Kamaszkorom története

Bakancslistához adom
Brighton Beach Memoirs
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai vígjáték, 108 perc, 1986

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A háború idején a zsidó származású Eugene Jerome, a családjával együtt nehéz időket vészel át, mégis megpróbálnak méltóságteljesen és tisztességesen élni, még akkor is, ha a kamaszok megnehezítik az életüket. Jerome a bátyja, Stanley segítségével válik érett férfivá és mindenben vakon követi őt. Ezek a napok idéződnek fel a múltból.

Stáblista:

Szereplők

Eugene Morris Jerome
Frank Murphy
Mr. Stroheim

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
perry 2007 dec. 17. - 13:21:43
A jó öreg Gene Saks bácsi. Rendezõ és színész és mindkettõben top helyen van. Igaz magyar szemmel nem sokat tudunk róla , de ha azt mondom mint rendezõ elkövette a : Csin - csin , A katusz virága, Furcsa pár, Mezitláb a parkban filmeket akkor már mindjárt jobban képben vagyunk.
Szinészként meg olyan mozikban játszott mint : Senki bolondja, Megvalósult álmok vagy az IQ- a szerelem relatív.
A kamaszkorom történetére mondhatnánk , hogy réteg film. Egy zsidó kamasz gyermek szemén keresztül láthatjuk a felnõtté válás nehézségeit családjának viselkedést a háború alatt.
A helyzet az , hogy nem kell kamaszként zsidónak lenni ahhoz , hogy ezeket a történéseket 14 -15 éves gyerekek átéljék.
Az amerikai hagyományos filmes stíluson túl ez a film azért nézhetõ mert egyéni humora van, jó színészek hihetõen játszák el a szerepeiket.
Igazi mesélõs mozi egy keveset látott vallási csoport életébe pillantva.
Koránt sem akar valami egetverõt mondani, nincs küldetés tudata a mozinak, egyszerûen egy kellemes szórakoztató vígjáték.