Szuromberek királyfi

Bakancslistához adom
magyar mesefilm, 82 perc, 2007

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Az illaberki újságokban felröppent a hír: "Elrabolták Sziromka Máriát!", "Sziromka Máriát a Sárfellegvárban tartják fogva" A szomszédos Berekországban élő Szuromberek királyfi a világszép királykisasszony kiszabadítására indul Lidércországba, de nincs könnyű dolga, mert vele tartanak Sziromka Mária királykisasszony kertjének lakói: egy kopasznyakú tyúk, egy paradicsomkaró, egy kertkapu, valamint a Káposzta-házaspár. Ráadásul mindig valami váratlan esemény keresztezi útjukat.

Stáblista:

Szereplők

Sziromka Mária királykisasszony
Szuromberek királyfi
Vaxler Katalin, kopasznyakú tyúk
Apafi Tivadar, paradicsomkaró
Káposztáné
Eisenhuber Dávid, kertkapu
Lidérckirály
Biga Jakab
Zimbab, zombi
Bélbaltavári, medve

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Nandor07 2012 jan. 25. - 19:29:03 10/10 Előzmény próbakocka
Kedves Próbakocka!
Szerintem ez a mesefilm az elmúlt két évtized legüdébb magyar színfoltja ( Ami a magyar mesefilmgyártás termékenységét tekintve talán nem tûnik túl nagy kifejezésnek. ) A Szuromberek szóra kiváltott fájdalmadat illetõen, ha a nyelvújítás korában éltél volna valószínûleg folyamatosan üvöltöttél volna, a mai magyar nyelv mindennap használt szavainak nyolcvan százalékát akkor alkották, ilyen szavakra ordíthattál volna, mint vonat, ékkõ, ékezet stb. a nyakigláb, csupaháj, málészáj, és a költõi lelemény mindennapi hétköznapi tobzódásait már meg sem említeném, nehogy fájdalmat okozzak. Még jó, hogy a fantázia nem ismer határokat sem tekintélyt, és él nap mint nap gyönyörû adományaival.
Te pedig vagy elolvasod vagy nem, és ha ismered saját ízlésed, biztos megtalálod azt is, ami Neked örömet okoz.
Üdvözlet és minden jót:
Nándor
10/10
TTunde 2011 márc. 27. - 16:36:13 10/10
Nos igen, a filmhez nem árt némi humorérzék birtoklása. :) De ha az megvan, akkor a hatás frenetikus. :)
próbakocka 2007 ápr. 29. - 20:56:16
az idegen - latin, és angol nyelvû - hétköznapi nyelvbe beépület szavaknál csak pár zavaróbb dolog van; a magyar mûszavak:
Szuromberek .... szerintem ez fájdalmas