Rosamunde Pilcher: A mennyország közelében

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Dem Himmel so Nah
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott osztrák-német romantikus dráma, 85 perc, 2004

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Edwina és Henry Harley harmonikus, boldog házasságban élnek és nagy örömükre, a fiúk, Rodney Londonból és a lányuk, Tessa Párizsból szintén hazaérkezik a harmincadik házassági évfordulójukra, amit megújított házasságkötéssel ünnepelnek meg. Tessa annak idején franciául megtanulni céllal ment Franciaországba és erre az útra Thomas is ösztönözte. A remek hangulat az udvarházban egy csapásra megváltozik, amikor Tessa bejelenti a szüleinek, hogy várandós. Hogy ki az apa, azt nem kívánja elárulni, és úgy döntött, hogy a gyermekét egyedül fogja felnevelni. Senki sem sejti, hogy a szomszéd farm, Heavens Hill tulajdonosa, Thomas White - egyébként lótenyésztő lenne a gyerek apja.

Tessa röviddel a párizsi útja előtt ugyanis egy következményekkel járó éjszakát vele töltött. Thomas ugyan rajong a lányért, de nem veszi észre, hogy a férfi rajongása nem csak a kislánynak szól. Éppen ezért, amennyire csak lehet angliai tartózkodása során Tessa próbálja a vele való találkozást kerülni. Mindhiába. Kettőjük találkozása ettől csak még drámaibb lesz.

A bátyja, Rodney viszont ezen a nyáron egy igazán különös szerelmet él meg. Újra találkozik gyerekkori szerelmével, Anne-el, aki szintén itt él a környéken, de házasságban és a férje, Simon banktisztviselő. Ez a viszontlátás nem csak kölcsönös örömet, bizalmat hoz számukra, hanem gyökeresen meg is változtatja mindkettőjük életét. Vonzódásuk egymás iránt olyan erős, hogy Anne nem is veszi észre, hogy a férje, Simon kockázatos üzleti vállalkozásaival milyen gazdasági helyzetbe sodorja a családot. De egyéb előjele is van annak, hogy a házasságukban valami nem stimmel. Simon mindent megtesz, hogy a feleségét szinte az őrületbe kergesse és a legjobb úton halad abban is, hogy Anne gyógyszerfüggővé tegye. Gyanús lesz az is, hogy Henry vajon valóban rendelkezik-e Harvardi egyetemi diplomával, vagy csak állítja.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Vass3 2019 szept. 02. - 07:34:57 9/10
Rosamunde Pilcher írásait nagyon szeretem. Magyarországon kapható könyveit is olvastam. Nagy öröm számomra, hogy vetítik a megfilmesített változatokat is. Köszönöm.
10/10
grosz_i 2019 aug. 15. - 06:13:59 10/10
Rosamunde Pilcher: A mennyország közelében - Adás első időpontja: 2019. IX. 1. Isaura TV