Őszi maraton

Bakancslistához adom
Osenniy marafon
szovjet filmdráma, 94 perc, 1979

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

A film hőse a jólelkű és mindenkivel együtt érző fordító, Buzikin. Hogy senkit se sértsen meg, mindenkin segíteni próbál, de ez által egyre zűrösebb - és egyre mulatságosabb - helyzetekbe kerül. Végül élete annyira összekuszálódik, hogy úgy érzi, szó szerint szétforgácsolódik. Mikor elhagyja a felesége és a szeretője is, élete fordulóponthoz érkezik, de vajon képes-e megváltozni s végre utolérni magát?
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Andrei Pavlovich Buzykin
Nina Buzygina
Vasili Ignatyevich Kharitonov

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
tóthlászló 2023 febr. 05. - 11:49:29 10/10
Mivel kis gyűjtögető vagyok, ezért sok éve megszereztem dvd-n ezt a filmet, amit először 1980-ban láttam. Elképesztően jó alkotás, rendkívül érzékletesen mutatja be, hogy hogyan zabálják fel a hétköznapi problémák a tehetséget (a nyitó képsorban szereplő versfordítás pazar és jól érzékelteti Buszikin tehetségét).
feketevipera 2011 szept. 13. - 23:20:11
Melankolikus hangulatú dráma (tragikomédia, szatíra) egy gyenge jellemû emberrõl, akit talán annak ellenére sem tudunk utálni, hogy túlságosan megalázkodó, hitegeti a nõket, hûtlen a feleségéhez, a munkájával sem igazán foglalkozik. Úgy vélem, a cselekmény kevéssé lebilincselõ, inkább a színészi játékra, a fényképezésre, illetve a Brezsnyev-korszak életének ábrázolására érdemes odafigyelni. Egyébként angol felirattal láttam a filmet, nem is tudom, hogy idehaza vetítették-e valaha a - talán - 1980-as Szovjet Filmhéten kívül.