Mammon

Bakancslistához adom
Mamon
18 éven aluliak számára nem ajánlott cseh krimisorozat, 60 perc, 2015

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

A Vladimir Michálek rendezte hatrészes sorozat az HBO csehországi leányvállalatának eredeti produkciója. A történet napjainkban játszódik, a szerteágazó szálai azonban az 1990-es évekbe, a privatizáció zavaros időszakába nyúlnak vissza. Petr Vlcek (Matěj Hádek) oknyomozó újságíró fontos ügyön dolgozik, amely az egyik állami nagyvállalat privatizációja körüli korrupciót, a hatalommal és a rendőrséggel való összefonódást vizsgálja. Személyes drámája, hogy az ügyben a testvére is érintett.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Sau Dade 2022 aug. 21. - 21:59:10 7/10
Kicsit vicces volt a budapesti szál, hogy a prof a fiúval, akivel már levelezett (milyen nyelven?) először németül próbál beszélni, aztán elárulja neki, hogy szlovákul is menni fog :-D Ha én szlovák nemzetiségű lennék, akinek egy cseh ír, akkor ezt kb. az első levélváltáskor tisztázom, mert minek szenvedni. (én ugyan nem vagyok nemzetiségi, de mivel én Vlčekhez képest pont fordítva, Prágában végeztem, ezért mikor cseh vagy szlovák kolléga keresett, ezt pont így játszottuk le) A prof meg gyönyörű nyitott Á-kkal mondja, hogy szabad a kopogásra, hogy üvölt, hogy ő nem szlovák nemzetiségű magyar, hanem olyan szlovák, aki nem, hogy tényleg két szót nem tud magyarul, de még nem is hallott nagyon magyarokat (amit nem értek, hogy aki a szabad-ot betette, nem tudta volna fonetikusan megtanítani?)
Persze ez apróság, csak aranyos magyar szál volt.
A sorozat amúgy elég jó, szokásos HBO minőség (amiből ugye a régiónkban nem lesz több :-( ), apróbb hibákkal, néhány klisés megoldással (kb. két résszel a megtalálás előtt megmondtam, hol lesz az, amit az özvegyeken keresnek a rosszfiúk és nem azért, mert jó nyomozó vagyok, hanem mert annyiszor mutatták korábban, hogy a dramaturgia szabályai szerint csak ott lehetett).
De mivel elég izgalmas az egész egyben, az ember ezekre inkább csak a részek után jön rá, mikor elkezd agyalni a megoldáson.
8/10
Papata 2016 okt. 31. - 12:21:27 8/10
Nekem kimondottan tetszett az elso resz, a hangulat, a zene, a kep...remelem a tobbi reszek is ilyenek lesznek!