Mesterszakács

Értékelés:

96 szavazatból
Szerinted?

A heti négy adással, főműsoridőben jelentkező tehetségkutatóban 12 önjelölt szakács ragad fakanalat, és méri össze a tudását, a sok millió értékű főnyeremény megszerzésének reményében. Az egyes epizódokban különböző feladatokat kapnak a játékosok. A legutóbb Ausztráliában futott produkcióban többek között volt íz-próba, amikor is az egyik zsűritag által elkészített ételcsoda összetevőit kellet felismerni kóstolás alapján, vagy egy mesterszakács által megálmodott édességet kellett a lehető legpontosabban lemásolni.

Évadok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
jenosef 2018 jan. 02. - 11:27:09
Hát ez a Gianni egy nagy nulla, most tényleg egy ilyen mondja meg, hogy mi a jó étel? :D
dbAnya 2010 márc. 11. - 11:20:55
Sziasztok!
Még nem írtam a fórumba, csak olvasgattam a hozzászólásokat.
Mindenkinek igaza van - szerintem -, hiszen nem vagyunk egyformák, és mindenki másképp látja a dolgokat.
Mivel én személyesen ismerem Csabit, neki drukkoltam, viszont nem voltam elfogult, és nem keseredtem el a végén, hiszen én is tudtam, hogy a tapasztalata nem elég egy étterem vezetéséhez.
A végeredménynek nagyon örültem, ugyanis Gabi egy végtelenül nyugodt, tisztességes ember. Aki jó emberismerõ, azonnal látta rajt, hogy nem a hírnév hajtja, nem gázol át senkin saját célja érdekében, és teljesen korrekt csapatjátékos.
Sajnos ez Angéláról nem mondható el, õ éppen Gabi ellentéteként mutatkozott be, bár egyiküket sem ismerem személyesen, Gabit viszont szívesen megismerném.
Egyébként Angéla is nagyon tud, határozott, magabiztos az ételkészítés közben, ügyes és tapasztalt.
Éva töltöttkáposztáját megkóstolnám, és biztos vagyok abban is, ha õ nyitna éttermet, visszajáró vendég lennék nála:)
Évi is nagyon aranyos és szolíd volt, sajnáltam, amikor kiesett.
A zsûrirõl annyit, hogy valóban keveselltem én is a 2 fõt, és néha bizony én sem értettem a döntésüket (pl. Éva töltöttkáp. esetében sem). Egyes adásokban meg voltam gyõzõdve az aznapi végeredményrõl, és nagy meglepetésemre mégis teljesen más sorrendet hoztak ki, tehát ellentmondásos volt a dolog idõnként.
Viszont az tény és való, teljesen igaz, hogy Csabi nyáron vett életében elõször fakanalat a kezébe! A felvételekre nagyon készült, rengeteget gyakorolt és tanult. Nem kis teljesítmény, amit nyújtott!
Én úgy gondolom, aki adásba került, tehát az a 12 fõ, akit több száz jelentkezõbõl választottak ki, mindenképpen büszke lehet magára!!!
Én a huszon-akárhány éves tapasztalatommal nem tartom valószínûnek, hogy eljutottam volna idáig, pedig nem fõzök rosszul:)
Szép napot kívánok mindenkinek!
10/10
csigusz333 2010 jan. 10. - 16:17:54 10/10 Előzmény kacskarina
:D
10/10
kacskarina 2010 jan. 06. - 20:11:49 10/10
Tudjuk csigusz...a szerelem vak!
10/10
csigusz333 2010 jan. 06. - 14:33:26 10/10 Előzmény go84
Szerintem meg akár Csaba is megérdemelte volna az elsõ helyezést, de az közfelháborodást okozott volna, fõleg ahogy itt elnézegetem a hozzászólásokat, és látom, hogy vki hazug kis gernyónak nevezi õt...
Õ tehetséges, szívja az infókat, mint egy szivacs, és valóban megérdemelten nyerhetett volna. De valljuk be, az elég hülyén jött volna ki, hisz õ még fél éves tapasztalattal sem rendelkezett, így talán azt hihették volna a nézõk, hogy vmi csalás van a mûsörban.
Csaba tehetséges és látszott rajta, hogy szívbõl csinálja. A mentalitása pedig magáért beszél: abszolút nem befolyásolható mások által, és biztosra veszem, hogy nagyon sokra fogja vinni az életben (és itt nem a fõzésre gondolok, mert egyáltalán nem biztos, hogy szakács lesz a srác.)
go84 2010 jan. 05. - 14:43:26 Előzmény kacskarina
A rutin nem hatrany de pont ez a lenyeg, hogy 20-25 ev tapasztalat ellenre 2 olyan versenyzo is jobb volt akiknek nem volt csak 1-2 ev. Ezert irtam, hogy inkabb a 2 fiatal kozul kellett volna kihozni vkit akarhogy is nezzuk. Attol fuggetlen, hogy most szimpatikus volt vagy nem csak a tenyekre szoritkozva. Gabi ezert nyert mert 2x annyi idos volt es 100x tobb tapasztalata volt nem pedig pedig azert mert jobb lenne vagy ugyesebb vagy kreativabb.
go84 2010 jan. 05. - 14:34:51 Előzmény Kavlia
Elsosorban azert mert nem egy "kifozdeben" kerestek szakacs not szerintem hanem egy michelin csillagos chef melle vkit es az ettermebe.
Kavlia 2010 jan. 04. - 21:12:55
Röviden és tömören õket nevezik sznoboknak. :D
Fene tudja, ha én egyszer megtehetném szerintem akkor sem ennék csigát a körömpörkölt helyett. :D
10/10
kacskarina 2010 jan. 04. - 20:49:05 10/10
Ezekhez az ételkülönlegességekhez kell az az életérzés, ami az élet császáraiban (értsd a gazdagokban) kialakul. Amikor már mindent elérhetnek és mindenbõl a különlegességet keresik, mert csak így jutnak újabb és újabb kielégüléshez, akkor már nem elég a krumplistészta, és a töltöttkáposzta, mert annál õk többet érdemelnek és megtehetik, hogy akár csigát és teknõst fogyasszanak etc...
Nem nekünk és nem rólunk szól ez...de nézni azért jó volt. :)
Kavlia 2010 jan. 04. - 20:25:42
Ebben igazad lehet. De ettõl még mindig nem lesz kedvem ahhoz, hogy végigegyek mondjuk egy tenger gyümölcsei menüsort, vagy egy olyat, amiben csigák vannak. Na ezeket semmi pénzért, még akkor sem, ha állítólag rettentõen finomak. :D Az én magyaros pocakomnak ezek már túlzottan különlegesek lennének. (Az igaz, hogy a pacalt én sem eszem meg, na de egy jó adag kocsonya vagy körömpörkölt mindig örömmel fogadott vendég az asztalomon, hogy a töltött káposztát és a mákos-túrós tésztát ne is említsem a rakott krumplival egyetemben! :)
10/10
kacskarina 2010 jan. 04. - 19:47:28 10/10
Nagyjából egyetértünk, de az adagokról, azért megjegyezném, hogy okkal ilyen kicsik. Azért mert ezek ritkán fogyasztandók önmagukban. Leginkább egy menüsor részei. A menü pedig négy-hat elembõl szokott állni. Azért, hogy a kedves gourmand vendég ugyanúgy élvezhesse az utolsó fogást is, nem lehet túlterhelni a gyomrát.
vagy másképp fogalmazva a csúcsgasztronómia nem jóllakatni akarja a vendéget, hanem élményt akar adni neki.
Kavlia 2010 jan. 04. - 18:38:26
Ja és azt kifelejtettem, hogy a töltött káposzta elkészítéséhez is szükséges a tudás, még akkor is ha az az ún. Mesterszakácsok szemében nem több valamiféle tucat magyar ételféleségnél.
Különben sem értem, hogy a magyar ételeket miért helyezték másodsorba mondjuk egy olasszal, vagy egy távol keletivel szembe. A megválasztott Mesterszakács valószínûleg itthon akar ténykedni a továbbiakban, ennél fogva érthetetlen, hogy miért kellene többet tudnia teszem azt a francia ételekrõl, mint a hazaiakról?
Egyébként meg mind a két zsûritag lesheti, hogy elmenjek az éttermébe vagy ezek után más éttermekbe is, mert a fene sem fog olyan ételeket enni, amibe elõtte hatvanezerszer belekóstoltak, belenyúltak ún. minõségellenõrzés címén. Arról nem is beszélve, hogy az adagok mérete sem fedi le egy normál ember étvágyát, ráadásul méreg drágán teszi ezt.
Kavlia 2010 jan. 04. - 18:31:41
Az egy dolog, hogy más jellegû ételekben nem volt a toppon, de aznap akkor is kizárólag az õ káposztája lett megdicsérve. A másik három ember esetében egyaránt találtak hibát. És ha abból indulunk ki, hogy "elvileg" mindig a nap legrosszabja illetve legjobbja kapott figyelmeztetést vagy dicséretet, akkor ennek fényében igenis magasabb helyezést kellett volna elérnie aznap.
Nem állítom, hogy az elsõ helyre kellett volna tenni, de az azért túlzás, hogy utolsó volt. Hangsúlyozom az aznapi összteljesítmények tekintetében.
Ja meg az is fura volt, hogy ha Éva volt a zsûri szerint a leggyengébb, akkor minden egyes alkalommal fennhangon tették közzé, hogy figyelmeztetve van. Amikor viszont valami oknál fogva jobb volt, mint az utolsó, akkor meg Bíró kijelentette, hogy mi lenne, ha ma "csak" a legjobbat neveznék meg. Nevetséges..
10/10
kacskarina 2010 jan. 04. - 18:27:22 10/10
Értem amit mondasz, de nem jogos. Ha egy töltöttkáposzta nagyon jól sikerül, az azért mégiscsak többet ér, mint egy balul sikerült diós ricotta ravioli sütõtökkel és kacsatepertõvel, akármekkora fantázia is kellett az elkészítéséhez. A rutin pedig mióta hátrány?
Töltött káposztát pedig csak a csúcsgasztronómiát képviselõ éttermekben nem lehet rendelni, ha egy csillaggal lejjebb adod, mindjárt találkozol vele.
go84 2010 jan. 04. - 18:12:44 Előzmény Kavlia
Hiaba volt jo de sajnos az csak egy toltott kaposzta volt nem tobb. Amit etterembe ami olyan nem is lehetne rendelni. Es azert volt annyire jo mert 20 ev rutunja volt mogotte. Ha egy bonyulultabb nem magyaros etelt kelett elkesziteni nem hozta azt amit kell. Ennyi.
10/10
kacskarina 2010 jan. 04. - 10:43:26 10/10
Én két döntéssel nem értettem egyet a mûsorban. Az egyik Zoltán kiejtése volt (eléggé érzõdött, hogy mielõbb kívül akarják tudni a fõzõtudományától függetlenül).

A másik pedig a kis Évi kritikái. Folyamatosan nagyon különleges ételeket készített, nekem legalábbis ránézésre nagyon-nagyon bejöttek. De a kóstolásnál nagyon ritka volt, hogy dicséretet kapott volna. Nem lehet persze eldönteni karosszékbõl, hogy milyen ízûek voltak...többször mondta Évi a kritika után, hogy az étele pont olyan lett, amilyennek akarta és sajnálja, hogy nem ízlett a zsûrinek. Ez pedig tényleg csak ízlés dolga.
Kavlia 2010 jan. 04. - 10:32:53
Ja és még annyit, hogy, ha annyira ízlett Bírónak Éva töltött káposztája, akkor mégis miért tette utolsó helyre az adott napon??? Akkor most a saját maga véleménye mellett sem állt ki? Tán belehalt volna abba, ha mondjuk 3. helyre teszi aznap, ha valóban annyira olyan finom volt a kaja? Ilyenkor az ember azért már a fejét fogja a tévé elõtt ülve, hogy hogy lehet valaki ekkora .....! :S
Kavlia 2010 jan. 04. - 10:29:33
Ha olyan tehetséges volt, akkor mégis miért volt mindig az, hogy ha külsõs mondott véleményt (fõleg a kritikusok hetén) akkor mindig letolták az ételei miatt? Gianni meg Bíró olyankor majd le estek a székrõl, hogy negatívan szólnak a kis kedvencükrõl. Ugyanez volt a helyzet a vége felé Gabival, illetve az elején Angélánál is. Ha a két alap zsûri ítélt, akkor szárnyalt az éppen aktuális kedvenc, de ha külsõs volt, akkor már az alap zsûri is jobban meggondolta, hogy miket mondjon.
Amúgy meg ki tudja leellenõrizni, hogy valójában milyen íze volt egyik-másik kajának? Hisz látszólag csak a 2 alapzsûritag ítélte meg, hogy fejlõdtek-nem fejlõdtek, jó az íze-nem jó az íze stb. Evidens, hogy az éppen aktuális kedvenc mûvét nem fogják lehúzni, még akkor sem, ha rosszul csinálta, hiszen kell a nézettség. Azt meg nem tehették meg, hogy elismerik milyen szerencsétlen csapatot válogattak ki. (Mert volt olyan eset, amikor mindenki nagyon gyengén szerepelt.)
Csaba meg az esetek 50%-ban látszólag abból a 8-10 receptbõl lavírozott, amit elõre begyakorolt. A maradék 50%-ban meg vagy bejött neki a dolog vagy nem. Egyszerûen csak jól tudta manipulálni a zsûrit az egyéniségébõl adódóan. Brr..
Különben meg, ha az a cél, hogy megtalálják az év Amatõr Mesterszakácsát, akkor miért a fejlõdést nézték? És miért nem azt, hogy ki a legjobb az összes között, akik jelentkeztek?
Ja és vajon miért volt az, hogy a mûsor elején még a haját tépte a zsûri, ha pl. Évi egymásra pakolta a köretet és a húst és úgy vitte eléjük, de a végén amikor Gabi tette ugyanezt, akkor már hasra voltak esve tõle???
Igazából, ahogy jobban átgondolom voltak azért elég "érdekes" döntések is ebben a mûsorban. :S
crazyforyou 2010 jan. 03. - 23:25:18 Előzmény go84
Én teljes mértékben elismerem ha valaki jól tud fõzni,pláne már fiatalon!

Én szeretek fõzni,de nincs hozzá tehetségem,és irigylem azokat akiknek a kisujjukban van.

Én megkínlódtam azért hogy mostmár elmondhatom magamról,nem esem kétségbe a konyhában.

Csabának ez a tulajdonsága úgy láttam alapból megvan,és könnyen is tanul,nem véletlenül nevezték õt szivacsnak a mûsorban! :DDD
go84 2010 jan. 03. - 18:53:10
Szerintem zavarban volt az srac folyamatosan azert beszelt igy a masik meg, hogy ha idosebb lett volna csak ugy 3-4 evvel akkor o nyert volna. Kente vagta a dolgot de nem volt meg eleg tapasztalata. Ugyanakkor szerintem pont ezert kelett volna nyernie. Nem egy oregedo embernek kell lehetoseget adni hanem inkabb egy fiatalnak kelett volna.
Összes hozzászólás