Liftmesék

Bakancslistához adom
Wil
ausztrál vígjáték, 78 perc, 2006

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Briliáns ötlet, jó forgatókönyv, s ha mindez megvan, akkor a film fél siker. Végy egy tipikus aktakukacot - főhősünk egy szürke irattáros, akit hivat a főnöke. Wilbur Schindel, mert így hívják, azonnal ugrik és rohan a liftbe. Beszáll. Idő van. Ám aki ebbe a liftbe belép, nem jön onnan ki egyhamar. Kaffkai helyzet. Főhősünk fejében minden megtörténhet. A Wil elméjében játszódó abszurd és komikus helyzetek és gyakorlatok igazi liftmozit ígérnek. A liftbe az egész világ beléphet és kiléphet rajta. Csak Te nem. S aki benn van, az bizony szorong. Pszichológusra is szüksége van. S mindez, egy időben, egy térben megvan a liftben - csak be kell szállni, s a liftmesékkel együtt létezni. S aki beszáll, az olyan, mintha a lefeküdne Freud díványára. A lélek igazi kitárulkozása ez a lilftes játék, s jönnek az igazán nagy kérdések, mi a fontos a mai világban: a pénz, a barátság, a függetlenség, a boldogság. Ki tudja... Szállj be egy körre!
Igazi szórakozás ez a különös liftmozi, mely a Floridai Független Filmfesztiválon elnyerte a legjobb játékfilm és legjobb rendezés díját.

Stáblista:

Szereplők

Wilbur Schindel
kezelőorvos
Debra Schindel
Reuben Schindel
Tracey Schindel

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Ford Mustang 2011 szept. 12. - 17:15:39 Előzmény od.gszal
Pontosan.
10/10
od.gszal 2011 márc. 26. - 00:15:37 10/10
Vígjátéknak nem vígjáték, inkább szatirikus, a mai világban való LÉT maga.
Mindenkinek kötelezõ, aki túl sokat gondolkozik, mindenkinek tilos, akinek a gondolkodás túl megerõltetõ feladat, és felesleges megnézni annak, aki már abbahagyta a gondolkodást! :P
Stellar 2011 márc. 25. - 22:41:35
0-4 nem?
far vik 2011 márc. 25. - 21:42:53
Akkor most... életemben elõször... ELSÕÕÕÕ VAGYOOOOk !!!

Naszóval, remélem, ez jó lesz. Jobb, mint a foci, most épp --- offf magyar-Holland 0:3 --- off vége.