Moszkito-század

Bakancslistához adom
Mosquito Squadron
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol háborús filmdráma, 90 perc, 1969

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Egy pilóta rájön arra, hogy a nácik egy új rakéta kifejlesztésébe kezdtek Franciaországnak azon a részén, ahol az angol hadifoglyokat őrzik. A férfinek innentől fogja kettős célja van: kiszabadítani a foglyokat és megakadályozni a rakéta létrejöttét.

Stáblista:

Szereplők

Sq. Leader Quint Munroe
Mrs. Beth Scott
Air Commodore Hufford
Sq. Leader David Scott
F/Lt. Douglas Shelton

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Drizari 2021 dec. 21. - 04:57:18 9/10 Előzmény Loksa Gábor
A forgatókönyv követi a hatvanas évek filmkészítését. A film elején látható a készítés ideje: 1968. Kora jól kivitelezett repülős-háborús filmje, ami megtörtént eseményeken alapul. Mint ilyen, természetesen történetvezetésében idomul a nézőkhöz, közöttük sok 50 év körüli is ülhetett, akik harcoltak a második világháborúban. A történet korának megfelelően ábrázolta a pilótákat is, akik elsősorban nem a vasgyári munkások közül kerültek ki. Szerintem 9/10
4/10
Loksa Gábor 2011 jún. 17. - 16:09:45 4/10 Előzmény drabál
A film közepes, az utolsó támadás kivételével elég unalmasan halad elõre a cselekmény, nem beszélve arról, hogy a hatvanas években már sokkal jobb háttérvetítéseket készítettek.
4/10
drabál 2011 febr. 17. - 09:54:10
Szerinted,szerintem meg ha csak azt veszem ,hogy a németek megtartják elõnyüket,és sikerül anorvég gyárban elõállított nehézvizzel atombombát elsõnek csinálni,és mondjuk egyet ledobnak Londonra és New Yorkra ,akkor nem 1%ban valószínû hogy meg is nyerik aháborút.De amit még nem is említettem ,hogy egy megsérült tengeralattjáróban megtalálták anémetek sifrir kódját ,aminek alapján tudtak védekezni a tengeralattjáró blokád ellen ,az sem volt elhanyagolható .Ugyanis Anglia a kapituláció szélén volt a sikeres kiéheztetés miatt ,amit Dönitz ért el ,amig meg nem fejtették a kódot.
Úgyhogy köszi ajavaslatot ,de én elég sokat olvastam ,és tudok errõl ,igaz veled ellentétben a propaganda szólamokat pl a Vörös Hadsereg döntõ szerepérõl pl nem vettem be soha.
HgGina2 2011 febr. 17. - 01:13:27
Kicsit leegyszerûsíted a dolgot. Inkább olvasgass még a dologról, mert amit leírtál, annak jó, ha 1 %-a volt a háború végkimenetelére.
Igazából annyi se.
drabál 2011 febr. 16. - 22:49:42
Ráadásul igaz történet ,mintahogy az atombonmbához szükséges nehéz víz gyárat is sikerült lerombolni,kben anémeteknek lett volna elõbb atombombájuk.És sok minden ,ami az angol titskosszolgálat eredménye.Tul képpen õk nyerték meg aháborút.