Örökmosoly

Bakancslistához adom
Eversmile, New Jersey
argentin-angol romantikus dráma, 91 perc, 1989

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
agyatlanzombi 2020 ápr. 11. - 16:38:05 10/10
A film címét át kellene írni, ha már DVD-n megjelent, mint Örökmosoly. A történet főhőse fogorvosként rója az argentin pampákat oldalkocsis motorkerékpárján, mint afféle modern Don Quijote. A szolgáltatásokért nem kér pénzt, ezeket egy amerikai cég szponzorálja, őt a szánkban nyüzsgő kórokozók elleni küzdelem inspirálja. Isten háta mögötti helyek, reménytelen helyzetek, különös paciensek adják a sztori egyedi ízét, és egy jobb sorsól álmodozó benzinkutaslány, ki tökéletesen illik lovagunkhoz, úgyis mint Wenders angyalainak kései reinkarnációja. Az Örökmosoly az egyik legjobb darab a road movie műfajában, eredeti, ötletes, szellemes, szórakoztató egyben elgondolkodtató történet, kár hogy a végét kicsit lenyesték.
10/10
myatom 2008 nov. 23. - 22:19:59 10/10
Tanulságos, elgondolkodtató, sõt szerethetõ film, minden feszültsége, nyomasztóbb ábrázolása ellenére. A színészek remekül eltaláltak, a film alapötlet zseniális, a forgatókönyv gondosan kimunkált, helyenként nagyon jó a filmzene.

Én a film végét nem igazán értettem, de ez egy cseppet sem von le a film élvezeti értékébõl, így is van min elgondolkodni a film kapcsán.