Listy do M. 2

Bakancslistához adom
lengyel vígjáték, 120 perc, 2015

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Sophie_Western 2020 dec. 19. - 18:03:37
Első részhez képest kevésbé kötött le, eléggé túlcukrozott lett... De mennyivel jobb egy lengyel karácsonyi giccs, mint egy amerikai!
7/10
dandelion83 2020 jan. 03. - 18:33:12 7/10
Az első része mögött kissé lemarad a színvonal, de még így is egy szerethető, karácsonyi filmet kaptunk púder nélkül.
8/10
kifo2 2019 dec. 23. - 10:11:02 8/10
Mint már annyiszor, a folytatás kissé halványabbra sikerült, mint az első rész. Például kevesebb helyen találkoztak a szálak, mint az előző részben. Talán azt gondolták az alkotók, hogy elég az, ha emlékszünk az előző részre?

Legjobban talán a Mikołajék életéről szóló rész szürkült el, bár ott is tetszett a levéltrükk és a váza.

Az egyik legjobb szál Mel és négyéves fia története volt. Mel tűzön-vízen át csörtetve igyekezett a fiánál bevágódni, de átérezte a helyzet tragikumát. Megható volt, ahogy a fán maciként gubbasztva bámult befelé az ablakon. Egyáltalán nem csodálkoztam, amikor a ráccsal menekült :-)

Vannak új szálak is. Antosz és családja elég lapos lett (kivéve a végét), de a Magda-Redo-Monika háromszög szerintem jól sikerült, velük jól járt a „sorozat”, igazi karácsonyi hangulata volt, jó arányban volt a bűn, bűnhődés, erőltetés, megbocsátás, elengedés, mosolyogtató kínos helyzet stb., és végül ügyesen (-bajosan :-) ) meg is oldották a problémákat.

A port.hu által a szereplők között feltüntetett Waldemar Blaszczyk teljesen lényegtelen szerepet, Antosz apukáját játssza, ennél fontosabbak Magdáék:
Színész…………………………..Szerep
Maciej Zakościelny……………...Redo
Marta Żmuda-Trzebiatowska…..Monika
Magdalena Lamparska…………Magda
8/10
kifo2 2019 dec. 20. - 18:32:21 8/10 Előzmény kifo2
Jaj, bocs, helyesbítek:
Wojciech Malajkat……….Wojciech, Małgorzata férje
8/10
kifo2 2019 dec. 20. - 18:25:10 8/10
A Duna tv műsorában jelenleg Karácsonyi álmok 2. rész címen fut. Van Listy do M. (2011) és Listy do M. 3 (2017) is, ebből az első rész jelenleg itt található: https://port.hu/adatlap/film/tv/listy-do-m/movie-147910. A lengyel cím azt jelenti, hogy Levelek M(ikulás)nak, merthogy Lengyelországban (több más országhoz hasonlóan) a Mikulás hozza az ajándékot karácsonykor.

Filmismertető (https://mediaklikk.hu/duna/cikk/karacsonyi-almok-2-resz)
Négy év telt el. Mikołaj és barátnője, Doris még mindig együtt élnek békében, harmóniában és közösen nevelik Mikołaj kisfiát. Szczepan két éve elvált Karinától, most taxisként dolgozik. Karina, a volt felesége sikerkönyvet írt házasságuk történetéből, és újrakezdésre bíztatja sorstársait. Ám az újrakezdés neki sem sikerült. Małgorzata súlyos beteg, az utolsó karácsonyára készül a kórházban. Örökbefogadott kislányuk sok pénzt szedett össze számára, egy életmentő műtétre. Małgorzata úgy dönt, hogy saját felelőségére elhagyja a kórházat, és ezt a karácsonyt a szeretteivel tölti. Eljött a Szenteste napja. Mikołaj már egy éve megvette a jegygyűrűt Dorisnak, de még nem volt bátorsága odaadni. Persze ő ezt nem így látja, azzal mentegetőzik, nem jött el a megfelelően romantikus pillanat. Szczepan eladta a lakását, és Dél-Amerikába akar költözni új szerelmével, akit a neten ismert meg. Fogalma sincs, hogy néz ki a jövendőbelije, ma, az első randin látja majd először. Pechjére, a kávézóba a volt felesége toppan be. Ő is randizni jött. Megkéri Szczepant, válasszon magának másik kávézót. Mel, mint minden évben, most is télapóként próbál pénzhez jutni. Két éve nem látta a fiát, de ma felébrednek apai érzései. Betty nem látja szívesen, nem szeretné a gyerek lelkét felzaklatni. Ám végül megengedi, hogy Mel ott maradjon. Bár ezen a reggelen még borúsan fest hőseink élete, estére megtapasztalják a karácsony csodáját…

Főszereplők (https://fdb.pl/film/675045-listy-do-m-2/obsada):
Színész Szerep
Maciej Stuhr Mikołaj Konieczny
Roma Gąsiorowska Doris
Tomasz Karolak Menyhért, azaz "Mel Gibson"
Agnieszka Dygant Karina Lisiecka, Szczepan felesége
Piotr Adamczyk Szczepan Lisiecki
Agnieszka Wagner……….Małgorzata, Mikołaj főnöke
Wojciech Malajkat……….Wojciech, Małgorzata főnöke
Paweł Małaszyński……….Wladi
Katarzyna Zielińska………Betty, Małgorzata testvére
Katarzyna Bujakiewicz…...Lárva(?), Doris barátnője
Julia Wróblewska…………Tosia
Jakub Jankiewicz………….Kostek Konieczny, Mikołaj fia
Anna Matysiak…………….Majka Lisiecka, Karina és Szczepan lánya
A zeneszerző, operatőr, vágó ugyanaz, mint az 1. részben, de a forgatókönyvíró és a rendező más.
elemes 2017 jan. 01. - 12:41:04
whoa, nem is tudtam hogy létezik folytatás. le kell vadásznom.