MüpArt classic - Rachmaninov - A víziók mestere

Bakancslistához adom
magyar koncertfilm, 105 perc, 2013

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Elhangzik:
- Harangok (Kolokola), op. 35
- Rapszódia egy Paganini-témára, op. 43
- Szimfonikus táncok.
Közreműködik: Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Nemzeti Énekkar, Sümegi Eszter, Fekete Attila, Fokanov Anatolij, Kocsis Zoltán, Concerto Budapest, Anna Vinnitskaya, Keller András, Miskolci szimfonikus Zenekar, Kovács László.
A MüpArt Classic Rachmaninov-estje három különlegességet kínál a közönségnek. A Harangok a szerző azon ritka kórusművei közé tartozik, amelyekben az énekkart zenekar kíséri. A négy tétel mindegyike az emberi élet egy-egy történését, érzését dolgozza fel: a születést, az esküvőt, a félelmet és a halált. A négy kiváló szólista, a Nemzeti Filharmonikusok és a Nemzeti Énekkar különleges produkcióját Kocsis Zoltán vezényli.
Rachmaninov nem az első és nem is az utolsó zeneszerző a zenetörténetben, akit Paganini híres caprice-sorozatának utolsó, huszonnegyedik darabja megihletett. A koncerten elhangzó Rapszódia a jól ismert Paganini-témának különböző arcait mutatja be huszonnégy variációból álló sorozatban, a Concerto Budapest és Keller András interpretációjában. A pravoszláv zenétől érintett, háromtételes Szimfonikus táncokat Ormándy Jenő mutatta be 1940-ben. Az egyetlen szaxofont is megszólaltató Rachmaninov-művet a Miskolci Szimfonikus Zenekar játssza, a dirigens Kovács László.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?