Pajzán kíváncsiság

Bakancslistához adom
Curiosa
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia erotikus dráma , 107 perc, 2019

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

A 19. század végén egy párizsi dandy szerelmi háromszögbe bonyolódik egy nőért, akinek ugyan a megkopott hírű költőért dobog a szíve, mégis a másik férfit választja, annak jobb pénzügyi helyzete miatt. A hiúságában sértett Pierre Algériába utazik, ahol megismerkedik, majd viharos kapcsolatba keveredik egy igéző helyi lánnyal, és akivel közös szenvedélyük az erotikus fotózás lesz. A századforduló züllött és szexuális szabatosságtól túlfűtött időszaka kedvez ugyan a testiségnek, de a vágyak vonzásában még nagyobb károkat okoz a féltékenység.

A francia film legjobb hagyományait követő Pajzán kíváncsiság a századforduló dekadens Párizsát mutatja be, ahol a testi vágyak megismerése és kielégítése érdekében az emberek messzebbre merészkedtek, mint bármikor korábban. A film forgatókönyvét Raphaëlle Desplechin írta, aki korábban az Életem értelmei, a Micsoda nők!, a Turné, valamint a Született szülők sorozat megírásában is közreműködött. A főszerepet alakító Noémie Merlant az Egy őrült pillanat és az Emlékek őrzői filmekből lehet ismerős a magyar közönségnek, Niels Schneider az Egy ország, egy király mellett Reisz Gábor Rossz versek című filmjében is szerepelt, Benjamin Lavernhe pedig többek között az Eszeveszett esküvőben és A mélység kalandorában is játszott.
Bemutató dátuma: 2019. július 4. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Szereplők

Pierre Louÿs
Marie de Régnier
Zohra Ben Brahim
Madame de Heredia
José-Maria de Heredia

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
treborn 2021 jan. 16. - 14:54:18 Előzmény bannor72
Szerintem nézz utána annak mi az a gyűlöletbeszéd, mert láthatóan nem vagy vele tisztában.
bannor72 2020 máj. 31. - 18:18:58
Minden elismerésem, hogy ilyen szépen válaszoltál a kérdésre, és nem azt tetted, amit én csipőből az ilyesfajta gyülőletbeszédre reagálok. A kérdező részéről nílván pont ez lett volna a cél. A stílusbáől itélve viszont egy csak szép erotikus film nem fog bejönni neki :)
Andrea Mezei 2019 júl. 21. - 00:06:58 Előzmény Krisz000007
Nyugodtan nézd meg. Szép erotikus film, jók a fenekek, meleg szex nincs benne. Jobb mint a pontszáma.