Sarah Wiener kalandjai

Bakancslistához adom
Die kulinarischen Abenteuer der Sarah Wiener
német ismeretterjesztő filmsorozat, 26 perc, 2007

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Az osztrák származású séf körútja Franciaországban, ahol kitanulja a hagyományos francia konyha csínját-bínját! Sarah Wiener körbe utazza Frankhont négykerekű bogarával, hogy felfedezze a finom ételek élvezetét, és találkozzon azokkal, akik, akárcsak ő, szívüket-lelküket beleadják főztjükbe. Mindenhol egy szakács fogadja aki megmutatja, hogyan kell az adott fogást elkészíteni, és Sarah-nak 2 napja van, hogy ennek mesterévé váljon. De mielőtt bevehetné megát a konyhába, sok ám a tennivaló! Ki kell fogni a halat, el kell ejteni a vadat, vagy mag kell fejni a juhokat! A kész művet pedig szigorú zsűri értékeli, akik kíméletet nem ismerve mondanak végső ítéletet az ízek összhangjáról.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
talec 2012 okt. 16. - 00:04:07 8/10
Sokak figyelmébe ajánlom ezt a filmet. Pár éve láttam, nagyon tetszett. A hölgy francia gazdáknál vendégeskedik és ott fõz. De a lényeg, hogy egy adott francia gazda és a környékbeli gazdák által megtermelt alapanyagokat használja a fõzéshez. Mindent ami kell. Hús, zöldség, bor, mustár..... Nem rossz. Remélem itthon is ez jelenség lesz!

Nekem az a furcsa, hogy ezek "csak" családi gazdaságok, hogy lehet ez? Hogy ilyen szinten vannak? Nem látok többezer hektáros földeket ott, nem tudom az okát, hogy egy francia átlagos gazda, hogy tud ilyen szinten élni, hogy simán tud fogadni turistákat? És meg tud élni.

Itthon ez a jelenség nagyon hiányzik. Az ilyen kis családi gazdaságok, ahol sokan, minden tag szorgalmasan a gazdaságban dolgozik. Nálunk alig van ilyen, mert a gazda olykor saját maga is egy irodában ül és dolgozik ott városon. Mert úgyis megkapja a támogatást, kárenyhítést, stb. Ha szinte alig dolgozik a földön. Hiányzik a régi jelenség, hogy egy adott faluban több tucat család kis és közepes birtokokon gazdálkodik. Helyette van pár nagy, jóval nagyobb haszonnal, mint amit egy családi gazda elérhet. Van néhány párt amelyik pont ezt mondja amit én is, mások meg azt mondják, hogy most is úgy van, hogy a kicsiket segítik.
kanyuka 2010 ápr. 15. - 11:38:45
Sziasztok!
Ápr. 14-én ment egy rész, amelyben kászulét (fonetikusan írva)készített.Kérem,akinek megvan ez a recept küldje meg. Illetve az is segítség lenne, ha valaki leírná a helyes francia elnevezését.
Elõre is köszönöm.Kanyuka