Női pulzus - A tudomány vonzásában

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 2008

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
gozo 2010 aug. 30. - 12:55:34 Előzmény seizmo
A klímaváltozásról talán bölcsebb lenne NEM a politika általtámogatott véleményekbõl, anyagokból megalkotni a saját véleményt. Aki azt állítja, hogy az emberi tevékenység hatása elhanyagolható, vagy azt, hogy egy nyár alapján vonnak le tudósok következtetéseket... nos, inkább nem si írom le, mit gondolok róla.
Ugyanakkor a tudomány és mûvelõi - sajnos, - többségében szellemi prostitúcióra vannak kényszerítve: a finanszírozó mondja meg, mit és milyen mélységben kutassanak. (Ez személyes tapasztalat is.) Így fordulhat elõ, hogy neves, (nem magyar) államilag támogatott kutatóintézet vezetõ tudósai 6-7 évvel ezelõtt még olyan bizonyítékokat mutattak be, amely szerint nincs köze az embernek a Földön végbemenõ változásokhoz, most ugyanezek a tudósok az üvegház hatású gázok kibocsátásnak hatásaira mutatnak bizonyítékokat. Akkor, pár évvel ezelõtt, dühödten támadták azon kollégáikat, akik errõl beszéltek. Hogy is van ez? Akit érdekel, nézzen utána, hogyan válhatott a környezetvédelem tõzsdei/börzei ügyletté! Könnyen rájön, hogy MINDEN a gazdaság hátterében álló érdekcsoportok akarata szerint mûködik. Szerencsére van mindig néhány független kutató, tudós, amatõr, akik megpróbálják eljuttatni saját véleményüket a nagyközönség felé. Ami a mostani kommunikációban feltûnõ: 90%-ban az üvegház hatásról beszélnek. Valójában a folyamat sokkal-sokkal összetettebb. (Minden katasztrófahelyzet elõidézéshez 3-7 ok/esemény/cselekvés együttes bekövetkezése kell. A Duna TV tudománypolitikához való kötöttségét szerintem nem lehet a klímaváltozásról leadott információk milyenségébõl megítélni.
1/10
seizmo 2009 máj. 08. - 16:24:14 1/10
Nekem csak a mûsor, egyik témájával van csak bajom. A Duna tv is beáll sorba, azok sorába melyek terjesztik az igét a klímaváltozásról, és a felmelegedésrõl.
Maradjunk annyiban, hogy nem bizonyított, hogy mennyiben befolyásolja az emberi tevékenység az éghajlatot, arról ne is beszéljünk, hogy egy melegedõ trend is akár pár év alatt átfordulhat atálagos vagy az átlagnál hidegebb trendbe. A médiában jelenleg felülreprezentáltak azok a kutatók, és nézeteik miszerint 50 éven belül megfõ az emberiség. Egyébként a mûsor elõhozza a rekordmeleg 2003-as nyarat, meg, hogy 40 ezren haltak meg Európában a hõségben. Akkor tegyük hozzá, hogy mindig is voltak forró nyarak csak sajnos több kevesebb sikerrel a kb. 100 éve mérjük a hõmérsékletet, pontosan, de mi az a 100 év éghajlati szempontból? Körülbelül egy másodperc. Egy nyár alapján ne vonjunk le következtetéseket könyörgöm. A másik amiért ilyen sokan meghalnak nyaranta az az, hogy sokan vagyunk mi emberek ezen a földön és értelemszerûen a betegek és gyengék nehezbben viselik a nagy meleget, valamint a betondzsungelek csak ráerõsítenek a hõségre magyarul az ember mesterséges élettere öli meg és csak részben a hõség.
Mindettõl függetlenül a mûsor mértékletességre, takarékoskodásra neveli a nézõket ezzel egyetértek.
2/10
rendezo 2008 nov. 01. - 09:05:34 2/10
A mûsort a szereplõk viszik a hátukon. Érzõdik, hogy nem profi a rendezõ, több van a témában mint amit, és ahogyan láttat. Kerssen egy profit maga mellé és akkor jó is lehet az egész.
9/10
niamano 2008 szept. 20. - 16:58:07 9/10
Végre egy nívós tv mûsor! Sok ilyet kérünk, és hosszabb mûsoridõben!
10/10
opo 2008 aug. 30. - 22:36:08 10/10
Ez a film egy sorozat része volt, ajánlom figyelmükbe, minden hónapban vetítenek belõle egy érdekes, tartalmas részt. Tehát: folytatás következik!
10/10
b.albertne 2008 jún. 05. - 09:22:23 10/10
Grtulálni szeretnék a film készítõinek téma- és szereplõ választásukhoz egyaránt.