Közös múltunk

Bakancslistához adom
I nostri anni
16 éven aluliak számára nem ajánlott olasz filmdráma, 86 perc, 2000

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Alberto és Natalino a háborúban a piemonti hegyekben partizánként harcoltak a németek és a fasiszták ellen, akik barátjukat annak idején kegyetlenül meggyilkolták. Natalino még mindig a hegyekben él, Alberto viszont egy öregotthonban lakik, ahol összebarátkozik egy tolószékhez kötött idős férfival, Umbertóval. A férfiról kiderül, hogy ő is részt vett barátjuk megölésében. Albertoban felszakadnak a régi sebek, ezért elhatározza, hogy megkeresi egykori bajtársát és bosszút állnak.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2010 máj. 11. - 20:06:43
Szerintem nem tett jót a filmnek ez a szaggatottság, noha dramaturgiai szempontból érthetõ volt mindez. Eleinte nagyon nehezen akart összeállni a történet, de a végére összeértek a szálak (persze addig ki is kellett bírni). A rendezõnek nyilvánvalóan volt valami szándéka a képi világgal is, de rám zavaróan hatottak az életlen, sokszor elmosódó képek, mert néha alig lehetett látni, hogy mi is történik, plusz a kameramozgatás is idegesítõ tudott lenni helyenként. Maga a történet nem volt rossz, csak a megvalósítással akadtak problémáim.
anybody 2010 máj. 10. - 11:19:58 Előzmény bourne
Igen nehéz megbocsátani a másik oldal vallomásai nélkül. De abban az utolsó 15 percben, meg odaát a számla ki lesz egyenlitve. Szerintem.
bourne 2009 máj. 09. - 10:41:46
van valakinek személyes véleménye a filmrõl ?????