Terra Nova

Bakancslistához adom
ausztrál filmdráma, 84 perc, 1998

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Nem mindennapi történet egy fiatal anya küzdelméről, hogy megfelelő körülményeket teremtsen gyermeke felneveléséhez. Ruth kénytelen saját szülei elől elrejtőzni, és Új Zélandról Ausztráliába menekül, Tuesday nevű kislányával. A Terra Novában, egy olcsó tengerparti társasházban talál menedéket egy különc, sőt bizarr családnál. Ruth mély titkot őriz, gyermekkorából, s ahová menekül, a Terra Nova sem egy hétköznapi vendégház, inkább misztikus. Ruth megpróbál új munkahelyet találni, új szerelemet és beilleszkedni ebbe a számára idegen, új világba.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
pneklara 2011 márc. 16. - 15:10:40 8/10
Úgy értem, hogy majd küld a Port.hu egy emailt, mikor adják megint valamelyik csatornán, és akkor megnézem:))
Nincs felvételem róla, mert leszoktam a video-felvételrõl, van vagy 15 filmem, egyiknek sincs meg a vége, mert soha nem akkor kezdõdött, mikorra beprogramoztuk, a csúszás miatt semminek nem tudtam meg a végét. Aztán meg csak tv-re van idõm, videóra sajnálom az idõt, így marad az Értesítõ. Reméljük annak a 10 csatornának egyikén megy majd, amire elõfizetünk. Hát elég snassz, ugye Gyula?
géGyula 2011 márc. 16. - 14:33:37 Előzmény pneklara
"Beteszem megfigyelõbe", ezt hogy érted?
Fölvéteked van a filmrõl s isdmét megnézheted?
Ebgyébként ez is igen éltszerû: a korábbi példánál maradva pl. a szomszédaidról rémlene, hogy valahogy így élnek, mint a filmbeliek, nyilván akkor is kiváncsivá válnál.
Aztán vagy megtudnál valamit, vagy nem, ponmt mint ha újra néznéd a filmet. Talán....
8/10
pneklara 2011 márc. 13. - 15:10:40 8/10 Előzmény géGyula
Beteszem megfigyelõbe, megnézem ismét, s most már tudom, hol kell nagyon figyelnem:))
géGyula 2011 márc. 13. - 10:19:38
Részint igazad van, az ilyen technikai megoldás esetleg a megértés rovására történik.
Másrészt lehet szándékos. Én hajlamos vaqgyok ezt hinni. Így viszont nagyon is jó, mert életszerû. Képzeld el, hogy a szomszédodban élnek így, furt van egy rossz érzésed, de a konkrét és teljes igazságot tán soha nem fogod megtudni.
Hogy ne mondjam, innen nézve brilliáns!
8/10
pneklara 2011 márc. 13. - 07:06:12 8/10
SPOILER! SPOILER!
De lehet, hogy a kislány egy méltatlan párkapcsolatból született? Igen zavaró volt, hogy az erre utaló, visszhangszerûen,kétszólamban megszólaló hangokból nem tudtam kiszûrni a lényeget. Ha az ember eleve halk hangerõvel hallgatja a filmet,az ilyen sejtelmes, misztikus megoldások zavaróak, mert maradnak kérdõjelek a nézõben. Kiderül, hogy újból meg kellene nézni a filmet:)
8/10
pneklara 2011 márc. 13. - 06:57:39 8/10
Lehangoló egy film volt. Az ember gyomrában végig ott volt a görcs, hogy történik, történhet valami tragédia, esetleg éppen a kislánnyal.
SPOILER! SPOILER!
A film végén válik sejthetõvé, mire a szülõk/apa nagy igyekezete, hogy a nõt diliházba juttassák: a szokásos molesztáló apáról lehetett szó. Ezért is mondhatta az anya, hogy másodszor nem történhet meg, tehát félthette a gyermekét is.
Egyet viszont nem értettem: biztos jelentõsége lehetett annak a nõnek, akinek a portréját többször is mutatták, s mi köze lehetett a rajzoló fiúhoz, akinek valóban apja lehetett a forrófejû srác?
SPOILER vége:
Nem álmososdtam el, s mégis maradtak bennem kérdõjelek.
géGyula 2011 márc. 13. - 00:00:21
Végül is izgalmas volt. Kihozták belõle, amit csak bírtak. S hát, ennyi volt benne. Erre a párom megjegyezte, hogy beletehettek volna viszont többet is.
Ezek persze cask rébuszok, viszont legalább nincs spoilerprobléma.
Szóval úgy a közepe táján volt egy halvány félelmem, hogy végül is nem látunk mást, csak egy esettanulmányt egy nõrõl, aki bedilizik. De tévedés, a csaj gyáltalán nem dilis, viszont szinte minden szereplõ az. Ez meglehetõsen drámai módon derül ki. Igen figyelemreméltó, kiváló film. Sztem 8.5 pont