Mentsük meg a Földet! - öt lehetséges út

Bakancslistához adom
Five ways to save the world
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol ismeretterjesztő film, 59 perc, 2007

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A globális felmelegedés következtében időjárási katasztrófák sújtják Földünket, miközben mi - gondolva azt, hogy ez velünk sosem történhet meg - éljük tovább szokványos hétköznapjainkat. A manapság egyre gyakoribb, környezetvédelmi témákat feszegető ismeretterjesztő dokumentumfilmek sorában Al Gore után most a BBC óvatosságra intő dokumentumfilmje ezúttal olyan különleges találmányokat, technológia eljárásokat kíván bemutatni, melyek segíthetnek a hőmérséklet-növekedés megakadályozásában.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Crazy Horse 2008 máj. 07. - 08:23:55
Porszemek? Én inkább egy vírushoz, vagy penészgombához hasonlítanám, de majd elmúlik (elmúlunk), a Föld megoldja.
zee944 2008 ápr. 23. - 17:23:17
Szerintem soha nem lesz ebben a témában semmilyen áttörés. Egy generáció alatt nem romlik annyit a Föld állapota, hogy egyszerre mindenki azt mondja, hogy OK, holnaptól lerakom az autóm, szelektíven gyûjtöm a hulladékot, és nem használok többé áramot. Utódaink beleszületnek a rossz állapotba, és természetesnek veszik azt, ez így fog menni, míg világ a világ.
Ezüstliliom 2008 ápr. 22. - 23:19:34
Eh! Ezzel a projecttel inkább egyet tudnék érteni.:D Kezdjük azokkal, akik legjobban szennyezik a Földet!;)
Ezüstliliom 2008 ápr. 22. - 22:24:26
Ez azért erõs volt.:) Lenne ennek is értelmesebb módja, nem tömegek halála. Más kérdés, hogy mégsem cselekszünk/cselekednek, akik tudnának.:(
Ezüstliliom 2008 ápr. 22. - 22:22:24
Az utolsó mondatodat már egy másik topikban körbejártuk, chief Brody. Nem szeretném megint bizonygatni, de ÉN NEM. Amit tudok, megteszem most is.
Persze az állatokat meg a növényeket én is sajnálom. Õk az igazi vesztesek.:(
Ezüstliliom 2008 ápr. 22. - 14:05:17
Tudod, itt azt értik végszükségen, mikor már a Földön élõk fele földönfutó lett, mert elöntötte az otthonukat a tenger, és éhezik, miközben a milliomosok még mindig úgy élnek, mint Marci Hevesen.:/ Az a baj, hogy akik tehetnének a szennyezés ellen, azok nem lesznek motiváltak, csak mikor már minden mindegy. De jól írta itt valaki: a Föld nem pusztul el, az emberiségért meg nem kár, ha ekkora tapló. Csakhát az ártatlanok halnak meg vagy szenvednek emiatt, nem a felelõsök.
Ezüstliliom 2008 ápr. 22. - 13:59:32
Igen, nekem is a két utolsó volt a szimpatikusabb, bár ha nem tudják irányításuk alatt tartani a planktonokat, kipusztulhat az óceán élõvilága.
acidphase 2008 ápr. 21. - 17:47:33
'2006 végén az ENSZ élelmezési és mezõgazdasági szervezete, a FAO egyik jelentésében kifejtette, hogy a szarvasmarhák által kibocsátott gázok nagyobb mértékben járulnak hozzá az üvegházhatáshoz, mint a gépkocsik által termelt szén-dioxid - az állatok által kilehelt metángáz és ürülékük bomlási termékei ugyanis sokkal inkább elõmozdítják a felmelegedést, mint a CO2.'

persze nem én mondtam !:)
Ezüstliliom 2008 ápr. 21. - 13:41:00 Előzmény acidphase
Most újat mondtál. Mi a baj a húsfogyasztással? Mitõl ártalmas ez a környezetre?:)
acidphase 2008 ápr. 21. - 01:08:44
jaja bringazas rulez:) nekem is az a fö közlekedöeszközöm:) viszont egy vmit lehet h sose fogok tudni feladni, klimavaltozas ide v oda.. a húsfogyasztást.. nemtom ti ezzel hogyvagyok
Ezüstliliom 2008 ápr. 21. - 00:07:30
Az ember sajnos túl kénylemes ahhoz, hogy ne irtsa ki önmagát. Biciklire fel? Békéscsaba nem nagy város, akár mindenki bicajozhatna, de még a tanáraim is lusták hozzá, pedig az elsõ órán pár beharangozta, hogy õk majd javarészt bicajon fognak betekerni a suliba... egyik sem tette. Persze én könnyen beszélek, nincs pénzem autóra, de szeretném remélni, hogy ha lenne, akkor sem arra használnám, hogy naponta bejárjak a munkahelyemre, hanem csak olyankor, amikor máshogy nem oldható meg az utazás valami miatt.
Moldávia bánata 2008 ápr. 20. - 23:51:49
A Föld nyilván túléli. Megért már jó pár millió évet, a következõ pár milliárd évet is jól át fogja vészelni, amikor is majd a Nap akkorára nõ, hogy felperzseli szegény glóbuszunkat. :( Szegény, elõször még védekezni próbál majd (a Nap hõje elpárologtatja az óceánok vizét, így sok felhõ lesz az égen, amelyek szûrik a napfényt, de egy idõ után ez is kevés lesz), de aztán kénytelen lesz behódolni a vörös óriásnak.
Moldávia bánata 2008 ápr. 20. - 23:43:01
Hehe... Szóval önzõ? Hehehehe...
No, ez itt a lényeg! Az "önkiirtás" emiatt a gyönyörûséges tulajdonság miatt megy végbe.
Szerintem Isten, a természet (nevezzük, ahogy akarjuk) direkt oltotta belénk az egoizmust.
Mert hát valahogy az emberi fajnak is vége kell, hogy legyen. Bár az egyetemes elbutulás szinte a mindennapjainkban tettenérhetõ, annyira talán azért mégsem hülyülünk el, hogy így kerüljünk le a trónról.
A természet végtelen kizsákmányolása egy olyan folyamatnak a vége, ami pontot tesz az emberiség sorsára.
De, persze, ezt mi már nem érjük meg. Majd az ük-ük-ük-ük-...unokáink. ;)
Moldávia bánata 2008 ápr. 20. - 23:37:21
Szerintem az evolúciónak nem lehet útjába állni. A dinók uralmának egy meteor vetett véget, az emberek pedig saját maguknak.
Kiváncsi leszek, hogy az emberiség után milyen lesz az uralkodó faj.
zszoltan 2008 ápr. 20. - 22:46:50
Ha megfigyelted a végét, ott el is mondták, hogy mindezek csak mérséklik a bajt, és késleltetik a katasztrófát addig, amíg az általad - kissé drasztikus formában - említett, végsõ megoldást kínáló módszerek kivitelezéséhez sikerül lelkileg elõkészíteni az emberek túlnyomó többségét. És az emberi gondolkodásmód, a társadalom megváltoztatásához még annál a filmben (valamelyik eljárás beválására) említett 30 évnél is jóval több idõre van szükségünk.

Hogy a filmben említett módszerek mennyire kívánatosak, kivitelezhetõek vagy szükségesek jelen pillanatban, azt nem tudom. Nekem legjobban a 'kénes' fickó tetszett. Nem azért, mert elfogadhatónak találnám a módszerét. Hanem azért, mert a személyes példája mutatta, hogy komoly tudós emberek között is akad olyan, aki annyira komolyan veszi a globális felmelegedés veszélyét, hogy elhárítása érdekében még akár savas esõket és tömeges mérgezést is megkockáztatna.

De hozzád hasonlóan én is szeretném hinni, hogy a civilizációnk okozta elváltozások még nem jutottak túl azon a ponton, ahonnan már a kiváltó okok megszûnésével sem tér vissza a Föld élõvilága egyensúlyi állapotába. Mert az nemcsak az emberiség, de a Világ pusztulását is jelentené.
acidphase 2008 ápr. 20. - 20:26:15
ja es szep lenne mondjuk igazi fák helyett ilyen müanyag féléket látni azzal az indokkal h hát tobb co2-t kotnek meg mer nagyobb levélfelület stb.. ja meg az egyik esetben ugye kiszamitotta a tudosember h hat az usa gdpjének hányszorosa kéne h megvalosuljon a terv.. hat felejse el sztem:D
acidphase 2008 ápr. 20. - 19:50:09
szegeny gyapottermesztoket sajnaltam legjobban akiknek egy deka csapadek nem jut..

amugy nemvot rossz, kivancsi vaok valoban szukseg lesz e ezekre a megoldasokra..
pozsizsuzsi 2008 ápr. 20. - 14:12:03
Adok egy kis depis linket.
A kedvenceim közül, csak nektek, csak itt, csak most, meg csak úgy:
http://youtube.com/watch?v=1pOaF4wQ55o
pozsizsuzsi 2008 ápr. 20. - 13:45:42
Szia bogár! Nézzük, lássuk!
efes 2008 ápr. 19. - 19:27:59
Nem tudom, nem régen rossz, ha már CSAK öt lehetséges út van???? Kínzó kérdések....
Összes hozzászólás