Pain & Gain

Bakancslistához adom
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 129 perc, 2013

Értékelés:

427 szavazatból
Szerinted?

Miami, 1994. Daniel Lugo a sittről szabadul. Az ambiciózus testépítő továbbra is az amerikai álmot kergeti, sok pénzről, léha életről és a jó nőkről álmodik. Egészen pontosan nemcsak álmodik, hanem úgy dönt, hogy megszerzi. Ráveszi a két ugyancsak testépítő haverját, a sok sztereoidtól impotensé vált Adriant és a szintén most szabadult kokainfüggő, és vallásos lett Pault, hogy váltságdíj reményében raboljanak el egy üzletembert. Az akció azonban iszonyatosan rosszul sül el.
Bemutató dátuma: 2013. augusztus 1. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Tiberio ápr. 21. 23:34:44 8/10
Pöpec. Agyatlan, nyers erőtől dagadó "pumped" ámokfutás Dexter önfeledt, szabadidős ténykedésének szeretett városában, a "CSI: Miami" túltolt napnyugta-szűrőit is nagyságrenddel lelépő, szirupos-ragacsosan szaturált színlökettől szédülten. A mozinéző felszívja a filmvászonról a csík kólát, csakhogy túl tiszta az anyag, mert a kétórás játékidő nem volt egyetlen perc üresjárattal sem felütve. Tényleg odatették, durván. Nem, ez nem hakapeszi...
4/10
ludmilla márc. 09. 15:39:24 4/10
én ezt a filmet egyszerűen képtelen voltam végignézni. pedig jól indult, érdekelt, hogy hová fut ki ez a történet, de aztán max egy órát bírtam. totál katyvasznak és idegesítőnek éreztem egy idő után. kár.
10/10
DUNAWÖLD márc. 06. 22:20:56 10/10
A gyilkosságnál visszavontam az egêszet. Nem sajnàlatraméltók. Döbbenetes az egész, ha így történt.
A zsarus kihallgatásos rész is eszméletlen. Rég làttam ilyesmit, kàr, hogy igaz.
10/10
DUNAWÖLD márc. 06. 22:11:28 10/10 Előzmény Dörflinger
Ne a sztorit nézd, hanem a bemutatást. Az tökéletesen visszaadja a léyneget. Sőt, még szépít is rajta, mert a figurák sajnálatra méltók, a színészek meg amúgy is kedvencek.
10/10
DUNAWÖLD márc. 06. 21:49:43 10/10
Bànom, hogy csak fél szemmel néztem, emiatt sok poénról lemaradtam.
Meg fogom nézni újra 👍
Attól meg most elvonatkoztatok, hogy kit sértett meg a film a valós alap miatt. Jobb nem tudni.

Impotens, inkompetens...😁
Ezek tényleg idiótàk... Megismeri a hagjàt, pacsuliját stb.10/10
DUNAWÖLD márc. 06. 21:43:24 10/10
Bànom, hogy csak fél szemmel néztem, emiatt sok poénról lemaradtam.
Meg fogom nézni újra 👍
Attól meg most elvonatkoztatok, hogy kit sértett meg a film a valós alap miatt. Jobb nem tudni.
4/10
Dörflinger 2022 aug. 06. - 21:39:26 4/10
Hát, ha ez igazából megtörtént, és így, akkor az tényleg nem vicces, hanem 3 agyatlan idióta története. Az egyiknek volt egy kis sütnivalója, mert kitalálta, hogy elveszi más vagyonát, de aztán annak is elment közben az esze. Mennyire kell szellemileg - bocsánat - fogyatékosnak lenni, hogy ezeket mind elkövessék, és ráadásul így? Erőltetett az egész... mármint ami a filmet illeti. 4/10
6/10
offtopic
nick név 2022 jún. 15. - 11:27:57 6/10 Előzmény Owl
Megértem az álláspontodat, de egyáltalán nem értek vele egyet.
Egyfelől a humornak több oldala is van, ez a darab pedig nem egy klasszikus, hahotázós vígjáték, másfelől meg nem gondolom, hogy ilyen valós eseményekre épülő történeteket csak véresen komolyan és elrettentően lehetne/kellene bemutatni. A végeredmény ugyanúgy kijön ebben a groteszk változatban is, a következmények adottak, ha a történet bizonyos pontokon el is tér a megtörtént esettől. Egyébként én nem hiszem, hogy az áldozatok meg lettek volna alázva a film által (a névtelenség szempontja is tiszteletben volt tartva, illetve az általad említett kínzás sem gondolom, hogy igazán vicces hatást keltett volna), a Pain and Gain egy társadalmi felállásra és dinamikára akar játékfilmesen reflektálni (a fogyasztói vágyakra, az amerikai álom megkérdőjelezhető motorjára), nem dokumentumfilm szándékozik lenni, egy szarkasztikus pillanatkép és nem egy nekrológ.
Természetesen meg lehetett volna tenni a gesztust, hogy hozzájárulást kérnek a hozzátartozóktól, de a felfogásomban az alkotói szabadságba bőven belefér a saját narratíva megalkotása, amíg az nem kezdi ki, nem hozza méltatlan helyzetbe az áldozatokat és visszás konklúziót vázolva nem forgatja ki a körülményeket.
De ez alapján gondolom vesszen a Jojo Nyuszi (nem rajongok érte, de a létjogosultságát nem kérdőjelezem meg) és a többi hasonló film is, mert ilyen témáról csak komolyan lehet alkotást készíteni.
2/10
Owl 2022 jún. 08. - 14:34:00 2/10
Sajnos nem nyerte el a tetszésem, több okból sem. Először: agyatlan, primitív bűnözőket vicces figuraként állít be. És itt a lényeg, a megtörtént esemény feldolgozása. Nem lenne éle a dolognak, ha fikció lett volna az egész. Onnantól, hogy valakit a széf kódért vagy aláírásért kínoznak, már nem olyan vicces a többi alapból vicces cselekmény sem. És persze hálivúdi módon a karakterválasztás is egy vígjátékra utal, ahogy itt is többen vígjátéknak sorolják a filmet. Másodszor: tökéletesen megértem, ha az elhunytak rokonainak nem tetszett amit láttak és egy pert akasztottak a stúdió nyakába. Akárkik is voltak az áldozatok, ez tiszteletlenség és sötét bunkóság egyben. Szóval ott lett a film elbaxva, hogy a primitívséget viccesen tálalták, nem pedig horrorra vették, hogy mindenki hányjon ha meglátja és még a színészeket is kedve támadjon meglincselni.
6/10
nick név 2022 jún. 06. - 16:52:15 6/10
Gondolom ez a film egy párhuzamos valóságból szakadhatott át ide, avagy ha a csillagok úgy állnak és az istenek is azt akarják Michael úr tud értékelhető filmet rendezni. De nem is csak egy normálisabbnak mondható alkotást, hanem egy társadalomkritikus, nyomokban (valódi) humort is tartalmazó darabot? Ez több, mint meglepő. (Persze a humor minden bizonnyal leginkább a forgatókönyvírók érdeme.) A Pain and Gain közel sem tökéletes (sokkal jobban indult, mint amilyen érdekfeszítő lett végül), de még így is mérföldekkel jobb a mester általam ismert többi darabjánál.
biffco 2020 nov. 26. - 20:37:22
a francért nembirom megnézni ezt a filmet:D csak jot olvastam rola, de multkor is elkezdtem nézni azt elkapcsoltam.....ajjjjjjjjjj
8/10
Midnight67 2020 szept. 19. - 22:11:01 8/10
Michael Bay ilyet is tud?? Hát ez jó volt!
8/10
idõjós1010 2018 máj. 01. - 12:27:18 8/10
Ha ez dráma (mint ahogyan idefent írják) , akkor egy egészen sajátos megközelítésű, de megadható műfaji megnevezése neki. Én vígjátékként tudtam elkönyvelni. Nagyon tetszett a történet, és voltak jól eltalált poénok. Nagyon egyben volt az egész.
István Pityu Herczeg 2018 febr. 28. - 23:33:18
Ez egy rendkívül szórakoztató film, nekem személyes kedvencem. Amit viszont negatívként feltudok hozni az a korhûség és a hitelesség hiánya. Az eredeti esetbõl inkább csak elemeket emeltek át, sok dolog egyáltalán nem így történt, tehát erre tényleg max az igaz, hogy igaz történet alapján készült.
Viszont elég vicces, és a kémia jól mûködik a 3 fõszereplõ között, az operatõri munka is dícséretet érdemel.
9/10
Xxy92 2017 nov. 30. - 23:15:14 9/10
Nem szeretem az akciófilmeket, de ennek bõven van mondanivalója, így végig lekötött. A príma korrajz pedig nálam csak pluszpontot érdemel. Ez egy különleges film, melyet valójában egy nagyon széles közönség is élvezhet, hisz a vígjátéki, akciófilmi és drámai elemek mind-mind ott rejlenek benne.

9
sexykex 2017 febr. 18. - 07:55:59
Humor (kicsit fekete, de azért ütõs), profi bûnözõk (akárcsak magyar társaik), társadalomkritika (sok-sok iróniával). Egy alulpontozott jó mozi arról, hogy ami megtörténhet, az meg is történik (ha igaz, hogy ez igaz).
Karter 2016 nov. 08. - 21:58:26
értékelésem (spoiler lehet benne):

Óriási pozitív meglepetés...egy teljesen átlagos akciómozit vártam, melyet megnézek egy hétköznap este, mert mondjuk nincs mást nézni, erre kaptam ezt az akció-filmvígjáték-dráma-thriller keverék féle valamit, leginkább nekem vígjátéknak tûnt, a 18-as karika gondolom a erõszakos jeleneteknek szólhatott....kicsit Casino, kicsit Nagymenõk beütése is volt néha, de a rendezõt nem mondtam volna meg, hogy ki, a film alapján :) Mark Wahlberg zseniális,nagyon nagyot alakít, de a többiek is nagyon passzolnak a filmbe, ahogy a régi motoros Ed Harris is üde színfolt. Megtörtént esemény, de nyilván meg lett színezve, viszont így egy nagyon is nézhetõ akció-vígjáték lett. 7/10
olahmiki1959 2016 aug. 27. - 08:34:12
Nálam az egész film ott bukik meg - már nem elõször, ami az amerikai akciófilmeket illeti -, hogy hótt primitív, izomagyú barmok magasröptû szövegeket nyomnak két órán keresztül, megállás nélkül.
Ne már!
Lehet, hogy a filmnek volt valóságalapja, de azt biztosan felturbózták a forgatókönyvvel, mert ennyi baromságot összehordani, ahhoz külön tudomány kell.
A film nagyon jól indult, komoly, izgalmas, feszült történet ígérkezett, aztán szép lassan átment idióta ökörködésbe, súlytalan lett és komolytalan, végül lecsúszott egy "B" kategóriás szintre.

Az külön "tetszett", amikor a végén bemutatták az eredeti történet szereplõit, végtelenül buta arcú, primitív bunkók voltak egytõl egyig.
3/10.
Javor Balazs 2016 aug. 26. - 10:14:18
Nem a filmhez, hanem a leíráshoz szólnék hozzá, ami nyelvtanilag helytelen, igénytelen.
Gondolom a szöveget összeállító kolléga álmában sem gondolta volna, hogy lesz egy olyan barom, (ez én vagyok:-(() aki még ezzel is hajlandó foglalkozni, de nem mindegy mit csinálsz!
10/10
Razze 2015 aug. 24. - 00:57:55 10/10 Előzmény trudy
"menet közben átvált a sztori értlemetlen, nyers brutalitásba, amit nem tudok hova tenni"

Nem tudom feltûnt-e, de igaz történet a story, max az életet okold érte hogy így alakult, ne a filmet:)
Amúgy nálam ez egy 10/10-es film, kiváló színészi játék, némi társadalom kritika, régen nevettem ennyit egy filmen
Összes hozzászólás