmodod magad a mester mûvébe a homokos tengerpartra, vagy szolgálólányként Júlia villájába, vagy lehetsz Juan a bús spanyol férfi aki önnön szépségének foglya bármi lehetsz csak akarnod kell és Fellini megadja neked.
fulcsy 2011 nov. 03. - 23:39:50
imádjuk, vele álmodjuk,
bámulatos és nagyon elgondolkodtató!
<3 Fellini <3 örök
(Masina is vele)