Odüsszeusz és az alvilág istennője

Bakancslistához adom
Odysseus and the Isle of the Mists
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol-amerikai-román-kanadai akciófilm, 88 perc, 2008

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

Rejtélyes erők vérszomjas támadása után Odüsszeusz (Arnold Vosloo) és társai a Ködök szigetére vetődnek, amelyet sűrű köd borít. A szigeten élelem és szállás után kutatva csontvázakra bukkannak. Az éhhalál szélén találkoznak az alvilág istennőjével, Perszefonéval (Stefanie von Pfetten), aki valóságos bacchanáliával fogadja őket. Az átdorbézolt éjszaka után azonban Odüsszeusz és társai arra eszmélnek, hogy az istennő fogságába estek, és egy csapat vérszomjas, szárnyas szörnyeteg őrzi őket.

Stáblista:

Szereplők

Hozzászólások

Szerinted?
olahmiki1959 máj. 28. 00:08:10
Saját véleményt mondok - tehát nem kell velem egyetérteni -, szóval, szerintem az eddigi legjobb Odüsszeusz-feldolgozás az 1968-ban, Bekim Fehmiu és Irene Papas főszereplésével készült, néhány
részből álló tv sorozat volt, na, arról nyugodtan kijelenthető, hogy zseniálisra sikeredett!

A drámai vonatkozások, és a kitűnő színészi alakítások mellett, egészen elképesztő jelenetek is szerepeltek benne - pedig akkor még híre-hamva sem volt a komputer-technikának -, például, amikor az egyik óriás a tenyerére emeli Odüsszeuszt - és a jelenet teljesen élethű -, vagy amikor hősünk csak úgy tud megmenekülni a gonosz Küklopsz fogságából, hogy az egyik birka szőrébe kapaszkodik alulról, és a kiszaladó birkanyáj közé elvegyülve ő is ki tud szökni a szabadba - nagyon profi, nagyon szórakoztató, emlékezetes sorozat volt!

Én még fekete-fehérben láttam - jellemző módon, olyan régen adta a tv, hogy még nem volt színes adás Magyarországon -, és most láttam a neten, meg is lepődtem rajta, hogy az eredeti sorozatot bizony, színesben forgatták!
Na, ezt kéne leadni valamikor, mert kenterbe veri az összes, azóta készült feldolgozást!
(Magam is kíváncsi lennék rá, hogy mai szemmel hogy' tetszene, mert nagyon jó emlékeim vannak róla - igaz, hogy akkor még iskolás gyerek voltam...:)
Pupuka 2019 okt. 16. - 03:03:48
Odüsszeusz nem szuperhős. Még csak nem is kalandor. A trójai háborúban is inkább tanácsadó volt mint harcos, viszont cselei mindig bejöttek, ez volt az ő speciel skill-je ugyebár. A "leleményes Odüszeusz. Ő egy áldozat volt, mert magára haragította az isteneket. Élete nagyrészét, a tengereken tévelyegve töltötte, megy szigeteken raboskodva. Sajnos a Trója filmben sincs kellően nagy szerepe, holott a görög irodalom egyik legnagyobb alakja, az Odüsszeia, annak ellenére, hogy ő nem isten, nem félisten szuperharcos, mint ugyebár Achilleus vagy Perseus, mégis nagyon érdekes a sztorija, és hosszan alaposan, lebilincselően ki van dolgozva. Azonban mivel nem harcol, csak cselez, bár jó íjász, ami csak a történet végén derül ki ugyebár... mégiscsak ember... szuperfilmeket szuper költségvetésről nem divatos USA-ban csinálni... 20 éve egyébként elég jól megcsinálták azért az usmákok, akkor még nem volt ez a CGI szuperhős őrület és komoly gárdával Isabelle Rosselini, Armand Assante, de sajnos az sem túl jó, mert igazából tv szint, gagyik a trükkök... Tehát igen meg lehetne azért csinálni elég jóra, főleg úgy, hogy a trójai háborút baromi látványos félistenes Acchielus-os csatával, aki már igencsak szuperhős és nem koncentrálni annyira rá, tehát nem kell beletenni, hogy meghalt ugyebár (addigra Odüsszeusz már elindult, mert rájött hogy ő cseszte el, túl leleménye volt a faló és ez lett nem csak Trója (és Achiellus), hanem Odüsszeusz tragédiája is... annak ellenére hogy nem szuperhős ,szinte mindent így vagy úgy de megold ugyebár, és végül hazaér öregen... több (fél)istennő szerelmével a háta mögött, hajóját és kis csapatát rég elveszítve, egyedül, de életben... A forgatókönyvet nem nehéz megcsinálni, sőt akár át lehet venni korábbi Assante féle TV filmét és átdolgozni kicsit... tehát még csak azzal sem kéne nagyon vesződni, CGI orgiává lehetne tenni... csak producer kell hozzá. Szerintem előbb-utóbb meg fogják csinálni. Nagyon örülnék ha ugyanúgy Sean Bean játszaná ahogy a Trója filmben...
lucalibra 2015 jan. 09. - 08:12:59 Előzmény roogdky niombahn
HEKATÉ
lucalibra 2015 jan. 09. - 08:09:39 Előzmény boom48
Sõt, menjünk tovább!
Az alvilágnak igenis van görög istennõje: HEKATÉ

Hekaté: Astéria és Persés lánya. Háromfejû és háromtestû alvilági istennõ, a varázslás, a boszorkányság, a sötétség és az éjszaka úrnõje. A Tartaros kormányzóasszonya.

http://hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6r%C3%B6g_mitol%C3%B3gia#Egy.C3.A9b_istenek.2C_istenn.C5.91k_.C3.A9s_f.C3.A9listenek
boom48 2014 szept. 10. - 21:30:55
Valóban nyitva áll, és ki is használjuk, pl. most TÉGED tényellenõriztünk, és mi derült ki?

Hogy Ananke NEM alvilágistennõ. Helyette sors és szükségszerûség istennõje, az idõ elindítója, Kronosz párja.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ananke_%28mythology%29
repedt 2014 szept. 10. - 21:17:28 Előzmény roogdky niombahn
....az internet korában mindenki elõtt nyitva áll a tudásra a lehetõség,csak élni kellene vele ...ANANKÉ....(Az alvilág görög istennõje)úgy látszik tévedtél.....
roogdky niombahn 2014 márc. 08. - 18:33:12 Előzmény aggodalmas
Az alvilágnak a görög mitológiában _NINCS_ istennõje! Istene van, Hádész! Perszephoné az õ felesége.
5/10
doktormacko1 2013 jún. 16. - 18:05:02 5/10
5 / 10 Gyenge muzsika .
6/10
Bob19 2013 jún. 16. - 08:36:24 6/10
***SPOILER***

És egy Dormeo matracon feküdtek.:) Legalábbis nagyon modernnek tûnt.:D
Engem még a végén az a vámpíros maszlag is kiakasztott egy kicsit. Ezzel a filmmel akarták megmagyarázni a vámpírok létezését? Vagy én vagyok a tudatlan görög mitológiából?
vondermonarchi 2013 jún. 15. - 22:50:25
Azt hittem jobb film lesz, olyan izgalmas trailert csinált az RTL :))
tombenko 2013 jún. 15. - 21:56:12
Hát ja. :)
offtopic
aggodalmas 2013 jún. 15. - 20:58:54
És, hogy nyomokban sem fellelhetõ "történeti hûség" maradék illúzióját
is sárba tiporják, hõsünk egy úgy nevezett kukrival (eredetileg khukuri)
szúrja mellbe Perszephonét – ami egy tradícionális Nepáli penge... :o :D
tombenko 2013 jún. 15. - 20:05:29 Előzmény Hómancs
Azért bírom az ilyet... Fognak egy történetet, kiemelik belõle a neveket, esetleg szerepeket, aztán csinálnak belõle egy forgatókönyvet. Pedig az eredeti Odüsszeia egy tényleg jó sztori, szinte ordít, hogy meg kell filmesíteni, tele lehetne rakni jó kis Heavy Metállal, milliárdos film lehetne, de nem. Inkább csinálnak egy ilyen baromságot. Azon csodálkozom, hogy a görögök agyát nem baszták még fel az ilyen filmek.
5/10
Hómancs 2013 ápr. 22. - 10:28:52 5/10
Rakhattak volna bele több szörnyet is,hogy a fõhõsnek többet kelljen harcolnia.Így egy kicsit unalmasra sikerült.Egyszer meg lehet nézni!
2/10
Viktor6665 2011 jan. 08. - 16:02:27 2/10
Ha Tróját, 300-at vagy a sima Odüsszeiát akarjuk hozzáhasonlítani az ókori görög történetek feldolgozásaiból akkor egy rakás xar. Én nem bírtam végignézni annyira unalmas az egész. Olyan mintha egy Asylum film, ha valaki nem ismerné az a világ legrosszabb filmkészítõ vállalata. Fognak egy jó filmet mint a King Kong, a Jurassic park vagy a titanic és elcseszik, de úgy hogy soha többé nem lesz kedved megnézni az eredetit:D Na ez is ilyen film az eredeti Odüsszeiával, amiben Odüsszeusz bolyong
4/10
affarefatto 2010 márc. 08. - 18:33:13 4/10
A színészi játék tûrhetõ, a vizuális megoldások tûrhetõek, a sztori ugyebár valamelyest adott, ámbár megpróbáltak némi újdonságot is belefoglalni. Nem mondom hogy tetszett, de amikor már nincs más választása az embernek, akkor meg lehet nézni (egyszer).