Még oda nem ér az idő

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 28 perc, 2008

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Egy vajdasági faluban egyedül él egy öregasszony. S élete minden bölcsességével, derűjével igyekszik élhető életet élni.

A Magyarkanizsa határán lévő tanyavilágot a helybéliek egymás között csak úgy emlegetik: Szúnyogfalu. A "falu" egyedüli kapcsolata a külvilággal a naponta - kétszer - arra elhaladó sínbusz.

Itt él Ilonka néni. Kicsinyke nyugdíját földműveléssel és állattartással egészíti ki. A tojásszedés, a csirkeetetés, a kukoricamorzsolás, a sütés-főzés - az egyszerű hétköznapi rituálék - görgetik előre a napjait. E hétköznapi történetben megleshetjük az idő mindent meghatározó mozzanatait, a különöset, a meghökkentőt, az életet determináló viszonyokat, körülményeket és az azokat felülíró sorsot. Egy emberöltőnyi bölcsességet. Egy igazi egyéniséget. "Még oda nem ér az idő...", abban az eldugott, Isten háta mögötti világba.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
angoltanar 2010 dec. 10. - 23:05:39 10/10
Nagyon-nagyon tetszett! Igazán jó témaválasztás, tökéletes megvalósítás. Abszolút gratulálni tudok csak mindenkinek, aki részt vett a film megvalósításában! Nézzétek meg, ha ismétlik, mert érdemes!
10/10
holo 2009 márc. 01. - 00:25:10 10/10 Előzmény kazsagx
Értékes film, sajnos kevés ilyen van már. A bemutatott szereplõk is eltûnnek, viszont a megváltozott világ már egész más értékeket hoz(ott).
Nem tudom, h kiadták e valamilyen formában? Remélem lesz majd ismétlés:)
kazsagx 2009 febr. 23. - 00:22:38
Sajnos az ilyen emberek kihalnak .... :( én tisztelem az ilyen idõseket ,a mai fiatalok nem lesznek ennyire bölcsek és talpraesettek......