Ms. Marvel

Bakancslistához adom
amerikai vígjátéksorozat, kalandfilmsorozat, 2021

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Bruno Carrelli
Zoe Zimmer
Kamala Khan
Yusuf Khan

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Atis88 jan. 05. 13:41:18 1/10
Ez a sorozat talán a marvel legalja. Legalább ezer sebből a vérzik de az a baj hogy a fejeseknek még csak fel sem tűnt. Komolyan nem értem, hogy engedhették ezt ki a nyilvánosság elé. Miért gondolták azt hogy egy olyan sztorinak csúfolt valami érdekes lehet az embereknek ami tiszta klisé halmaz. Egy önálló gondolata nincs ennek a hat részes valaminek és a színészek is csapnivalóak. Ráadásul Humor sincs benne, ez már az első öt percben kiderül. Az nem vicces, hogy valaki a forgalmi vizsgán még ott tart, hogy nekitolat egy parkoló kocsinak, aztán még a szülei őt mentegetik. Nyálas tipikus gicsparádé, ami tiniknek készült de a marvel még nem jött rá, hogy most már még őket sem érdekli, ez a sok unalomig ismételt hülyeség. 1pont. A világ egy jobb hely lett volna, ha ezt le sem forgatják, hanem az árát inkább jótékony célra ajánlják fel...
1/10
Comic 2022 nov. 01. - 00:26:08 1/10
Unalmas már, hogy puszta polkorrektségből belekevernek olyan dolgokat a filmek-sorozatok történetébe, aminek legkevésbé sincs helye a mozi világában. Namármost a vallás pont ilyen - természetesen azon kivételektől eltekintve, ahol konkrétan erről szól a mű -. Az MCU egy szuperhős képregény sci-fi, nem egy vallási dráma. Engedjük már el ezt a kényszeres megfelelést!
6/10
The Cortez 2022 júl. 24. - 04:05:45 6/10
A Marvel első muzulmán szuperhőséről szóló sorozat a Pókember tinivígjátékos, coming of age vonalának, illetve címéből adódóan a Captain Marvel világának a keveréke. A trailerben is hallható Blinding Lightsra nyomatott rajzolt nyitójelenetben, a főszereplőcsaj elhadarja az Endgame fináléját, valamint alaposan felszopkodja Marvel Kapitány karakterét.
A széria eredet- és fejlődéstörténeti része rendesen kidolgozott, mivel a főhős próbálgatja a képességeit, ráadásul nyomozgat utánuk, viszont a lázadó pakisztáni-amerikai tinédzser vs hagyományőrző muszlim család téma már rohadtul klisés. Az 1-2 epizód unalmas, később némileg beindul a cselekmény, ám időnként hosszú időre belassítják a halál érdektelen flashback-ek. Az egész agymenés élénk színű, színes-szagos effektes, rágógumi + vattacukor ízű, mint ahogy az ettől a produkciótól elvárható volt. Sok poén, rengeteg elcsépelt bölcselkedés s még több utalás található benne. Az akciók közepesek, a CGI pedig helyenként szar. A zenei felhozatal teljesen vegyes: az alkotásban fél percenként emlegetett Bon Jovitól kezdve van itt minden a közel-keleti taktusokig.
Az utsó rész stáblistás képsorát faszán eltalálták.