Khumba

Bakancslistához adom
6 éven aluliak számára nem ajánlott dél-afrikai animációs film, 85 perc, 2013

Értékelés:

42 szavazatból
Szerinted?

Khumba, a kölyökzebra testét csak félig borítják csíkok, ezért babonás családja őt hibáztatja a szárazság miatt, ami a területüket sújtja. Khumba kiközösítve érzi magát és úgy dönt, hogy nem marad tovább csordájával. Útra indul, hogy megszerezze maradék csíkjait, annál a vízgyűjtőnél, ahol a legenda szerint az első zebra vált csíkossá. Azonban, hogy elérje célját át kell küzdenie magát a kegyetlen Phango leopárd vadászterületén. Útja során egy vadkan csapdájába esik, ahonnan Mama V, a csordáját elhagyó szabad akaratú gnú és Bradley, a ripacs strucc menti meg. Miután egy imádkozó sáska megmutatja nekik, hogy merre találhatják az ősi vízlelőhelyet, a duó csatlakozik Khumbázhoz, hogy együtt leljenek rá a biztonságot nyújtó vízre. A csapat kalandozása közben sok színes karakterrel találkozik: a zöld területet kereső vándorantilopokkal, a különleges túlélési képességekkel rendelkező bozóti nyúllal, egy csapat bolondos szirtiborzzal és a nyáját elhagyó magányos báránnyal. Khumba a különböző állatokkal való találkozások során felismeri, hogy a változatosság és sokféleség színesebbé teszi az életet és hogy valamely állat különbözősége az eddig gondolt gyengeség helyett éppen az állat erőssége is lehet.
Bemutató dátuma: 2013. november 7. Forgalmazó: ADS Service Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
stew132 2014 júl. 19. - 22:19:53 10/10
A sok negatív kritika ellenére megnéztük a családdal és mindenkinek tetszett. Nekem különösen :) Egy ilyen ,,nevesincs,, csapathoz képest nagyon jó mese lett. Az eleje kétségkívül vontatott, de a negyede környékén beindul a dolog! Khumba karaktere különösen tetszett a maga komolyságával! És az érzelmeket is nagyon eltalálták az inimálás során. Sok nevesebb studió sem tud ilyen szinten érzelmeket mutatni! A víz a felhõ és a pára animációja elsõ osztályú! A textúrák élesek a mozgások simák! Technikailag nagyon egybe van! A történettel sincsen baj, miután beindul igazán élvezetes!
Csak ajánlani tudom!
GaborT28 2014 máj. 14. - 21:15:54
Kliséparádé az egész. Szépnek nem nevezném a kivitelezést, a sztorit meg ismerjük az elmúlt 20 év rajzfilmjeibõl. A karakterek lazasága már-már idegesítõ; a szlengnek szerintem nem szabadna ekkora teret adni egy mesében.
5/10
idõjós1010 2014 ápr. 06. - 14:18:29 5/10
Sem sztoriban, sem humorban nem éreztem erõsnek ezt a filmet. Ellenben rettenetesen unalmas volt.
tartlev 2013 dec. 01. - 18:57:14 Előzmény somersby
Rettenetesen rossz film. A családból senkinek nem tetszett (4, 6, 8 éves gyerekek, 2 felnõtt). Egyszerûen 10 percre nem bírt senkit lekötni és sajnos még csak nem is vicces. Talán azt lehetne belõle tanulni, hogy fogadjuk el magunkat olyannak, amilyennek születtünk vagy hogy aki kicsit különbözik, azt nem szabad bántani, de valójában ezt sehol nem hozzák ki belõle úgy, hogy egy gyerek megértse. A látvány a kevés pénzhez képest tényleg nem rossz, bár a leopárd eléggé kisvukos, de a többi jó. A zene is. Csak ezért 3/10.
9/10
alien1976 2013 nov. 10. - 19:42:01 9/10
Nemrég tértünk haza a moziból, és nem volt rossz mese.
A történet egyszerû, akár sablonosnak is mondható. A kiközösített elindul, hogy legyõzze a problémáját, és közben megismeri magát, és rájön, az élet fontos dolgaira, miközben kalandok sokasága történik vele.
A kísérõ állatkák humorosak, kedvesek, meghatóak. A zene nagyon jó volt.
A fiamnak tetszett, és több nem kell. Személyesen egy kicsit többet vártam, de egyszer tuti nézhetõ.
opelkadettc@gmail.com 2013 nov. 06. - 10:10:21 Előzmény somersby
somersby 2013 jún. 25. - 22:13:44