Mérges shaolinok

Bakancslistához adom
Wu du/Five Deadly Venoms
hongkongi akciófilm, 97 perc, 1978

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

A kung fu mester utolsó tanítványának feladata a harcművészet már minden csínját-bínját kitanult korábbi diákok leküzdése, akik a teknősbéka, kígyó, skorpió, gyík és béka speciális harcmód ismeretével erős ellenfélnek bizonyulnak. Az egyedülálló tanítvány egyetlen esélye, ha az ötszörös túlerőben levő keményfiúk ellen szövetségest talál. Vajon sikerül-e neki, és létezik-e akkora segítség, amellyel le tudja küzdeni ellenfeleit?

Stáblista:

Szereplők

Yang Tieh
He Yuan-xin
Zhang Yiao-tian
Qi Dong
Ma Chow
Liang Shen

Hozzászólások

Szerinted?
The Man Who Laughs 2014 jan. 15. - 11:12:23
Remek kis film és még Quentin Tarantino-ra is hatással volt. Bõvebb kritikám: http://kulton.hu/film/merges-shaolinok-run-run-shaw-ra-emlekezunk/
9/10
davidsi 2012 márc. 10. - 23:17:54 9/10
nekem tetszett, jó a témája, jók a harcok, komoly a hangulata, jól sikerült kung fu klasszikus, a mûfaj kedvelõinek tetszeni fog!
feketevipera 2011 dec. 20. - 22:54:57
Az MGM-en Öt halálos méreg címen adták (vagy valami ilyesmi), így legalább könnyebb volt megtalálni itt a porton is. Egyébként annak fog bejönni a film, aki szereti az efféle hongkongi kung-fu izéket, nekem nem igazán tetszett. Kíváncsiságból belenéztem, de nem kötött le, kb. fél óra után ott is hagytam az egészet. A szinkron meg egyszerûen pocsék, Szokol Péter nyekergõ kappanhangjától a falra tudnék mászni.