Ópiumkeringő

Bakancslistához adom
magyar játékfilm, 80 perc, 1943

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Öt férfi rajongja körül a nőt, aki úgy örjíti meg őket, hogy azért barátok tudnak maradni. Balogh Béla nem csak írta és rendezte a filmet, hanem pompás zeneszámokat is szerzett a búgó hangú dívának.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Éduah 2012 júl. 14. - 04:06:24 10/10
far vik 2010 júl. 18. - 14:19:26
Rettenetes ez a csapott seggû, lapátarcú démon.
oncogito 2009 jan. 31. - 12:07:01 Előzmény feketevipera
Bár régi film és a mai nézõ eléggé másként látja - de én õszintén remélem, hogy nem csinálnak belõle felújított mai förmedvényt!
feketevipera 2009 jan. 01. - 23:21:12
Ebben az esetben meglehetõsen találó a cím, hiszen a végzet asszonya ópiumként kábít el öt férfit. Az alkotók semmit nem bíztak a véletlenre, bevetették a Karády - Jávor párost. Lehetett volna néhány téma, amit jobban kidolgozhattak volna. Ilyen pl. az, hogy az emberek hogyan védekeznek az árvízi munkálatok során, hiszen errõl csak pillanatokig láthattunk felvételeket. Vagy ott van pl. az a probléma, hogy a Jávor által játszott Borovszky egyszer a kritikájával a halálba kergetett egy embert. Ebbõl is lehetett volna kicsit mélyebb eszmefuttatás, sajnos nem lett. Kicsit tanmese ízû a végkifejlet, hogy az igazi barátság mindent legyõz, még a szerelmi vetélkedést is. Karády tökéletesen hozta a mindenkit megbabonázó nõ figuráját, de itt is kiderült, hogy tkp. csak ennek az egy típusnak az eljátszására volt jó. Az igazán drámai vagy vígjátéki szerepekben talán kevésbé állta volna meg a helyét. És persze jön az elmaradhatatlan boldogság: Karády és Jávor egymásra találása.