Overkill: Aileen Wuornos története

Bakancslistához adom
Overkill: The Aileen Wuornos Story
amerikai thriller, 95 perc, 1992

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Ez az igaz történet már csaknem olyan régi szinte, mint Florida útjai, és azóta több rendezőt és színészt is megérintett, így időről időre felbukkan egy-egy filmváltozata.

Ebben az 1992-es tévés változatban, Jean Smart játssza Aileen Wuornost, Amerika első női sorozatgyilkosát. Wuornos gyermekkora igazi rémálom volt, erőszakkal és kábítószerekkel fűszerezve, Michiganben. Már tizenhárom eves korában prostituáltként dolgozott, és még abban az évben teherbe esett. A komplikációk után végül Floridába helyezte át a bázisát, ahol az autópálya mentén árulta testét a kamionosoknak. A történet középpontjában az 1989 és 1990 közötti kilenc hónap áll, amikor Wuornos leszbikus kapcsolatba kerül egy Selby nevű lánnyal. Ez az időszak egybe esik azzal, amikor elkezdi meggyilkolni kuncsaftjait, hogy megszerezhesse a pénzüket anélkül, hogy szexuális kapcsolatba kelljen lépnie velük.
Ez az eset merőben megváltoztatta az utcai prostituáltak sorsáról szóló sztereotip történeteket, hiszen ahelyett, hogy Wuornos vált volna sorozatgyilkos áldozatává, ő maga követte el a hidegvérű gyilkosságokat.

Stáblista:

Szereplők

Aileen Wuornos
Tyria Moore
Dan Henry
Bruce Munster
Walton sheriff
Steve Binegar

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
ernesztin 2009 dec. 27. - 23:56:12
Micsoda karrier...két film fõhõsének lenni.