Pippa Lee négy élete

Bakancslistához adom
The Private Lives of Pippa Lee
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai romantikus dráma, 93 perc, 2009

Értékelés:

189 szavazatból
Szerinted?

Pippa Lee élete fenékig tejfel. A férje nagyszerű és elismert kiadó, igaz, 30 évvel idősebb nála. Már felnőtt és sikeres gyermekek büszke anyukája, valamint egy megbízható szomszéd legjobb barátja és bizalmasa. Ám, ahogy Pippa követi férjét egy új életbe - egy connecticuti nyugalmazott közösség berkeibe - eddigi idilli élete felborul egy szempillantás alatt. Ez az új élethelyzet ismét önismereti utazásra kényszeríti hősnőnket, amely során társra talál egy új, különös és lelkes barát személyében.
Bemutató dátuma: 2009. október 8. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Szereplők

Pippa Lee
Herb Lee
Suky Sarkissian
Fiatal Pippa
Chris Nadeau
Sandra Dulles
Sam Shapiro
Don Sexton
Grace Lee
Des Sarkissian
Trish néni
Dot Nadeau

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Ahoj poplacsek márc. 30. 22:16:53 10/10
Remek szereposztás, nagyszerű alakítások, klassz sztori, és a film jól egyensúlyoz a komoly hangvétel és a szatirikus pillanatok között.
toth.ferenc1@t-online.hu 2020 szept. 27. - 00:48:07 Előzmény beo71
Tömör ,lényeglátó hozzászólás . Öröm volt olvasni. Az eltelt 10 év igazolta a gondolatait.
Jó ,ilyen emberek véleményét olvasni.
Tiszteletben tartva a többi hozzászóló meglátásait.
8/10
sisteryes 2014 márc. 16. - 20:21:26 8/10
Hát igen,jól összegeztétek.Én könyvben is olvastam ,azt is nagyon szerettem,és ami ritka,hogy a film utána nem lettt csalódás. És pont az általatok felsoroltak miatt nem jut (nem juthat) el mindenkihez.Lassúsága miatt is többször nézhetõ.
olahmiki1959 2014 márc. 16. - 09:26:12 Előzmény sofi 72
Egy viszonylag régebbi hsz-edre reagálok, de nagyon elgondolkodtató kérdéseket vetettél fel a filmmel kapcsolatban, meg talán kissé függetlenül is tõle.
Kik vagyunk, mit akarunk, mit értünk el, mennyit tudtunk megvalósítani a valamikori álmainkból...
Ez különösen a 40. életévüket betöltött nõk esetében lehet fontos kérdés, amikor már valamiféle számvetést készítenek addigi életükrõl.
Mit csináltak jól, mit csináltak rosszul, mit csinálnának ma már másként, ha tehetnék?...
MIT SZALASZTOTTAK EL, mit nem vettek észre, miért nem éltek a kínálkozó lehetõségekkel?...
És ezek a kérdések még akkor is felmerülhetnek bennük, ha esetleg boldog házasságban élnek, egy, vagy két aranyos gyermek édesanyjaként.
Akkor is lehetnek olyan kiaknázatlan lehetõségei az életnek, amiket ha nem ismernek fel idõben, évtizedekkel késõbb is a falba verhetik a fejüket, hogy abban a pillanatban hagyták elmenni az életet maguk mellett...
Nagy kérdések ezek...
8/10
Edmond Dantes 2013 máj. 26. - 10:50:37 8/10
Eredeti cím találóbb. Ebbe a filmbe nem négy, de akár tizennégy élet is benne van. Olykor kissé zsúfolt is, de jól fogyasztható és nincs elnyújtva. A sztárparádé lenyûgözõ, én speciel pont a címszereplõt nem ismertem eddig, aki - most már tudom - Sean Penn exneje és 2 közös gyerekük van. A rendezõ pedig Arthur Miller lánya és (ettõl nem függetlenül) Daniel Day-Lewis felesége: azoknak, akik - mint én - eddig nem tudták. Jó munka.10/8
sofi 72 2013 máj. 24. - 17:08:18 Előzmény renicsa
Szerinted ez egy fontos tény?
9/10
niccy8 2013 máj. 24. - 16:29:14 9/10
Nem egy limonádé az biztos, egyáltalán nem szokványos film. Érdekes, izgalmas /nekem legalábbis az volt/. Mindegyik színész remekül játszik.
wowow 2013 máj. 21. - 22:24:12
Jó ez a buksza.
8/10
renicsa 2013 jan. 29. - 12:30:12 8/10
Nekem tetszett. De azon csodálkozom, hogy senki nem véleményezte azt, hogy amúgy Brad Pitt volt a producer. :D
7/10
M.Zs.F 2012 nov. 08. - 20:08:27 7/10
Semmiképpen nem tucatfilm, és semmiképpen nem mindenkinek ajánlható. Lassú, különös, néhol meghökkentõ, de ugyanakkor olyan természetes atmoszférája van. Nézi az ember és azt hiszi, azt képzeli, hogy ez vele is bármikor megtörténhet. Hagyja magát sodorni az ember, és mi lesz belõle...

10/7
9/10
sanderb 2012 jún. 11. - 19:06:53 9/10
Robin Wright egy ízig-vérig nõ. Pippa Lee egy ízig-vérig nõ. Az elõbbi játsza az utóbbit tökéletes hitelességgel és nagy beleéléssel. Pippa Lee életén, életének szakaszain keresztül megismerkedhetünk azzal, hogy egy nõ, vagy bármelyik másik milyen viszonyrendszerek kialakítására képes, illetve milyen válaszokat képes adni a többnyire patriarchális társadalom mikroszférájában felmerülõ, az életét így, vagy úgy befolyásoló kérdésekre. Tehát a film tanulmány is egyben, az alkalmazkodás, a pacifizmus, a be- és elfogadás kérdéskörben. Ja, és szenzációs 'szórakozás'. 10/9
4/10
Rahar 2012 jún. 06. - 17:22:31 4/10
Az elõzõ hozzáírókkal ellentétben nekem kevésbé tetszik a film. Az alaptörténet, a film kezdése nem keltette fel az érdeklõdésemet, a cselekményvezetés nagyon lassú sodrású, alig vártam már, hogy végre történjen valami. Az alkotásnak van mondanivalója, a kérdés csak az, hogy ebbõl ki mennyit fog fel, érint meg vagy érdekel. A befejezés tetszik, a színészek jól játszanak.
***SPOILER***
Elõttem már valaki jelezte, hogy nincs bemutatva, hogy a fõszereplõnõ hogyan adja fel a saját életét az öregemberért, hogyan került bele ebbe a helyzetbe.
***SPOILER VÉGE***
10/10
lápus 2012 ápr. 05. - 22:08:24 10/10
Ezt a filmet egy éve úgy kezdtem el nézni hogy nem tudtam mit fogok.. soha nem hallottam róla, semmiféle elõzetes infóm nem volt róla, csak ültem és néztem. Egyrészt Blake-et szeretem, szerettem ahogy játszott, nagyon! Másrészt tényleg nem kis mondanivalója van a filmnek.
Most néztem meg úgy harmadszorra.. nem sok filmmel vagyok így, de ezt egyszerûen szeretem nézni, szeretem újra és újra értelmezni és rácsodálkozni a mondanivalójára, aztán pedig el gondolkodni a saját életemen!
Véleményem szerint ez nem egy "délutáni , popcornos film" ( bár lehet így is nézni..), ha valaki ezt leül , és megnézni akkor figyeljen rá oda és próbálja " átélni"..
Most lehet nevettek rajtam hogy ennek a filmnek közel sincs enni mondanivalója és stb... mindenesetre én ajánlom a kevésbé felszínes embereknek!
Zizu82 2011 aug. 20. - 20:36:13
A szereposztás valóban nagyon jó, fõleg Maria Bello karaktere jött be nagyon, de Blake Lively is kellemes meglepetés volt. Tényleg kicsit szenvedõs a film, de csak azért, mert a csaj élete is ilyen volt. Az abszolút pozitívum, hogy ugrálnak az idõben és nem kronológikus sorrendben mutatják be az életét. 1x megnézõs ez is 5/10
5/10
NADALFAN 2011 máj. 14. - 21:35:03 5/10 Előzmény bitorent
nekem nem tetszett a film ,a fõhösnõ szenvedése nagyon lefárasztott,pedig a szereposztás parádés volt.
9/10
bitorent 2011 márc. 06. - 22:08:09 9/10
spoiler (?)
Nekem nagyon tetszett a film. Bemutatja egy nõ életét szakaszokban. Kislányként még minden "tökéletes", az ártatlanság kora. Persze akkor is érzi, hogy nincs minden rendben, de igazából csak tizenhat évesen tudatosul benne, hogy az anyja gyógyszerfüggõ, és azt se bánná, ha magával rántaná. Érthetõ, hogy elköltözik nagynénjéhez, nem lehet normálisan élni egy ilyen anya mellett. Tizenévesen kiéli magát, bulik drogok szex.. majd jön a megállapodás. Szerintem hiba volt egy ilyen ember mellett kikötnie: a pasi már leélte az élete nagy részét, házas ember is.. Nem volt jó döntés, Pippa még csak max 20 lehetett. Összeházasodnak, ám a lánynak bûntudata van, magát okolja a férje exfeleségének haláláért. Ezt a terhet egész végig cipeli a házasságuk alatt, ráadásul nem is beszélnek a problémáról. Pippa megpróbál mintafeleség lenni, boldoggá tenni a férjét, ne legyen hiábavaló az elõzõ feleség halála. (Ezt nagyon tisztelem benne) De nem lehet a végtelenségig ezt a tökéletességet tettetni. Nem csodálom, hogy alvajáró lett. A fiatalkori lelki problémák és ez az egész látszat az õrületbe kergeti. Azért tartott eddig ez a házasság, mert nem próbált meg változtatni, próbálta csak úgy elfogadni a dolgokat, elhitetni magával: minden úgy jó, ahogy van. Aztán a lesújtó igazság: a férje a legjobb barátnõjével csalja. Nála itt telt be a pohár, itt jött el a változás. Jogosan nem temetteti el a férjét. Végre kilép az életbe, új kalandokba kezd, megszûnnek a szürke hétköznapok azzal, hogy lelép Chrissel.

Nekem nagyon tetszett a film, az az igazi elgondolkodtató fajta. Én Pippa életét így osztanám négy részre:
-fiatalkora
-házassága Herb-bel
-alvajárása, a tudatalattija kiéli magát
-változás, új kalandokba vágás
9/10
imolanina 2010 dec. 17. - 21:09:57 9/10 Előzmény mizuki
Nem tudtam, mire számítsak, amikor elkezdtem nézni. Eleinte azt éreztem, unalmas lesz, aztán nem gyõztem nézni és értelmezni. Óriási üzenete van a filmnek. Ha csak egy percre is, de mindenki gondolkozzon el azon, hogy minek és kinek is akarjuk alárendeli magunkat? Muszáj önzõnek lennünk. Ha netán ez az egy életünk van, érdmes minden napot úgy tölteni, hogy legyen benne valami jó, öröm, vagy bolondság.
mizuki 2010 okt. 20. - 16:15:53
Olyan szépeket és jókat írtatok... én is szeretek ilyeneken gondolkodni és érdekelnek ezek a dolgok, elméletek, gondolatok.

De a filmbõl továbbra sem jött át ez az érzés számomra. Nyilván más dolgok érintenek meg, ezek után viszont nem bánom, hogy megnéztem, ez is tapasztalat :)
sofi 72 2010 okt. 06. - 15:47:14
Vajon hány életünk van? Úgy is kérdezhetném, hogy hány "énünk"....?
Nekem legalábbis, amíg néztem a filmet, ezek a kérdések futottak át az agyamon. Mert életünk során tulajdonképpen minden egyes periódus, ami bármiféle befolyásoltság miatt úgy alakul, ahogy alakul, tulajdonképpen egy külön kis élet, ahol sokszor nekünk is teljesen máshogy, szinte tudathasadásos állapotban kell viselkednünk. És tesszük ezt úgy, hogy nem is vesszük akkor észre, csak talán pár évvel késõbb visszatekintve jövünk rá, hogy nem is mi voltunk igazán, vagy ha mégis, akkor miért éltük pont akkor pont úgy a hétköznapokat, miért úgy alakítottuk a kapcsolatainkat ahogy, miért azt az utat választottuk pont akkor, stb....Ez a fajta periódusosság végigkíséri az életet, mert mindig történik valami, mindig változnak a körülmények, és Mi is. Fejlõdünk, tapasztalunk, csalódunk és talán ezek miatt többek, jobbak leszünk. Nincs vége. Eltart a sírig. Ezért szép, ezért izgalmas. Ha szerencsénk van, tényleg ezek a tapasztalatok segítenek hozzá minket a valódi önismerethez. Ha pedig nincs, az egész élet egy nagy keresgélés, tudat alatt, vagy tudatosan, de mindvégig önmagunkat keressük.
Kik is vagyunk valójában, mit is akarunk igazán, mit szeretnénk õszintén...

Aki szerencsésebb, viszonylag korán szembesülhet önnön tükörképével, és boldogabb életet élhet. Aki nem, az talán csak a halálos ágyán jön rá, hogy az egész nem is róla szólt, elszúrta, elszalasztotta, elnyomta....kár volt.

Nekem ezt jelentette a film, ami nem volt túl "mély", de attól függetlenül élvezhetõ és nem tartottam vontatottnak sem. Szerintem hangulat kérdése, hogy éppen kit mennyire gondolkodtat el. Persze ízlés dolga.

Ráadásul számomra Keanu Reeves bearanyozta az egészet!!!:))

Ennyi..
perry 2010 szept. 23. - 17:36:42
Úgy legyen :)
Összes hozzászólás