Katie Fforde: Apák napja

Bakancslistához adom
Katie Fforde: Mein Sohn und seine Väter
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus film, 90 perc, 2016

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Luke jó tanuló és kitűnő sportoló, azonban az egyik edzésen összeesik. Édesanyja, Karen mindent megtesz azért, hogy kiderítse, mi a baja a fiúnak. Azonban a nőnek egy évek óta elhallgatott titkot kell megosztania fiával, ami miatt megromlik a kapcsolatuk...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
grosz_i 2021 jan. 23. - 13:25:29 8/10

Katie Fforde - Apák napja (2016) - 27. epizód

A Karen Wood, a new-yorki könyvkereskedő tovább már nem hallgathatja el a pubertáskorú fia, Luke elől, hogy a fogantatása a spermabank anonim donorának köszönhető. A fiú kétségbeesetten szökik el otthonról.

Karen élettársa, Daniel is először meglepetten reagál a hírre. Megkönnyebbülten tudja meg Karen az anyjától, Rebeccától, hogy Luke megvan, hozzá menekült, most nála talált vigaszt és új otthont. Karen mindenképp szeretne kibékülni a dühös fiával, ezért küzdeni kezd annak bizalmáért, és belekezd Luke biológiai apjának a felkutatásába.

Karen már nagyon várja élete újabb fejleményét, ugyanis a tájépítész barátja, Daniel éppen megbízást kapott, hogy a nagyváros egyik felhőkarcolója tetejére varázsoljon egy csepp természetet, és időközben a férfi be is költözött Karenhez. Sajnos ettől a fejleménytől, a tizenhárom éves fia - nincs különösebben elragadtatva - tulajdonképp a fiú már abban a korban van, hogy jogos igényt formálna arra, hogy a vérszerinti apjáról többet is megtudjon.

Karen hosszú ideig meghagyja Luke-ot abban a tudatban, hogy az igazi apja egy svéd cserediák volt, még anyja diákkorában. Egy jéghoki baleset után mondja csak meg az anyja Luke-nak a tényleges igazságot, amit követően a fiú kétségbeesetten menekül el a nagymamájához. Ezt követően döntött Karen határozottan úgy, hogy igenis megpróbálja felkutatni Luke biológiai apját.

A spermadonor identitását felderíteni először lehetetlen vállalkozásnak tűnik, ugyanis nem csak egy személy kerülhet szóba. Csupán akkor, amikor Daniel is bekapcsolódik a keresésbe, és a spermabankban önmagát, mint a nr. 108-as donor azonosítatja, akkor jut el a nő végre az igazi nyomra. Ez a nyom viszont Karent egy olyan férfihoz vezeti, akit a nő apának teljesen alkalmatlannak vél.

Eszerint Luke-tól megtagadják azt a jogot, hogy a származásáról a valóságot megtudja? A legeslegvégén pedig Karen három apát is talál, de a nő számára közülük csupán egy férfi az igazi….

kriptonyt 2020 szept. 25. - 19:49:29
A new york-i tetőkert-építész Daniel Franklin összeköltözik Karen Wood könyvkereskedővel, akinek a fia, a jégkorong tehetség Luke nem igazán örül. Amikor Luke betegsége miatt szükség lesz a fiú biológiai apjának megkeresésére (akiről anyja korábban még csak nem is mesélt a fiának), hármójuk kapcsolata feszültté válik...(filmkatalógus)
temi3 2018 nov. 22. - 12:33:39
Luke jó tanuló és kitűnő sportoló, azonban az egyik edzésen összeesik. Édesanyja, Karen mindent megtesz azért, hogy kiderítse, mi a baja a fiúnak. Azonban a nőnek egy évek óta elhallgatott titkot kell megosztania fiával, ami miatt megromlik a kapcsolatuk..