Katie Fforde: Karácsonyi csoda New Yorkban

Bakancslistához adom
Katie Fforde: Das Weihnachtswunder von New York
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német dráma, 90 perc, 2015

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Karácsony közeledtével Alicia és barátja síelni készülnek, amikor a nő fontos telefont kap, miszerint az árván maradt Linus gyámja bűncselekményt követett el. Alicia mindent megtesz, hogy tisztázza a férfit, hiszen Linus már apjaként tekint rá.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2020 febr. 20. - 18:16:26 10/10
Katie Fforde (*London Nagy-Britannia 1952. szept. 27. - leánykori neve: Catherine Rose Gordon-Cumming) brit írónő - férje 1972-től Desmond Fforde

Három gyermeke van: Guy, Francis és Briony, és csak a legkisebb gyermeke megszületése után kezdte meg az írói karrierjét. A műveit a férjezett nevével jelenteti meg. Unokatestvére, a szintén író, Jasper Fforde.

1952-ben született London Wimbledon városrészében, ahol a gyermekkorát is töltötte. 1972 óta házas, a férje Desmond Fforde, az egyik unokatestvére szintén ismert író: Jasper Fforde.

A házasságukból 2 fiú és egy lány született. Csupán a legkisebb gyermeke megszületése után kezdett írni, első műve az 1995-ben megjelent regénye: Living Dangerously (Veszélyesen élni). Műveiben számos önéletrajzi vonatkozású történetet is feldolgoz, amit romantikus környezetbe ágyaz. A „Going Dutch” regénye 2007 júniusában felkerült a Sunday Times top 10 bestseller listájára.

Alapítója a Katie Fforde Bursary - ösztöndíjnak, mellyel fiatal tehetségeket támogat az első könyvkiadás-szerződés eléréséig. Hosszú éveken keresztül tagja volt a Brit Romantikus Regényírók Szövetségének, 2009 - 2011-ig annak 25. elnöke. Majd az első Nemzeti Novellák Hete (National Short Story Week) védnökének nevezték ki.

2009-től a német filmgyártó Network Movie a ZDF megbízásából a regényeit megfilmesíti, és a szombat esti főműsor időben sugározza. A filmek forgatási helyszíne: New England, USA.

Katie Fforde a családjával Stroudban, Gloucestershire-i grófság dél-nyugati részében él.
10/10
grosz_i 2019 dec. 13. - 09:58:35 10/10
Karácsonyi csoda New Yorkban (2015) - A te oldaladon (2014) folytatása

A Katie Fforde trilógiában Alicia Charles ügyvédnő a New Yorkot karácsonyi hangulattal elárasztó varázsában meglepő módon rátalál a választott családjára.
Alicia már éppen megkezdené a barátjával, John Stirlinggel a sí szabadságát, útban vannak a New-York-i főpályaudvarra, amikor Will Hillinger, az árva Linus gyámját letartóztatják, és börtönbe kerül. Will ugyanis erőszakkal behatolt a popsztár, Peggy Bloom lakásába. Alicia mindent megpróbál megtenni, hogy Linus érdekében Willt megóvja a gyermekfelügyeleti jog megvonásától.
A minden médiumban hallható népszerű karácsonyi sláger énekese, Peggy Bloomot éppen Alicia ellensége, volt vőlegénye és ügyvédi iroda partnere, Richard Parker képviseli.
Ezenkívül Linus számlájáról eltűnt 100.000 dollár. Először Alicia beletörődve, hagyja Johnt egyedül elutazni síelni, mit sem sejtve, hogy a barátjának kész terve volt: szenteste szerette volna Alicia kezét megkérni.

Mivel Will ellen peres eljárás indul, ami miatt a kis Linus gyerekfelügyeleti jogát is elveszítheti, Aliciának ki kell derítenie, hogy az alkalmi zenészt és a híres énekesnőt vajon mi is köti össze.

Két erős asszony áll szembe egymással. Will húsz évvel ezelőtt a terhes együttesbeli barátnőjét, Peggyt elhagyta, és a közös gyermekükről, Andyről sem gondoskodott. Akkoriban írta Will azt a dalt, amiről nem is sejthette, hogy abból egykor Peggy hatalmas kasszasikert jelentő karácsonyi dala lesz.

Alicia meg akarja győzni Peggyt, hogy Will megváltozott, de az énekesnő hajthatatlan. Csupán ha az énekesnő visszavonná a feljelentését, akkor lenne esélye Willnek a karácsonyt Linusszal tölteni. Linus azért nem teljesen ártatlan ebben a slamasztikában.
Időközben John egyre türelmetlenebb lesz. Minthogy Alicia nem jött a következő vonattal a hegyekbe vele síelni, John megy vissza New Yorkba, hogy magával vigye Aliciát.

Alicia, mint ügyvéd nem tudja megoldani egy csapásra a peres ügyet, valójában sértett érzelmekről, elmulasztott esélyekről van szó. Alicia számára is világossá válik, nem akarja elszalasztani az esélyét. Vajon John megérti-e majd, hogy a jövőben mindig számolnia kell azzal, hogy Alicia mindenhova magával viszi gondolatban a választott családját: Linust és Willt?
10/10
grosz_i 2019 febr. 01. - 20:39:26 10/10
Katie Fforde trilógia második része, vagyis sorrendben: A te oldaladon, Karácsonyi csoda New Yorkban, Különös család. Kár, hogy ebben a sorrendben nem adják, hanem eléggé kaotikus sorrenden látható a kis Linus története...
Ildiko60 2018 szept. 29. - 11:41:44
Karácsony közeledtével Alicia és barátja síelni készülnek, amikor a nő fontos telefont kap, miszerint az árván maradt Linus gyámja bűncselekményt követett el. Alicia mindent megtesz, hogy tisztázza a férfit, hiszen Linus már apjaként tekint rá.