Öko-trükk

Bakancslistához adom
Eco Trip: The Real Cost of Living
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai ismeretterjesztő filmsorozat, 2008

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Vadonatúj sorozatunk mindennapi termékek eredetét és környezetre gyakorolt hatását hívatott bemutatni egy egészen más megvilágításban. Műsorvezetőnk, az öko-kalandor David de Rotschild segítségével olyan hétköznapi termékeket veszünk nagyító alá, mint a pamut pólók, a papír szalvéták vagy akár a lazac és a mobiltelefon. Segítségével végigkövethetjük ezeknek a mindennapi dolgoknak az életciklusát, a gyártásuktól egészen az újrahasznosításukig, figyelembe véve, hogy milyen hatással lehetnek Földünkre környezeti, szociális vagy éppen egészségügyi szempontból.

Sorozatunk abban is segítséget nyújt a nézőknek, hogy miként tudnak "zöldebb" életet élni tudatos fogyasztás által.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
makailaci25 2013 nov. 24. - 16:05:45
Gyalázatos, amit a felelõtlen emberiség mûvel a környezetével. Régóta foglalkozom környezeti kérdésekkel, de még mindig sok újdonság kerül elém, ami eddig titok, vagy tabutéma volt. Az 5. részben az aranybányászatról esett szó. Eddig is tudat alatt utáltam az ékszereket, de most már végképp. Mennyire tönkre kell tenni jó nagy területeket egy kevéske aranyért és milyen súlyos következmények várhatók, egyszerûen nem tudom megérteni, miért jó az ha kapzsi módon tönkretesszük utódaink életterét. Megér annyit az a kevéske arany, hogy higany, ólom és még mennyi minden hasonló kerül a levegõbe messzire elterjedve, hogy aztán csapadékkal együtt a talajba, majd a vizekbe kerüljön. Szeretem és sajnálom az utódaimat, de az a véleményem hogy az emberiség meg is érdemli a pusztulást. Már nincs is olyan sok hátra.