Rosamunde Pilcher - Téli napforduló

Bakancslistához adom
Winter Solstice
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-német romantikus dráma, 180 perc, 2003

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?

Néhány hónappal azután, hogy a mindig optimista, ötvenes éveiben járó Elfrida Phibbs a festői településen, Dibtonban, London közelében letelepedett és a Blundell családdal összebarátkozott, a zongorista Oscar Blundell egy autóbalesetben elveszíti a feleségét, Gloriát és a mindennél jobban szeretett lányát, Francescát.

A helyzetet csak súlyosbítja, hogy Gloria fia, Giles az örökölt házból egyszerűen kiüldözi. Elfrida együttérzésből támogatja Oscart és vele megy karácsonyra a skót faluba, Creaganbe. Ott szeretne Oscar menedéket találni egy vidéki villában, amely fele részben az övé, a másik fele pedig az unokatestvéréé, a világcsavargó Hughie öröksége.

Oscar beleegyezésével Elfrida meghívja Carrie-t és Lucyt, egyik barátnője lányait. Oscar nem tudja, hogy Hughie időközben bérbe adta a villát egy üzletembernek, Sam Howardnak. Egy érdekes módon összesereglett mozaikközösség jön egybe a vidéki házban, éppen karácsony előtt. Sam azért érkezett, hogy Creaganben egy vállalkozás felszámolását szanálja. A helyszínen persze a várható ellenállásba ütközik, míg a grófnő, Lucinda Rhives is igyekszik a látszólag elkerülhetetlent megakadályozni és Samet más döntésre bírni.

Egy "Ceilidh-en", skót táncünnepségen -, Carrie és Sam közel kerül egymáshoz. Épp ekkor bukkan fel Andreas, akivel Carrie nemrég szakított. A tizenöt éves Lucy a szeszélyeivel problémás vendég. Ehhez még hozzátársul az is, hogy Oscart a kislány fájdalmas módon az elhunyt lányára, Francescára emlékezteti.

Elfrida minden módon segíteni próbál Oscar lelkiállapotán, de ennyi idegen ember együttléte óhatatlanul konfliktusokhoz vezet, amit meg kell oldani.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Elfrida Phibbs
Gloria Blundell
Oscar Blundell
Francesca Blundell
Lucinda Rhives

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Széles Ágnes 2017 okt. 28. - 16:13:36
Sajnos újra szinkronizálták. Oscar korábbi magyar hangja nagyon jó volt Bács Ferenccel.
offtopic
napraforgó 2015 aug. 04. - 08:15:52
OFF
Nem, nem is próbálkoztam. Bántott a maegjegyzésed is, hogy ezen vagyok fennakadva. Hát, annyira nem vagyok fennakadva. Mindössze reménykedtem, hogy a moderátorok olvassák a beszélgetéseket és ha ilyesmit észlelnek, hivatalból intézkednek. De hát nem ismerem a tevékenységüket, hogy mit is kell csinálniuk. Lehet, hogy a hülyeségek javítása nem tartozik közéjük....
Azoknak írtam a megjegyzésemet, akik szeretik a kosztümös filmeket és vátnak egy középkori történetet, hogy itt nem errõl van szó!
napraforgó 2015 júl. 30. - 05:27:36
Tanulmányaim szerint a középkor az angol polgári forradalomig tartott. Rosemunde Pilchner regényei zömmel a II. világháború elõtt és után játszódnak, vagyis nem a középkorban!
Attól, hogy némely szereplõje középkorú - Ú-val - még messze nem lesz középkori -I-vel!
Egy ostoba elírást talán nem kéne mentegetni.
napraforgó 2014 aug. 31. - 14:48:00
Hát még mostisközépkori szerelmi történet van beírva...
semmit nem használ a figyelmeztetés...
napraforgó 2014 jún. 29. - 13:48:41
Ma is ez van beírva - még mindig - a port.hu mûsorába....
Az igaz, hogy nem ezt játszották, hanem a Nyári napforduló I. és II. részét.
7/10
Ili65 2014 jún. 29. - 09:54:46 7/10
A Téli napfordulót a múlt hétvégén játszották..
napraforgó 2014 jún. 29. - 06:30:22
Vicces, hogy ma leadják a Nyári napfordulót, majd rögvest utána a Téli napfordulót, amely ugyanazokkal a szereplõkkel, de 3 évvel KORÁBBAN játszódik. Ha a csatorna kicsit is odafigyelne, pont fordított sorrendben sugározná.

Mert lehet, hogy a nyár után õsz, majd tél következik, de éppúgy igaz, hogy a tél után is eljön a tavasz és a nyár....

Itt is a szereplõk egy lelki mélypontról indulnak (tél), így-úgy elveszítették a szeretteiket, de aztán csak kisüt a nap, mert új párra találnak, új életet kezdenek.
TKata2 2013 dec. 13. - 16:20:59 Előzmény k11zoltan
Egyetértek, a film nem amcsi. Angol, ír és német színészeket látok általában a megfilesített R.P. regényekben, akkor is, ha Angliában játszódik. Ennek a fõszerepét (Elfride-t) pl. Jeremy Irons ír származású felesége játsza.
Én is szeretem ezt a filmet, bár aranyosnak nem nevezném, kedvesnek inkább, minden tragédia ellenére, ami megtörténik benne. Ajánlom azoknak, akik szeretik a romantikus, de nem túl csöpögõs darabokat, és van türelmük várni a második részre - ugyanis ezt 2 részben forgatták.
Edmond Dantes 2013 dec. 13. - 10:00:16 Előzmény k11zoltan
Valóban nem, ez nem az. Ezzel keverik az azonos cím miatt:
http://en.wikipedia.org/wiki/Winter_Solstice_(film)
Most ismét vetítik a filmcafén két részben.
k11zoltan 2013 nov. 23. - 19:52:23
Nem láttam, de ez nem amcsi.
Tibag05 2013 nov. 23. - 16:05:45
"Kicsiny kertes házában.."

Bírom az amcsi filmekben ezt a dumát! ez azt jelenti, hogy min. két szintest jelent jó nagy pinecével, garázzsal, stb..
anyuka50 2013 ápr. 28. - 21:40:35
Olvastam a könyvet (majdnem az összes Rosamunde Pilcher-könyvet), nagyon tetszett.
Úgy megörültem, mikor megláttam, hogy adja ma a Film Café! :)
Aki szereti a romantikus filmeket, nézze meg! - mondom mindezt látatlanban.
(Filmen még egy könyvét se láttam R.P.-nek.)
1954huber 2013 ápr. 28. - 19:06:20
Középkorúakra gondolt az elõttem szóló.
A történet tényleg aranyos.