Magyar Filmműhelyek - Filmkapu

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott 10 perc, 2004

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Dokumentumfilmeket és tévéfilmeket készítenek évek óta. Jóllehet nehéz eljuttatni a közönséghez a dokumentumfilmet, csupán fesztiválokon, szemléken, filmheteken lehet a mozikban találkozni velük, de a televíziós csatornák azért sugározzák őket lehetőség szerint.
Néhány filmcím a közelmúlt alkotásai közül: Magyarok a balkáni háborúban (1999), melyet az Arts TV, a Channel 4, az ARD, az MTM-SBS és a Duna Televízió is sugárzott, fontos filmjük a most vetítésre kerülő László Károly-portré (2000), de 2001-ben az Azelőtt magyarok voltunk című dokumentumfilmet láthattuk a Filmszemlén, mely Burgenland 80 évét mutatta be. 2002-ben a Tigrisszelídítő, 2003-ban a Dögevő lettem én is című filmeket láthattuk. Az idei Filmszemlén pedig egy három évig forgatott filmmel lepték meg a közönséget: A tanárnő és a biznisz (2001-2003) egy általános iskolai tanárnő "példáját" mutatta be, hogyan lehet 300 ezer forint adósságból százmilliót csinálni.
Brády Zoltán stúdióvezető és a bemutatásra kerülő film rendezője, Tóth Péter Pál beszélnek terveikről, sikereikről, gondjaikról...

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?