Robert Ward: A salemi boszorkányok

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott színházi felvétel, 118 perc

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Egy amerikai kisvárosban, Salemben Parris tiszteletes kétségbeesetten várja, hogy lánya, Betty magához térjen. Betty az éjszaka ájult el, miközben baránőivel és a rabszolga Titubával az erdőben táncoltak. A kisváros lakói most a tiszteletes házában gyűlnek össze, és attól tartanak, hogy a lányokat megszállta az ördög. John Proctor kételkedik az elvakult vádaskodásban, neki azonban mennie kell, mert felesége, Elisabeth otthon várja. Férj és feleség között néhány hónapja megromlott a viszony, amikor a férfi összeszűrte a levet a csinos szolgálólánnyal, Abigaillel. Azóta John bárhogy is igyekszik, nem sikerül a feleségét kibékíteni. Kettősüket az új szolgáló, Mary Warren szakítja félbe. A lány a városból jön, és a boszorkánysággal vádolt nők letartóztatásáról hoz hírt. Elisabethet is bevádolták: az elbocsátott Abigail gonosz mágiával vádolja. Néhány pillanattal később két férfi érkezik, hogy az asszonyt letartóztassák.
A tárgyaláson John Proctor Mary Warrennel felesége ártatlanságát próbálja bizonyítani. Amikor nem hisznek neki, nem marad más választása, minthogy felfedje titkos kapcsolatát Abigaillel, bizonygatva, hogy a lány csak bosszút akar állni. Elisabeth azonban letagadja a viszonyt, hogy megőrizze férje becsületét, így John is gyanúba keveredik és most már őt is boszorkánysággal vádolják. John és Elisabeth a börtönben találkoznak újra. A két megkínzott, megrokkant ember már beletörődött sorsába. John elhatározza, hogy vallani fog. Amikor azonban a bíró megpróbálja rávenni, hogy másokat is bevádoljon, dühösen összetépi a vallomását. Az egyházi bírák nem tűrik az ellentmondást - Johnt azonnal elvezetik és felakasztják.
Közreműködik: Pannon Filharmonikusok

Stáblista:

Szereplők

Elisabeth Proctor
Parris tiszteletes
Abigail Williams
Danforth bíró
Betty Parris
Tituba, Parris rabszolgája
Ann Putnam
Rebecca Nurse
Francis Nurse
Giles Corey
John Hale tiszteletes
Ezekiel Cheever, bírósági jegyző
Sarah Good
Ruth Putnam
Susanna Walcott
Mercy Lewis
Martha Sheldon
Bridget Booth

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Gabriella54 2009 nov. 10. - 00:45:55 Előzmény kgyuri0
Csak egyet tudok veled érteni, fantasztikus elõadás! Nem vagyok egy nagy opera-rajongó, de nem tudtam elszakadni a tv-tõl. Örülök, hogy ezt a programot választottam. És Alföldi rendezése rendkívüli!
9/10
kgyuri0 2009 júl. 27. - 01:23:22 9/10
Én nagyon szeretem az eredeti Miller féle drámát, annak is francia filmváltozatát: YvesMontand, SimoneSignoret, MyleneDemongeot. Meghatározó élményem volt. Így minden, ami arra emlékeztet, nálam eleve elõnnyel indul.
Igen kiváncsi voltam erre amodern amerikai operára, Alföldi rendezésére. Nem is okozott csalódást, nekem bejött