Rosamunde Pilcher: Csillaghullás augusztusban

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Sternschnuppen im August
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 87 perc, 2003

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Mandy és Roger boldog házasságban élnek Angliában mindaddig, míg a nő egykori szerelme, John haza nem látogat. John át akarja venni apja állatorvosi rendelőjét, hogy Mandy közelében maradhasson, így a nő két férfi közé kerül és választásra kényszerül.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2020 jan. 05. - 08:44:13 10/10

Rosamunde Pilcher - Csillaghullás augusztusban (2002)
Az ifjú férj "Young Husband" novella nyomán

Roger és Emily Trevors látszólag kiegyensúlyozott, boldognak tűnő házasságban élnek a családi birtokon, amióta Emily férjének John Higgins állatorvos helyett Roger Trevorst választotta. Eltekintve attól, hogy Emily szívesebben venné, ha Roger is beszállna apja ingatlanügynökség vállalkozásába, ahelyett, hogy versenylovakat tenyészt. Roger viszont Silver Moon csupán jó üzlet miatti eladásával - pedig az Emily kedvenc lova - viszont jelzi, hogy a házasságuk egyáltalán nem boldog. Emily ugyan soha nem tudta megbocsátani John Higginsnek, hogy Sandra miatt szakított vele, és együtt Skóciába mentek, amit a férfi pár hónap után keservesen meg is bánt és szakított a nővel. Ezek az események Emilynek sok-sok fájdalmat okoztak, de Roger Emilynek minden kívánságát teljesítve vigasztalja, bízik benne, hogy majd őt is megszereti a lány, és végül össze is házasodnak.

John, most is csak azért jött Cornwallba vissza, hogy anyját, Margret-et meglátogassa. Margret azt szeretné, ha a fia maradna és elhunyt apja állatorvosi praxisát átvenné. Amikor John és Emily egy tengerparti séta során először találkoznak, a régóta elfojtott érzelmek újra fellángolnak. Emilynek és Rogernek ugyan született egy közös kislányuk, Lilly, de ő nyolc hónap után súlyos agyhártyagyulladásban meghalt, Roger még a kislányuk sírjához sem megy ki. Ott a sírnál ismét találkozik John Higgins és Emily…

Henry Trevors a születésnapjára a menyétől, Emilytől ugyan hatalmas virágcsokrot kap, de a fiát leköti Silver Moon eladásával kapcsolatos üzlet, még az sem zavarja, hogy a felesége hallani sem akar a ló eladásáról. Közben az apa születésnapjára hazaérkezik Londonból Penny is, Trevors lánya, aki előtte hosszabb időt töltött ügyvédként az akkori barátjával Afrikában, aki végül mégis egy másik nőt vett feleségül, és ezt követően vállalt ügyvédi állást Londonban.

Henry Trevors úgy dönt, hogy vagy valamelyik gyereke veszi át az ingatlanügynökséget, vagy eladja, de ő élvezni szeretné még az életet, amíg élvezni tudja. Annak idején William Higgins állatorvos és Henry is ugyanabba a nőbe voltak szerelmesek, de Margret végül mégiscsak Williamet választotta. Henry ugyan megnősült, elvette Elizabethet, de ahogy felnőttek a gyerekek elválltak útjaik. Most titokban udvarolni kezd John anyjának, Margretnek: virág, szerelmes vers, ajándék, magánkoncert…

Penny, azaz Penelope titokban reménykedik, hogy megszerezheti magának Johnt, de John bevallja neki, ha Emilyvel nem lehet együtt boldog, akkor nem kell neki senki. Közben kiderül, hogy Roger gyógyíthatatlan idegbetegségben szenved, és bevallja előbb Johnnak, hogy annak idején ő bérelte fel Sandrát, hogy Emily miatta vele szakítson és ő meg megkaphassa. A halála előtt bevallja a feleségének is ezt a titkot, így már Roger halála után semmi sem áll a szerelmesek útjában… és mire kinő John és Emily közös kisfiának az első foga, addigra Margret és Henry is összeházasodik, és Penelope, azaz Penny pedig átveszi az ingatlanügynökséget…
napraforgó 2019 nov. 03. - 14:57:30
Mandyt valójában Emilynek hivják.
A tartalomismertető hiányos.

Emilyt 2 férfi szereti, John és Roger. Emily Johnt választja. Az eljegyzésük azonban felbomlik, amikor Emily rájön, hogy John megcsalta. A lány feleségül megy Rogerhez, John meg elmegy Sóciába. Párév múlva visszajön és megtudja, hogy Emily és Roger házassága nem boldog. Időközben született egy kislányuk, de a baba 8 hónapos korában meghalt. John még mindig szereti Emilyt és a nő is rájön, hogy őt szereti. El akarja hagyni a férjét, azonban kiderül, hogy Roger gyógyithatatlan beteg, talán egy éve lehet hátra. Az asszony ismét szakit Johnnal, de nem mondja el neki, miért marad a férjével.
Roger húga Penny is szerelmes Johnba és azt hiszi, hogy Emily az akadálya annnak, hogy megszerezze a férfit.
A múltról is kiderül valami, az, hogy annak idején Roger és Penny apja is ugyanabba a nőbe volt szerelmes, mint William, John apja. Margret Williamet választotta, de a férje halála után Roger apja ismét udvarolni kezd a nőnek.
Roger nem akarja megvárni a teljes leépülést, azt, hogy tolószékbe kényszerüljön és az orvosi tilalom ellenére lovagolni megy. Lovaglás közben baleset éri és szinte rögtön meghal.
Pár évvel később a szereplők élete rendeződik, John és Emily összeházasodnak, gyermekük is születik. Penny is megtalálja a párját, az apja pedig elveszi ifjúkori szerelmét, Margretet.


napraforgó 2019 nov. 03. - 05:18:56
Mandy és Roger Trevors boldog házasságban élnek a családi birtokon .
Egy nap John Higgins állatorvos, Mandy nagy szerelme visszatér. John évekkel korábban Skóciába ment, mert nem bírta elviselni Mandy választását.
John most először tér vissza anyjához, Margrethez. Margret azt akarja, hogy maradjon és vegye át az apja állatorvosi prakszisát. Amikor John és Mandy véletlenül találkoznak egy tengerparti séta közben, a régóta elfojtott érzelmek újra felrobbannak ...
10/10
grosz_i 2019 máj. 29. - 19:38:30 10/10
Rosamunde Pilcher: Sternschnuppen in August - Csillaghullás augusztusban (?)
Rendezte: Dieter Kehler 2002
Mandy és Roger Trevors boldog házasok és ott élnek a családi birtokon. Eltekintve attól, hogy Mandy szívesebben venné, ha Roger is beszállna apja vállalkozásába, ahelyett, hogy versenylovakat tenyészt – boldognak tűnik a házasságuk. Megingatja ezt az idillt, amikor John Higgins, állatorvos - Mandy egykori nagy szerelme - is visszatér a családi házba. John évekkel előtte Skóciába ment, mivel nem tudta elviselni, hogy Mandy választása nem őrá esett.

Most is csak azért jött először vissza, hogy anyját, Margret-et meglátogassa. Margret azt szeretné, hogy a fia maradjon és elhunyt apja állatorvosi praxisát átvenné. Amikor John és Mandy egy tengerparti séta során véletlen találkoznak, a régóta elfojtott érzelmek újra fellángolnak.