Nők, ha futnak

Bakancslistához adom
Zeny v behu
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott cseh vígjáték, 93 perc, 2019

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

Věrának csodás élete volt Jindřich mellett, ezért eltökélte, teljesíti férje utolsó kívánságát – lefutja a maratont. Három lány anyjaként ebben nem lát semmi problémát. Szépen beosztják a távot és családi stafétaként teljesítik azt. Igaz, hogy eddig senki nem futott, még a villamos után sem, de az indulásig rengeteg idejük van, a fiatal edző, Vojta, pedig nagyszerű edzéstervet állított össze. Csak el kell kezdeni! A lányok nincsenek oda az ötletért, mert egészen más gondjaik vannak. A legidősebb Marcela három fia balhéit próbálja menedzselni, a gyermekek apja viszont húsz év után sem képes megkérni a kezét. A középső Bára gyermekre vágyik, de még nem talált rá az igazira. A legfiatalabbnak, Kateřinának ugyan van hódolója, de már nős. Így anyukának minden erejét össze kell szedni, hogy a családi stafétát rajtvonalhoz állítsa.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
itsme1 2022 dec. 31. - 13:07:53 7/10
Kicsit bárgyú és kiszámítható, de szerethető történet. A zárópoén briliáns.
7/10
sexykex 2022 nov. 28. - 13:48:06 7/10
Kifejezetten kedvelem a cseh filmeket. (Ebben Jiří Menzel műveinek is komoly szerepe van.) Nem kell lerágni a körmöm az izgalomtól, nem fogom még hülyébbre röhögni magam. Egyszerű helyzetekkel találkozhatok, amiket sokszor mégsem egyszerű megoldani. Életképek, kiollózva a nagybetűsből vagy ügyesen kiagyalva. Ez a mostani is ilyen: a papa még maratont akart futni, de a pohár borral már nem bírt. Viszont a végakarat, mégiscsak végakarat.
6/10
euTanázia 2022 nov. 04. - 08:44:20 6/10
Cseh gyártású filmektől ez szokatlanul gyengécske, lagymatag limonádé, a humort meg sikerült féken tartani.
6/10
Nótárius 2022 nov. 04. - 00:31:53 6/10
Nem annyira vígjáték, hanem sokkal inkább:

... egy kissé bizarr és sok tekintetben teljesen életszerűtlen, ám derűs emberséget sugárzóan hangulatos és időnként valóban mosolyogtató, mindenáron romantikus film; abból a fajtából, ahol már a karakterek megismerése után elég pontosan tudható, hogy ki-kivel lesz részese a szinte senkit ki nem hagyó, boldogságos végkifejletnek.



Íme, a trailere:
Ženy v běhu
https://youtu.be/PAx6vYWoKkM