Sutkai bajnokok

Bakancslistához adom
Knjiga rekorda Šutke
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott szerb-cseh dokumentumfilm, 79 perc, 2005

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Valahol a Balkánon; Európa peremén; a világ szeme elől elzárva, van egy különleges hely: Sutka, a cigányok nemhivatalos fővárosa. A film ennek a városnak állít emléket, amelyben számtalan rekordot tartanak nyilván dalversenyben, liba- és kutyaviadalban, vámpírvadászatban, ünneplő ruha viseletben, gonosz szellemek kiűzésében és más versenyszámokban, amikről álmodni sem mernénk. Elragadó látni, hogy a szereplők mennyire élvezik a dolgot, ugyanakkor izgalmas feladat a valóság és a fikció közötti ide-oda mozgás követése. Miközben belátjuk, hogy a filmben sok hamisság lehet, a sutkaiakat nézve esélyünk van arra, hogy jobban megértsük a roma kultúrát és életfilozófiát. A rendező a maga részéről azt állítja, hogy minden igaz, amit a filmben mutat.
Bemutató dátuma: 2007. március 1. Forgalmazó: Best Hollywood

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
soveny 2008 jún. 16. - 15:18:33
Ez meg Sutka legjobb filmje... :DDD
Ettina 2008 jún. 15. - 12:20:54
Nekem nagyon tetszett a film, jó lenne valahonnan megszerezni. Akinek esetleg megvan, az jelezze már itt az üzenõfalon. Érdekelne!!!!!!!
ditke01 2008 febr. 12. - 16:01:10
...fergeteges a film....ajánlom mindenkinek.....
nameo 2007 júl. 26. - 18:10:03 Előzmény kukko
Én nem csak az érdektelenséget tartom aggasztónak. Milyen hozzállás egy art mozitól, hogy nem vetítenek le egy filmet csak mert kevés a látogató?!? Az ilyen mozi nem is art mozi.
Én nyíregyházi vagyok, és örülök, hogy Krúdy Mozi és a Montázs Mozi egy embert is teljes értékû közönségnek tart.
kukko 2007 márc. 22. - 20:44:40
Gyõrben lakom. Van egy mûvészmozi Gyõrben a Rómer-házban, és ma volt a film premierje. Azaz ma lett volna, de mivel egyedül voltam a bemutatón, azt mondták, egy embernek nem vetítik le. Ezért a mai PREMIER elmaradt. Félelmetes, hogy egy 120 000 városban nincs rajtam kívül még egy ember, akit érdekelt volna egy ilyen film, legalább a bemutatóra eljött volna. Pedig van itt egyetem és fõiskola is. Ennyire nem érdekli az embereket a kultúra. És még csodálkozunk, hogy Magyarországon miért nem készülnek jó mûvészfilmek. Lehet, hogy egyszerûen nincs igény rá.