Szerencsétlen flótás

Bakancslistához adom
Šťastný smolař
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott cseh fantasy, vígjáték, 97 perc, 2012

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Filipet, a kéményseprő fiút gyermekkora óta balszerencse kíséri, mivel születésekor édesapja kijátszotta Fortunát. Filip megelégelve folytonos szerencsétlenségét útnak indul a nagyvilágba, hogy megszabaduljon tőle. Kalandos útja során beleszeret Fortuna rég elveszett lányába, Haňičkába, akit egy vándormutatványos tart fogva. A szerelmetes flótás nem habozik, a lány után ered. Útjába akad egy notórius hazudozó, ráadásul még a nevét sem tudja. Filip és a "hazudós Jakab" együtt folytatják tovább a vándorlást, hogy végül Filip legyőzhesse balszerencséjét és megtalálja szerelmét, Haňičkát.
Díjak:
2013 Ostrov - 45. Ota Hofman Gyermekfilm- és Televíziós Fesztivál - a legjobb mesefilm a 12 év alatti kategóriában; A Zsűri Különdíja a mese morális üzenetéért; Filip Cíl - A legjobb gyermekszínészi alakítás díja - Arany Reménység díja"

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
DUNAWÖLD 2021 jún. 12. - 19:46:32 10/10
Képi megjelenítés varázslatos, cselekmény, humor -kitűnő, dinamika, szuggesztió - gyenge.
6/10
Dalmát 2019 máj. 07. - 00:43:46 6/10
Magyar címe: Szerencsétlen flótás. Felnőtt fejjel is szórakoztató mesefilm, remek színészekkel. A főhős Filip, a peches kéményseprő inas, aki másokra is balszerencsét hoz. Ám egy napon találkozik egy lánnyal, Hanickával, aki azt jósolja neki, hogy egyszer boldog lesz. A fiú beleszeret a lányba, és nekivág a világnak, hogy megtalálja. Barátra és társra lel egy megrögzött hazudozóban, aki még a nevét sem tudja, és a származásáról is különféle mesékkel áll elő. Az útjuk Monte Karlosba vezet, ahol, ha a szerencse rájuk mosolyog, teljesülhet a vágyuk, boldogok vagy gazdagok lehetnek.