Melegkonyha

Bakancslistához adom
Fuera de carta / Chef's Special
16 éven aluliak számára nem ajánlott spanyol romantikus vígjáték , 111 perc, 2008

Értékelés:

91 szavazatból
Szerinted?

Maxi meg van győződve róla, hogy tökéletes az élete: híres mesterszakács és egy sikeres, madridi étterem tulajdonosa, homoszexualitását nyíltan vállalja. Azonban két váratlan dolog egyszerre változtatja meg az életét. Korábbi házasságából született gyermekei beköltöznek hozzá és egy csinos argentin futballista a szomszédba költözik. Mindez arra készteti, hogy újragondolja az addigi életét.
Bemutató dátuma: 2009. január 1. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
eszto_ka 2018 aug. 13. - 17:45:11 8/10
Javier a kedvenc spanyol férfi színészem (igen ő, és nem a másik). :) Fantasztikus minden szerepben, minden apró mozdulatát imádom. Sajnálom, hogy csak szinkronosan találtam meg, sokat dobna rajta az eredeti hang. Lola-t eddig csak mellékszerepekben láttam. Semmi nagy alakítást se láttam tőle, de itt, amikor először felbukkan, imádtam! Chus-t egy élmény látni, ahányszor felbukkan, kár, hogy már nem él..
8/10
eszto_ka 2018 aug. 13. - 17:34:09 8/10
Javier Camara a kedvenc spanyol színészem. Zseniálisan adja a ripacskodó karaktereket. (meg a szerencsétleneket - Torrente, Beszélj hozzá!) Imádtam az összes mozdulatát, mimikáját. Spanyol biztos még sokkal jobb lett volna.
Lola Duenas-t eddig csak mellékszerepekben láttam (Almodovar filmek), de itt..atyagatya! Iszonyat jó a csaj.
Chus-t pedig mindig öröm látni, kár, hogy már nem él..:(
Phobie 2018 márc. 29. - 07:35:40
bloodman 2013 aug. 17. - 22:53:50
Szerintem jó kis film volt, jót nevettem rajta. Szerintem nem a közönséges sablonok szerint épül fel. 10/8 - egyszer, talán részegen kétszer is nézhetõ!
8/10
szega020471 2013 ápr. 29. - 12:45:18 8/10
Remek kis vígjáték.Javier Camara hatalmasat alakit itt is nem hiába az egyik legnépszerübb Spanyol színész.Jó a téma is,és itt egyálltalán nem az a lényeg,hogy az ember egyetért vagy elitéli a melegeket.Jó kis film tele humorral,remek színészi alakításokkal és ez a lényeg.
10/10
Elena* 2012 márc. 15. - 22:49:38 10/10 Előzmény sznúp
LoL, micsoda válasz... Jellemzõ, de nem baj, ne is olvasd el, ezek után már kételkedem benne, hogy megértenéd.
sznúp 2012 márc. 15. - 00:16:29
Nem rétegfilm? Mind1 is na, többet nem írok ide, megyek nézek vmi cowboyosat, ja de már azok sem a régiek :D
sznúp 2012 márc. 15. - 00:14:00
Bocs, de ezt nem olvasom végig, gondolom semmi újat nem fogalmazol meg :)
10/10
Elena* 2012 márc. 14. - 23:07:58 10/10
A kérdésed maga volt a következtetés, tehát így: mit is akar üzenni ez a két csatorna, akik talán össze is beszéltek, hogy itt propagálják a homoszexualitást? A két film két külön csatornán ment, nem volt kötelezõ egymás után megnézni õket, és nem is hiszem, hogy tudatosan tették (azaz, nem arról volt szó, hogy az HBO meleg-napot tartott). Nekem soha eszembe sem jutna arra gondolni, ha két romantikus vagy sci-fi vagy bármely más témájú film kezdõdik egymás után különbözõ csatornákon, hogy na, mit is akarnak ezzel üzenni nekem a csatornák? Érted, mit akarok ezzel mondani? Hogy jó-jó, nem kell szeretned a meleg témájú filmeket, meg elítélheted a melegeket (azért bízom benne, hogy nem), de miért pont az ilyen témájúaknál vetõdik fel mindig az az ötlet, hogy valamit üzenni akar bárki is? Az egymás után következõ véres-gyilkolós-robbantós filmeknél miért nem vetõdik fel senkiben az, hogy na, vajon ezzel most azt akarják üzenni a mûsorszervezõk, hogy az erõszak jó (vagy rossz vagy bármilyen)? Mert a logikád ezt diktálná. Meg számomra azt, hogy egyenlõségjelet teszel az olyan filmek közé, amikben meleg karakterek is találhatók, és amiben melegpornó van. Bármilyen furcsa, az elõbbiek bárki számára érdekesek lehetnek, utóbbiak kétségtelenül csak a hasonló orientációjú embereknek.
Ha láttad a Melegkonyhát (remélem, hogy igen, és már te is tudod, hogy nincs félnivaló, se titkos üzenet a kábeltévétõl, sajnos én a másik filmet nem láttam, amit írtál), rájöhettél, hogy a legkevésbé akarja azt üzenni, hogy a homoszexualitás valami követendõ dolog, mert nem is ez a téma (ahogy te fogalmazol). Igen, a fõszereplõ meleg, de emellett üzletember, apa, a fia valakinek, a barátja, a fõnöke egy csomó embernek. De leginkább egy nagyon vicces, vidám film, ami némi komoly hangot is megüt, de azt is szeretnivalóan. És egyáltalán nem rétegfilm, és sztem egyetlen filmnek sem szabadna annak lennie, csak azért, mert van benne melegekkel kapcsolatos szál vagy jelenet. Én egyébként megnézem a véres-robbantóst is, bár azt sokkal inkább rétegfilmnek érzem (csak idegileg stabil, erõszakra nem hajlamos embereknek engedném nézni). Sõt, megnézek én mindent, aztán maximum nem javaslom másnak, de leginkább az alapján döntöm el, hogy tetszik-e a bizonyos alkotás. Ha nem, szólhat bármirõl, nem érdekel. Ha tetszik, úgyszintén. Nem érdekel "a téma", hogy mûvészfilm vagy blockbuster, hogy gyilkolós-romantikus-krimis-partraszállós-sci-fi, HA egyébként JÓ film:)
Na, ezt muszáj volt leírnom, de ne vedd magadra, te is azt nézel, amit akarsz, és semmi sem kötelezõ! :)
sznúp 2012 márc. 14. - 14:36:31 Előzmény Elena*
Én nem vontam le semmi elmés következtetést, csak akkor és ott (értsd: aznap) nem értettem miért kell 2 meleg filmet is adni egymásutánban, mivel ez egy rétegfilm( a témája alapján gondolom, vagyis nem mindenkit érdekel) és a rétegfilmeket többnyire nem szokták fõmûsoridõben adni. Pláne, hogy az HBO fizetõs csatorna. Ahogy te sem nézed a vértocsás filmeket, úgy sokakat ez a téma sem érdekel. De ti nézzétek csak nyugodtan, nincs ezzel semmi gond.
10/10
Elena* 2012 márc. 05. - 11:54:52 10/10
Nem tudom, mitõl félnek egyesek, melegek uralmától vagy mi:DDDD Hogy tényleg kötelezõvé teszik a homoszexualitást? Noooormális?
Bírom, amikor ilyen összeesküvés-elméletet gyártanak kettõ, azaz kettõ filmcím alapján és levonják az elmés következtetést; melegnek lenni lassan kötelezõ lesz. Istenem!
Nem tudom, mi lenne itt, ha olyan mûsorok készülnének Mo-on, mint a Kanadában, Amerikában és Angliában méltán népszerû Colin and Justin Home Heist vagy a What Not To Wear, ahol a mûsorvezetõk bevallottan melegek (Stacy London kivételével)...
10/10
Elena* 2012 márc. 05. - 11:47:45 10/10
Szerintem mostanában nem vetítik, a meleg téma a tévében Mo-on még mindig tabu valamennyire. Lásd ezer embert lelövõs, vérfolyatós akció mehet fõmûsoridõben 12-es karikával, Melegkonyha nem, pedig egy könnyed kis poénos film, diszkréten és finoman tálalt lényeges mondanivalóval.

Érdemes körülnézni aukciós portálokon, mert 4-500 ft-ért már utánad dobják DVD-n (postával egy ezresbõl megvan), és eredeti hanggal sokkal jobb.
10/10
Elena* 2012 márc. 04. - 22:25:47 10/10
Imádom ezt a filmet, az egész hangulata is remek, és a valaha látott legkínosabb és legnyilvánosabb coming out is megér mindent:)))
DVD-n is megvan, de szigorúan eredeti nyelven élvezhetõ, a magyar szinkron csapnivaló. De nem azért mert rossz, hanem mert a spanyol filmeknek egyszerûen kell az eredeti hang, mert a hangjukban lévõ érzelmek messze másabbak, mint a magyar nyelvvel kifejezhetõek. 10/10!!
tóbiás111 2011 szept. 02. - 19:31:16 Előzmény vuvuvu
Szerintem inkább a hollywood-i dramaturgia, kiszámíthatóság, felületes karakterek teszik ezt a filmet élvezhetetlenné és fárasztóvá. Úgy látszik a spanyolok is tudnak hibázni. Jó színészekkel, ígéretes alapszituációval összehoztak egy szinte nézhetetlen, klisés, elcsépelt filmet. Kb. olyan szint, mint egy trendi, mai magyar vígjáték, pl. az SOS szerelem, szóval szánalmas. Szerintem.
vuvuvu 2011 jún. 26. - 11:20:33 Előzmény travelcsanel
mindenkinek azt ajánlom, hogy eredetiben, azaz spanyolul nézze meg a filmet, magyar felirattal. nagy rajongója vagyok a spanyol filmeknek, általában moziban nézem meg õket, eredeti nyelven, de ezt dvd-n láttam. elõször magyar szinkronnal néztük meg, aztán spanyolul. sajnálom hogy ezt kell mondjam: ebben a filmben nagyon rosszak a magyar hangok, a kiválasztott orgánumok és az egész szinkron úgy ahogy van élvezhetetlenné teszi a filmet. a vígjátéknak titulált filmen szinte nem is nevettünk. aztán megnéztem eredetiben és hihetetlenül jól szórakoztam, mert spanyol hanggal eszméletlen jó. (a szinkronos verzióban az arcjáték és a hanghordozás nincs szinkronban sajnos.) szóval mindent összevéve nagyon jó kis film, nem csalódtam benne - persze ehhez rá kellett jönni, hogy eredetiben kell megnézni.
4/10
travelcsanel 2010 szept. 16. - 20:58:38 4/10
belesétáltam a port.hu-csapdába... a magas pontszám miatt azt hittem, valami újat, izgalmasat mond a film a (spanyol) melegekrõl, de nem... és még a konyháról sem. meglehetõsen együgyû vígjáték. a négy pont is csak azért jár, mert a végén, a már nagyon közhelyessé és kiszámíthatóvá váló történetet sikerült megmenteniük az alkotóknak egy-két - faragatlan - poénnal.
3/10
Elsie Beckman 2010 szept. 09. - 21:41:06 3/10
hát nem ezt a filmet vártam...
Borda Mihály 2010 jún. 19. - 17:57:54 Előzmény blash
Nos lemezen nem adták még ki de nekem már az eredeti 2,35-ös cinemascope kémérettel szinkronosan meg van.Kár,hogy a 70-es években játszott Õrült nõk ketrece nem jött még ki a forgalomba mert egy hasonló zsánerû vigjátékról van szó.Ott is könnyes lessz az ember szeme de a röhögéstõl.
e.x.i.m.ó 2010 máj. 12. - 19:01:49 Előzmény _Allen
állati jó volt mikor elõször néztük moziba..:P
9/10
_Allen 2010 ápr. 03. - 18:57:16 9/10
Nagyon jó film! Tiszta szívvel ajánlom mindnekinek!
Összes hozzászólás