Mélytorok: A Watergate-sztori

Bakancslistához adom
Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai életrajzi dráma, történelmi film, 103 perc, 2017

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

Mark Felt története, aki "Deep Throat"" álnéven segítette a két újságíró, Bob Woodward és Carl Bernstein munkáját, hogy feltárják az 1974-es Watergate-botrány részleteit.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
InteriorLulu 2019 jan. 30. - 11:41:45 8/10
Itt a porton a film valamiért nem a magyar címén fut - Mélytorok: A Watergate-sztori -, holott ez a magyar cím az amúgy persze szinkronizált film legelején is, legvégén is elhangzik.

1972. Az FBI-t ötven éve vezető J. Edgar Hoover halála után a külsős L. Patrick Gray-t (Marton Csokas) nevezik ki igazgatónak. Mark Felt társigazgató (Liam Neeson) nehezen viseli ezt az ambícióit semmibe vevő mellőzöttséget: Felt ugyanis az FBI-nak, mint Hoover sokat vitatott hűbérbirtokának nélkülözhetetlen figurája, már három évtizede az ügynökség odaadó, hűséges és lelkiismeretes alkalmazottja, aki a magánéletét is a munkájának rendelte alá. Ennek az áldozatnak a része lánya, Joan, akiről feleségével, Audrey-val (Diana Lane) már egy éve nem hallottak, és csak feltételezik, hogy a lány a rendszerellenes ideáit követve saját akaratából tűnt el mindenki szeme elől.
Az ügynökség Gray hivatali ideje alatti első fontosabb esete a Demokrata Választási Bizottság irodáiba való illegális behatolás; maga a film pedig annak a sajtó által Mélytoroknak hívott informátornak a története, akinek kilétét csupán pár újságíró ismerte, köztük Woodward és Bernstein a The Washington Posttól: ők robbantották ki ezzel a Richard Nixon lemondásához vezető Watergate-botrányt.

A filmben Bruce Greenwood, Tom Sizemore, Tony Goldwin, Josh Lucas, illetve rövid ideig Noah Wyle is szerepel; producerei között pedig ott van Ridley Scott és Tom Hanks.
6/10
pihes 2018 ápr. 23. - 14:02:12 6/10
Bár nem untam a filmet, sosem lesz kedvenc a politikai beállítottság. Elég monoton volt.
A Vészhelyzet egykori szereplője is feltűnik a végén.

6/10