Mambo olasz módra

Bakancslistához adom
Mambo italiano
kanadai-amerikai vígjáték, 92 perc, 2003

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

Egy nap a húszas évei közepén járó Angelo döntő lépésre szánja el magát: bejelenti, hogy elköltözik otthonról. Egy átlagos családban talán természetesnek vennének egy ilyen bejelentést, nem úgy Barberiniéknél, az olasz bevándorló családnál, ahol még javában élnek a mediterrán tradíciók. Egy rendes olasz famíliában ugyanis a gyereknek házasságkötésig a szülői házban kell élnie. Az már csak a hab a tortán, illetve a szósz a spagettin, hogy a Barberini házaspárnak még azzal is szembesülnie kell, hogy imádott fiúgyermekük nem akar megnősülni, mivel meleg. Ekkor beindul a talján hadigépezet, és fegyvernemekben nincs hiány: könnyek, ölelések, pofonok, mediterrán bombázók... Minden bevetésre kerül a megtévedt fiú helyes útra tereléséhez.
Bemutató dátuma: 2004. január 15. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Szereplők

Angelo Barberini
Lina Paventi
Anna Barberini

Hozzászólások

Szerinted?
Querelle 2016 szept. 18. - 18:23:35
Egyszer nézhetõ, de valahogy nem szartam és hugyoztam be a röhögéstõl.
9/10
M.Zs.F 2013 aug. 16. - 19:13:11 9/10
Na kérem szépen, nekem ilyen egy rendes vígjáték. És nem azért mert magam is meleg vagyok, hanem mert életszerû (majdnem mindenben), és tele van poénnal, amik hanggal is alá vannak festve, és nem azért röhög rajta az ember mert összevissza finganak meg káromkodnak benne. A történet azért erõsen sántít még akkor is, ha 2003-ban készült a film. Aki megnézi rá fog jönni miért.

10/9
Piktor 2009 szept. 02. - 11:40:53
javaslom, hogy aki teheti, nézze eredeti hanggal. Az angol és az olasz nyelv bámulatos keveredése, a bevándorlókra jellemzõ akcentus külön élmény, amit sajnos semmilyen szinkron nem képes visszaadni. Így lesz teljes a film.
10/10
Pickwick 2009 júl. 01. - 07:06:04 10/10
Én szeretem ezt a filmet, már többször látta mindig szivesen megnézem.
Kissé szomorkás részek is vannak benne, amire én nem számítottam de igazából nagyon vicces, humoros az egész.
Most akarom megszerezni valahonnan, hogy bármikor megnézhessem, ha kedvem tartja :)
Szerintem érdemes megnézni.
perry 2007 nov. 29. - 19:46:51
Na most vagy meleg vagy nem meleg, de jó.
Mivel van benne kellemesen játszó színészek, néha édes bús
sminci -smunca meleg szerelmes srácok és persze ájuldozós mamma mia és don apu. Na meg az elfogadás, helyzetek és komikumok. Természetesen
amerikai pikantériával és kissé gondtalanabb kiadással mint a Priscilla.
Szóval, drágáim én ugyan már nem veszem fel a rózaszin pongyolámat, és az éjjeli alapozó krémemet, valamint a kis rózsaszin bolyhos papucsomat, de macho heteróknak és meleg honfitársaimnak is bátran ajánlom szórakozásnak,
persze aki fel tud maradni.
Na pá, és csumika cuncikák....... :)))